Darek 50 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Witam, Posiadam Amplituner Marantz-a SR 6012 z wyjściem pre out i chcę go podłączyć do wzmacniacza AVM Evolution A3.2 i nie wiem z które wejścia we wzmacniaczu wykorzystać dla tego połączenia? Proszę o podpowiedż Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 2 godziny temu, Darek 50 napisał: nie wiem z które wejścia we wzmacniaczu wykorzystać dla tego połączenia? wyjście z Marantza pre out front do obojętnie jakiego wejścia liniowego AVM. Ale nie widzę sensu takiego podłączenia. Może nie doczytałem ale AVM nie ma możliwości pracy jako końcówka mocy. Jak zepniesz te dwa sprzęty to masz podwójne pre , raz amp.kd , dwa wzmacniacz stereo. Po co chcesz to połączyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 50 Napisano 23 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 Dziękuję za zainteresowanie tematem. Te połączenie chcę wykorzystać do oglądania i słuchania koncertów z płyt DVD i od czasu do czasu obejrzenia filmu bez przełączania przewodów do kolumn frontowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 listopada 2021 Udostępnij Napisano 23 listopada 2021 1 godzinę temu, Darek 50 napisał: Te połączenie chcę wykorzystać do oglądania i słuchania koncertów z płyt DVD Czegoś tu nie kumam. To DVD masz podłączone do czego ? Dźwięk koncertów z DVD to stereo czy wielokanałowy ? Generalnie z tego co rozumiem chodzi Ci o rozdzielenie KD i stereo / popieram / ale zachowują wspólne kolumny frontowe dla oby systemów. Aby to miało sens pozostaje Ci : https://www.gfmod.pl/pl/p/Beresford-TC-7220-MKIII-Przelacznik-Kino-domowe-Stereo-/129 lub https://www.conrad.pl/p/przelacznik-audio-cinch-speaka-professional-sp-5741548-4-porty-1435387 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 8 godzin temu, tomek4446 napisał: https://www.conrad.pl/p/przelacznik-audio-cinch-speaka-professional-sp-5741548-4-porty-1435387 Tomek, a ten przełączki jest pewny? Pytam tak przyszłościowo, gdyby na przykład zamarzyły mi się lampy☺, a wydawania 600 zł na Beresforda jednak bym chciał uniknąć? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 11 minut temu, seba3002 napisał: Tomek, a ten przełączki jest pewny? Seba miałem go podłączonego przez trzy lata między kinem a stereo i nic nie wybuchło. A teraz uważaj ! Jak stoisz to usiądź , bo wiadomość może Cię zwalić z nóg. Mogę Ci podarować , wysłać taki switch i to całkiem gratis !!! Będziesz miał tak na przyszłość . Co Ty na to ? Kurna , chyba nie powinienem robić interesów przed poranną kawą ..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Przełącznik jest pewny. Ale możesz spróbować spiąć Marantza z AVM. Może też to kwestia , nie do końca zadowolenie z jakości grania samego Marantza? Takie połączenie kosztuje Cie tylko kable RCA. Tylko w takim przypadku trzeba sterować głośnością na obu urządzeniach. No i w 2021roku jednak polecam inne źródło niż DVD Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 (edytowany) 8 minut temu, tomek4446 napisał: Seba miałem go podłączonego przez trzy lata między kinem a stereo i nic nie wybuchło. A teraz uważaj ! Jak stoisz to usiądź , bo wiadomość może Cię zwalić z nóg. Mogę Ci podarować , wysłać taki switch i to całkiem gratis !!! Będziesz miał tak na przyszłość . Co Ty na to ? Nie wiem co powiedzieć🙂. Bardzo chętnie. Zdaje się że za alkoholem nie przepadasz, ale na nstepne spotkanie z wdzięczności przywiozę Ci przepyszną, śliwkową naleweczkę, robioną własnoręcznie przez mojego tatusia🙂. Edytowano 24 listopada 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 28 minut temu, seba3002 napisał: Bardzo chętnie. No to fajnie , prześlij mi adres do wysyłki na PW. Mam dwa takie switche , jeden po mojej modyfikacji / zdjęcie / wymieniłem gniazda na duuużo lepsze niż blaszki w oryginale, oraz okablowanie w środku. Drugi to dwupozycyjny oryginalny , bez modyfikacji / nie mogłem go na szybko znaleźć , jak przyjdę z roboty poszukam/ . Ja polecam ten po lekkim DIY , ale decyzja należy do Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 10 minut temu, tomek4446 napisał: Ja polecam ten po lekkim DIY , ale decyzja należy do Ciebie. Decyzję zostawię Tobie, jeszcze raz serdecznie dziękuję 😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 10 godzin temu, tomek4446 napisał: https://www.conrad.pl/p/przelacznik-audio-cinch-speaka-professional-sp-5741548-4-porty-1435387 Kurde, może i ja też jestem przed poranną kawą, ale jak to to miałoby rozwiązać kwestię konieczności przepinania kabli głośnikowych przy dwóch systemach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 17 minut temu, Markcox napisał: Kurde, może i ja też jestem przed poranną kawą, ale jak to to miałoby rozwiązać kwestię konieczności przepinania kabli głośnikowych przy dwóch systemach? Pokazuje i objaśniam Ten switch przełącza między np. Amp. KD - pre out do wejścia switcha RCA Pre stereo - wyjście liniowe RCA do wejścia switcha RCA Wyjście RCA switcha do końcówki mocy. Czyli jedna para kolumn obsługuje zarówno fronty w KD jak i system stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Fajne, fajne. Moja wyobraźnia pogalopowała ku nowym możliwościom. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 8 minut temu, Asia napisał: Fajne, fajne. Moja wyobraźnia pogalopowała ku nowym możliwościom. Jak bym słyszał "Anię z Zielonego Wzgórza" 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 (edytowany) czyli jednak idę po kawę dzięki @tomek4446 Natomiast to jest rozwiązanie problemu autora wątku, ale nie koniecznie @seba3002 który lampy wolałby nie wykorzystywać, jako końcówki mocy Tu zostaje chyba tylko rozwiązanie z Beresfordem Edytowano 24 listopada 2021 przez Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 @tomek4446 czy zalinkowany wyżej przełącznik umożliwia bezpieczne przełączanie między dwoma wzmacniaczami, w tym lampowym? I jeszcze niewinne pytanie: dwa wzmacniacze i dwie pary kolumn? Czy myśl ludzka rozwiązała taki problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 20 minut temu, Asia napisał: Czy myśl ludzka rozwiązała taki problem? Tak, ale jest to tak nieaudiofilskie, że zastanawiam się, czy nie zgłosić Twojego posta moderacji;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 (edytowany) Dobra, już wiem, znalazłam. Jest Beresford. Edytowano 27 listopada 2021 przez Asia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts