Kraft Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 12 minut temu, WujekCeldur napisał: W sumie mógłbym kupić gołe nowe 2x3.5 Clearway ale obawiam się tego utleniania. Kup z niewielkim zapasem i co pół roku odcinaj pozbawiony izolacji centymetr. Proste (choć ja tak nie robię). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Też jestem tego zdania co moi interlokutorzy. Gołe druty to jest to. Ja mam kilka lat tak połączone i nie narzekam. Nie czyszczę końcówek. Jakoś nie zauważyłem zmian w dźwięku. Gra bardzo dobrze. Kiedyś pobieliłem końcówki cyną, ale szybko odciąłem, bo dźwięk był jakiś dziwny.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Nie nie, po prostu kiedyś ktoś mi tłumaczył o tym całym utlenianiu i tak w głowie zostały wątpliwości. Z drugiej strony jeśli chodzi o okablowanie, to jeśli nie usłyszę u siebie różnicy między c-screen x a cleraway x to po co przepłacać 50% Najchętniej kupiłbym te tańsze, dłuższe i cześć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) 3 godziny temu, WujekCeldur napisał: Znalazłem taki zestaw za 490 pln Dobrze zrozumiałem , chcesz zapłacić więcej za wtyki niż drut ? Pzdr 🤦 Edytowano 28 listopada 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 28 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Ewentualnie takie zestawienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) Po co Ci wtyki? Wszyscy pisali, że gołe druty grają lepiej. Będziesz przepijał kable? To wtedy dla wygody można. Bez wtyków jest dużo lepszy dźwięk. Sprawdziłem. I chyba nie tylko ja. Ale skoro musisz, to kup z któryś podlinkowanych. CuTe. Melodike sobie daruj. Pozdrawiam Edytowano 28 listopada 2021 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 https://blackdotaudio.eu/wtyk-glosnikowy-bananowy-bfa-kacsa-bp-303g---zlocony-24k,77,10660.html lub : https://blackdotaudio.eu/wtyk-bananowy-bfa--bez-oprawki-4mm--podwojnie-zlocony---przewod-max-4mm2---2-sruby-imbus,77,10338.html zakup koszulki termokurczliwe i wystarczy i kable Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 6 godzin temu, Kraft napisał: Kup z niewielkim zapasem i co pół roku odcinaj pozbawiony izolacji centymetr. Proste (choć ja tak nie robię). 👍, choć niektóre śniedzieją trochę szybciej. Powiedzmy 4 cm/rok. Jeśli masz aptekarskie podejście, policz ile kabla więcej musisz kupić, żeby banany "się zwróciły". Ok- są wygodniejsze przy częstym przepinaniu 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Jeżeli nie żonglujemy wzmacniaczami, kolumnami, są bez sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 C-screen to dużo słabszy model od Clearway. Rozumiem że jego podwyżka dotknęła znaczną część osób ale chyba nie zmieniał bym na podstawowy model. Szukał bym w takim razie wyższego modelu Oehlbacha. Tyko pytanie czy ktoś ma takową szpulę na stanie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) A ja włożę kij w mrowisko i zaproponuję Ci Kabel YTDY , lub skrętkę komputerową. Tak, tak to nie są kable audiofilskie. Jeśli nie masz teraz kasy, to kup go sobie choćby tymczasowo. Wyjdzie jakieś 6 zł za metr, czyli za całe okablowanie poniżej ceny jednego metra Chorda. Ważne, żeby poszczególne druciki miały maksymalną średnicę 0,5 mm. Są zrobione z miedzi 99,99% czyli 4N. Kabel jest naprawdę niezły. Ma detaliczną górę, a ilość basu możesz sobie regulować ilością podłączonych drucików. Ja mam po 22 na plus i minus i jest naprawdę dobrze. Jeśli Ci się spodoba, możesz dokupić sobie jakiś ładny oplot. Edytowano 29 listopada 2021 przez Seb Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: C-screen to dużo słabszy model od Clearway. Rozumiem że jego podwyżka dotknęła znaczną część osób ale chyba nie zmieniał bym na podstawowy model. Szukał bym w takim razie wyższego modelu Oehlbacha. Tyko pytanie czy ktoś ma takową szpulę na stanie. Piotr Rozumiem że to tańszy kabel, ale czy faktycznie usłyszę cokolwiek innego na swoim zestawie. Jeśli będzie tak samo i można zaoszczędzić, to czemu nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) Kup cokolwiek o przekroju 2-2,5 mm2 i będzie dobrze. 10 zł za metr to i tak wypas. Najlepiej w sklepie dla profesjonalistów. Tam nie trzeba dopłacać za audiofilskość. https://muzyczny.pl/145029g_Kable-przewody-Kable-na-metry-Glosnikowe.html?s=1&p=0&t=3&r=3&q=20 Edytowano 29 listopada 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Dzięki, Czyli Przekrój kabla: 2x1,31mm2 od razu deklasuje kabel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 1 minutę temu, WujekCeldur napisał: Czyli Przekrój kabla: 2x1,31mm2 od razu deklasuje kabel? Nie. Taki też może być, ale to już zależy od długości przewodów i mocy zestawu. 2-2,5 mm2 to taki bezpieczny wybór niezależnie od okoliczności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Potrzebuję 2x 3.5m Wzmacniacz marantz PM6006 Kolumny Monitor Audio BX5 Cały czas rozważam te kabelki chord c-screenX Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) Co miałem powiedzieć, już napisałem;) Edytowano 29 listopada 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 6 minut temu, WujekCeldur napisał: Potrzebuję 2x 3.5m Wzmacniacz marantz PM6006 Kolumny Monitor Audio BX5 Cały czas rozważam te kabelki chord c-screenX Nie masz za jasno ? Miałem taki sam zestaw ale z 6004 + stream magic 6 i miło nie wspominam. I jeszcze masz Chorda do tego 🤔 .Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Nie wiem, na moje ucho jest całkiem znośnie Nie umiem w taki sposób jak wy, dobierać komponentów. Raczej robiłem wszystko na tzw. "wariata" czytając i pytając co jest dobre i ile kosztuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 10 minut temu, WujekCeldur napisał: Cały czas rozważam te kabelki chord c-screenX bo są firmowe od firmy ałdiofilskiej? Przestań ... mozesz to wziąć : https://allegro.pl/oferta/sommer-cable-orbit-240-mkii-kabel-przewod-glosni-9732838734 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 (edytowany) Myślę że dlatego, iż posiadam już chord i wiem jak grają. Boję się zmiany na coś innego, aby nie zepsuć całkowicie odbioru Edytowano 29 listopada 2021 przez WujekCeldur Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 No to clearway i pocynowac końcówki . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Zrobisz co uważasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 20 godzin temu, Kraft napisał: Kup z niewielkim zapasem i co pół roku odcinaj pozbawiony izolacji centymetr. Proste (choć ja tak nie robię). Ja by nie mieć niepotrzebnych zmartwień czy aby na pewno coś nie "sniedzieje", (gołe przewody) to od czasu do czasu luzuję - dokrecam, luzuje- dokrecam. Po kilku takich ruchach myślę, że jesli coś by miało sie tam utleniać - powinno sie zetrzeć. Taki tam mój patent. I śpię spokojnie 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekCeldur Napisano 29 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Kupiłem 2x 4.0m więc z przyczyn czysto ekonomicznych wybrałem Chord C-ScreenX Mam nadzieję że mimo wszystko i tak będę zadowolony przez kolejnych kilka ładnych lat. Zamówiłem też konfekcję, aby jednak te wszystkie procesy degradacji (o wile faktycznie istnieją i są odczuwalne na uszach) trochę spowolnić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts