tomek4446 Napisano 10 listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 listopada 2022 @dorszZawitał do mnie ostatnio znajomy. Facet jest wykładowcą psychologii, Szczerze podziwia pis z naukowego punktu widzenia. To co zrobili to majstersztyk. genialne było wg. niego utożsamienie wiary z partią. Miesięcznice nie były na darmo , sprawiły , że część społeczeństwa zaczęła postrzegać pis na równi z kościołem. A kościół , kościół to nadal potęga w tym kraju. Wiara ma to do siebie , że wyklucza zadawanie pytań i analizę , i tak o to pis może zrobić dosłownie wszystko a i tak wierni będą padać krzyżem i rechotać z kretyńskich pseudo żartów. Kolejna stara sztuczka to znalezienie wroga wewnętrznego i zewnętrznego tak by był na każdą okazję. Obniżenie wszelkich kryteriów na stanowiska państwowe to też nie nowa ale zawsze skuteczna metoda. Dzięki temu można dać stołki nieudacznikom , którzy z wdzięczności zrobią dosłownie wszystko, by się na nich utrzymać. Czekam co pis wymyśli przed wyborami , ale coś czuje , że kasa będzie płynąć strumieniami do suwerena. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Kaczyński wiele nowego nie wymyślił, to jest faszyzm. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Faszyzm#Podstawowe_cechy_i_założenia_faszyzmu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 Funkcjonariusz pyta, gdzie pracuję. – Burakowska, przy Powązkach – odpowiadam zgodnie z prawdą. Ubrany w mundur policjant już wykonuje ruch, żeby mnie przepuścić. Wtedy funkcjonariusz w cywilu zastawia mi drogę. – Na Burakowską cię tędy nie puścimy. Wracaj na Świętokrzyską – mówi. https://innpoland.pl/186790,miesiecznica-smolenska-przez-kaczynskiego-spoznilbym-sie-do-pracy-opinia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 11 listopada 2022 Udostępnij Napisano 11 listopada 2022 19 godzin temu, dorsz napisał: Co oni mają z tym krzywomordziem, czyżby efekt uboczny wizyt u Prezesa? 🌈 No, nawet i Towarzysz Pieprzak. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 @dorsz Chyba zacznę głosować na pis. Okazuje się , że faktycznie tak jak mówi Morawiecki ,ludziom żyje się lepiej , jest dobrobyt , inflacji nie ma, tylko ja kurna coś źle robię. Byłem dzisiaj w dużej łódzkiej galerii " Manufaktura ". Umówiłem się ze znajomymi na czekoladę w "Wedlu". Najpierw pięć kilometrów jechałem pół godziny , potem następne pół godziny szukałem miejsca parkingowego / parkingi są cztery i to spore/ , a na koniec stałem następne pół godziny aż się zwolni stolik. Tłumy ludzi przed każdą z masy knajp kolejka. Tłumy w sklepach. Od dzisiaj uważam , że TVN kłamie Wiesz może co jest grane ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 @tomek4446 W niedzielę zamknięte, to ludzie się cisną w sobotę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 5 minut temu, dorsz napisał: W niedzielę zamknięte, to ludzie się cisną w sobotę. Ja to zjawisko obserwuję już od jakiegoś czasu. Byłem dwa dni w Sopocie jak mieliśmy Zlot , to już dało mi do myślenia. Sopot tani jest a miałem problem z miejscem w hotelu a w knajpach full ludzi. Już na pierwszy rzut oka widziałem , że to nie zjazd biznesmenów tylko w większości młodzi ludzie, którzy z racji wieku nie mieli jeszcze szans zarobić pierwszy mln. Dzisiaj też lawina młodzieży , a umówmy się , że te knajpy w tej galerii to nie bary mleczne i ceny są odpowiednie / wiem z autopsji , płaciłem dzisiaj rachunek /. Tak sobie myślę śledząc to co się dzieje w kraju , że za moment będziemy mieli Polskę "A" i " B" w takim wydaniu jakiego jeszcze nie było. Pis będzie miał znowu na kogo szczuć przed wyborami. Zdaje też sobie sprawę , że ta idylla się kiedyś skończy. Zawsze tak jest , że kryzys odczuwają najpierw najmniej zamożni. Potem to idzie już falą. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 12 listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 listopada 2022 Czy ja wiem. Nie przypominam sobie żeby np. na cassaty 😋 w Horteksie, za komuny, nie było kolejki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 14 listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 listopada 2022 UUzoiFEEGzIrnwYw.mp4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Wszedłem dziś do sklepu spożywczego jednej z sieci handlowych. Wybrałem kilka rzeczy. Podszedłem do samoobsługowej kasy. Położyłem na wadze pomidora. Pomidor. Teoretycznie owoc w praktyce warzywo. W swojej masie zawiera 94 proc. wody. Ten mój pomidor nawet nie był duży. Może połowa mojej dłoni zaciśniętej w pięść. Położyłem go na wadze. Waga pokazała cenę: 4 zł. Cztery złote za jednego niewielkiego pomidora. Nie był większy niż połowa mojej pięści. Wiem to dobrze, bo zacisnąłem dłoń w pięść. Patrząc to na swoją pięść, to na małego pomidora o wartości 4 zł, myślałem o Kaczyńskim i o wszystkich jego kolesiach. O tej bandzie złodziei, darmozjadów, o tych ludziach, którzy kształtują życie Polaków. Patrzyłem na pięść i na pomidora za 4 zł. https://wyborcza.pl/7,162657,29140196,cztery-zlote-za-jednego-niewielkiego-pomidora.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 15 listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 listopada 2022 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 (edytowany) 12 godzin temu, dorsz napisał: Wszedłem dziś do sklepu spożywczego jednej z sieci handlowych. Wybrałem kilka rzeczy. Podszedłem do samoobsługowej kasy. Położyłem na wadze pomidora. Pomidor. Teoretycznie owoc w praktyce warzywo. W swojej masie zawiera 94 proc. wody. Ten mój pomidor nawet nie był duży. Może połowa mojej dłoni zaciśniętej w pięść. Położyłem go na wadze. Waga pokazała cenę: 4 zł. Cztery złote za jednego niewielkiego pomidora. Nie był większy niż połowa mojej pięści. Wiem to dobrze, bo zacisnąłem dłoń w pięść. Patrząc to na swoją pięść, to na małego pomidora o wartości 4 zł, myślałem o Kaczyńskim i o wszystkich jego kolesiach. O tej bandzie złodziei, darmozjadów, o tych ludziach, którzy kształtują życie Polaków. Patrzyłem na pięść i na pomidora za 4 zł. To w Holandii pewnie pomidor w zbliżonej cenie 🤦♂️ Kabaret w Polsce z tymi cenami... Edytowano 16 listopada 2022 przez Adi777 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 13 godzin temu, Adi777 napisał: To w Holandii pewnie pomidor w zbliżonej cenie Od dwóch tygodni koleżanka z pracy gości teściową mieszkającą od lat w Berlinie. Ostatnio jak mówi , mamusia stwierdziła , że spieprza z powrotem do Niemiec , bo zakupy w spożywczaku ją rujnują. W Niemczech kupując te same produkty wydaje znacznie mniej i dziwi się , że suweren akceptuje ten stan rzeczy. Polska to ciekawy kraj. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 16 listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 listopada 2022 Szef Pentagonu powiedział że zgadza się z Dudą, że to ukraińska rakieta. Duda powiedział co mu Biden kazał powiedzieć, a Biden powiedział Dudzie to co mu Departament Stanu zalecił. Czyli, na Zachodzie bez zmian. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 Ksiądz Sławomir Żarski, który sprzedał słynne działki Mateuszowi Morawieckiemu i jego żonie, miał być tajnym współpracownikiem Urzędu Bezpieczeństwa PRL. Wcześniej Żarski był usilnie promowany przez Antoniego Macierewicza, a Andrzej Duda jako prezydent wręczył mu generalską buławę. https://innpoland.pl/186925,dzialki-morawieckiego-czy-sprzedajacy-byl-wspolpracownikiem-ub Jedna ubecka mafia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 17 listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 listopada 2022 https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29151226,jarocin-65-latek-na-koszulce-mial-antypisowski-napis-nie-przyjal.html Art. 54 Konstytucji RP. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 19 listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 listopada 2022 Polska pod rządami PiS przypomina PRL pod rządami PZPR. Najwyższym prawem jest wola „ludu pracującego miast i wsi”, a Prawo i Sprawiedliwość pod wodzą umiłowanego Prezesa pełni „przewodnią rolę” w realizacji „dobrej zmiany”, czemu nie mogą przeszkodzić elementy reakcyjne sterowane z Niemiec. Przy władzy mamy żarliwych antykomunistów, lustratorów, kontestatorów porozumień okrągłostołowych. Ciekawe czy zdają sobie sprawę, że niekiedy w swoich działaniach przypominają aparat z tamtej epoki, a Polska pod ich rządami zaczyna przypominać Polskę Ludową? https://natemat.pl/blogi/bartlomiejciazynski/167741,iv-rp-jak-prl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 20 listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 listopada 2022 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 PiS to potrafi. Kreują rzeczywistość pod zapotrzebowanie mas. Był system OPL i nagle zapraszamy Patriota z niedobrych Niemiec. To krok w kierunku "spod niemieckiego buta czy pod niemieckiego buta"? Bo już się pogubiłem 😉 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 21 listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 listopada 2022 Czegóż chcieć, sami "fachowcy". 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Ale żenada. PAD wkręcony w rozmowę z kimś podszywającym się pod Macrona. Nie zaprasza na RBN Tuska bo mu nie ufa ale jakiemuś agentowi zwierza się z tajemnic państwowych. Gdzie są służby? Przecież to już drugi raz. Normalnie państwo z tektury.... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Wyraźny rosyjski akcent. No k... mać 🤦 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 22 listopada 2022 Udostępnij Napisano 22 listopada 2022 Ja prdle 🙄 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts