Dzik Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 4 godziny temu, DiBatonio napisał: Jego kasa, jego sprawa. Spójrz sobie na przekrój i budowę żył roboczych. A co mnie to obchodzi? Kabel jak kabel. Są chyba jakieś dedykowane tematy do takich bzdur na forum. Jak ktoś kupuje docisk za 4k to tak, jego sprawa, ale należy głośno mówić, że takie zachowania wynikają z niewiedzy i że ktoś na tej niewiedzy trzepie kasę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 Z pewnością 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 9 godzin temu, tomek4446 napisał: No to żeś przepłacił ! Tu masz za 5,68 złociszy za mb. I dałeś Chińczykom zarobić których tak krytykujesz , jakoś mi się to nie spina. https://www.castorama.pl/przewod-aks-zielonka-ydyp-3-x-2-5-mm2-450-750-v-100-mb-id-70673.html Gdzie ja krytykuje Chińczyków? Raczyłbyś wskazać? Podlinkowany kabel to niecałe 6 zl za metr bieżący. Kupiony przeze mnie ma ładne wtyczki, oplot i zyly 3.5 mm. Jest gotowy po wyjęciu z paczki, nie musze nad nim ślęczeć, skręcać czy lutować. Jeśli cos się nie spina to raczej miłośnik staroci, których jedyna zaleta jest wygląd, polecający podpinać zasilanie do sprzętu nowym, brzydkim, białym kablem na metry z Castoramy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 marca 2022 Udostępnij Napisano 27 marca 2022 13 godzin temu, FromBorg napisał: I to nie Chiny odpowiedzialne są za wszechogarniająca tandetę, ale Unia Europejska. Chora struktura, chore efekty. Przepraszam za posądzenie Cię o krytykę wyrobów chińskich , masz rację winna jest UE. Dorzuciłbym jeszcze Tuska. A tak już w temacie wątku , przypomnij proszę ,swoją opinię o listwach zasilających opierasz na podstawię doświadczeń z listwami jakich producentów ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dnia 27.03.2022 o 09:18, tomek4446 napisał: A tak już w temacie wątku , przypomnij proszę ,swoją opinię o listwach zasilających opierasz na podstawię doświadczeń z listwami jakich producentów ? A mógłbyś dokładnie wskazać o jaka moja opinie o listwach zasilających pytasz? Bo czuje się nieco zdezorientowany tym pytaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Dnia 26.03.2022 o 08:20, greg235 napisał: No właśnie testowana przeze mnie listwa Furutech TP80 posiadała 4 gniazda filtrowane aktywnie i 4 bez filtrowania aktywnego. Najlepszy efekt, a w moim przypadku najmniejsze pogorszenie dźwięku uzyskiwałem podłączając zarówno wzmacniacz jak i źródło do gniazd bez filtrowania aktywnego. Jako ciekawostkę mogę dopisać, że kilka dni temu testowałem również listwę zasilającą Furutech TP80ES NFC czyli wersję z gniazdami rodowanymi a nie pozłacanymi oraz opatentowaną przez Furutecha technlogią NFC w odróżnieniu od poprzedniej. Listwa ta zmieniała dźwięk w nieco inny sposób niż jej poprzednio testowana przeze mnie wersja... Cześć greg235... "posłuchaj" Gigawata PF1 Myślę że już innej nie będziesz chciał. Pzdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nazghul Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 Skoro polecane jest podpinanie wzmacniacza bezpośrednio do gniazdka, to czy jeśli wyjdę z takiego pojedynczego gniazdka kablem 3x2.5 w ładnym korytku w kolorze ścian, zakończę np. Sześcioma gniazdami natynkowymi zewnętrznymi których bebechy wymienię na identyczny kabel 3x2.5 to tak jakbym podłączył cały system bezpośrednio do instalacji elektrycznej? Suma ze 100zł a efekt o poziomie referencyjnym ? Kusi kolejny gadżet jak fikuśna listwa ale opcja za 100zł kusi jeszcze bardziej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 @baliosia Chłopie, nie uważasz, że lekko przegiąłeś z tą sygnaturą? Na czole sobie to zdjęcie jeszcze naklej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 6 godzin temu, Dzik napisał: @baliosia Chłopie, nie uważasz, że lekko przegiąłeś z tą sygnaturą? Na czole sobie to zdjęcie jeszcze naklej... To nie sygnatura tylko reklama. Zlomiarze działają na pełnej parze, nie odmawiajmy wiec takich działań komuś kto sam cos realnie i być może solidnie robi. To znacznie bardziej etyczne działanie niż tamtej grupy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baliosia Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 7 godzin temu, Dzik napisał: @baliosia Chłopie, nie uważasz, że lekko przegiąłeś z tą sygnaturą? Na czole sobie to zdjęcie jeszcze naklej... Mam wytatuowane na czole, skąd wiedziałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 33 minuty temu, baliosia napisał: Mam wytatuowane na czole, skąd wiedziałeś? Nie wiedziałem, myślałem, że na czole masz tylko cenę systemu wytatuowaną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 10 minut temu, J4Z napisał: ... A tak serio to zgadzam się, tylko nie wiem dlaczego tak brzydko napisałeś do Pana 😔 Bez przesady, to nie przedszkole. Bądźmy poważni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 @Dzik a masz może z profilu ? En Face mi się opatrzyło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 2 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2022 6 minut temu, tomek4446 napisał: @Dzik a masz może z profilu ? En Face mi się opatrzyło Wpisz sobie Roberta Vasquez w wyszukiwarkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Panowie mam pytanie dotyczące tematu. Mam listwę przepięciową w instalacji budynku, która znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami, która wiadomo zabezpiecza przed przepięciami całą instalację elektryczną. Czy taka listwa może mi ograniczać dźwięk tak samo jak zwykła listwa wpięta w gniazdko o której mówicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 I co z tym zrobisz? Ja myślę że na chińskim wunglu będzie mnie audiofilski prund z elektrowni niż na tym ruskim (balet, kompozytorzy, kalinka itp itd) ale sankcje, co robić... 🙃 Audiofile dzielnie rozwiązują problemy które sami wymyślają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 4 godziny temu, rafal napisał: listwę przepięciową w instalacji budynku, która znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami, Że co tam masz? Ogranicznik/ochronnik przepięć, wyłącznik różnicowo-prądowy, wyłączniki nadprądowe... ok. Ale w skrzynce z bezpieczników listwę przepięciową? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Dokładnie tak. Listwa przepięciowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Może fotka dla niedowiarków? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 6 godzin temu, rafal napisał: Panowie mam pytanie dotyczące tematu. Mam listwę przepięciową w instalacji budynku, która znajduje się w skrzynce z bezpiecznikami, która wiadomo zabezpiecza przed przepięciami całą instalację elektryczną. Czy taka listwa może mi ograniczać dźwięk tak samo jak zwykła listwa wpięta w gniazdko o której mówicie? Uuuuuuuu, to fatalnie. Inni mogą takie ustrojstwa pominąć, nie zakładać, ale jak u Ciebie wbudowano to w budynek to mogiła.. Nic już nigdy porządnie tam nie zagra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Tak mam mieć info co to dokładnie jest. Napewno spełnia swoją funkcję chroniąc urządzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 Na twoim miejscu zdobyłbym laskę dynamitu i dokonał sabotażu, a potem przekonał wspólnotę mieszkaniową do konieczności instalacji prawidłowej, audiofilskiej skrzynki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 16 minut temu, rafal napisał: Tak mam mieć info co to dokładnie jest. Napewno spełnia swoją funkcję chroniąc urządzenia Nie ma takich urządzeń na świecie, których ochrona usprawiedliwiałaby spadek jakości dźwięku. Masz nieaudiofilski blok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 To dom jednorodzinny. Chodzi o takie zabezpieczenie jak na załączniku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 12 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2022 4 godziny temu, Dzik napisał: Na twoim miejscu zdobyłbym laskę dynamitu i dokonał sabotażu, a potem przekonał wspólnotę mieszkaniową do konieczności instalacji prawidłowej, audiofilskiej skrzynki. 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts