Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 (edytowany) Dokładnie, jeśli kolega ma wątpliwości to niech zgłosi temat do administracji o weryfikację IP. Nie mam z tym żadnego problemu i obaw. Krótko i po męsku, na ch mi drugie konto. Edytowano 22 lutego 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Żeby żona nie wiedziala na co kasę wydajesz 😁 . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Są lepsze sposoby, trzeba sklepy audio namówić na taki patent Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Spoko, uznaję, że to zbieg okoliczności. Sry za posądzenie, ale śmiesznie to wyglądało, że ktoś może z innego konta o rady pytać. Kapować do góry na nikogo nie zamierzam, choćby się tu przed żoną na 10 kontach ukrywał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 @seba3002 tutaj konto mam od 2018 tylko dawno go nie używałem.😉 Na sąsiednim forum też mam konto "rd79" i taki sam temat. Wczoraj po rozmowie z Sebą postanowiłem że i tu napiszę . To tak dla wyjaśnienia 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 @Kraft czytałem twój wątek z testu Heco Celan Revolution 3. Ten model mi polecaleś. Zaciekawił mnie wielki ślepy test który zamieściłeś. Pozwoliłem sobie wkleić tutaj 😉 https://www.hifimaailma.fi/tuoteesittely/kamppailu-keskiluokassa-6.108.122673.1b5768f6fb Test przeprowadziła redakcja fińskiego Hifimaailma. Oceniających było trzech. Szczegółowa kolejność przedstawia się tak: 1. HECO CELAN REVOLUTION 3 - (oceny testerów: 3,5 / 4+ / 3,5) 2. REVEL CONCERTA2 M16 - (3 / 4 / 3,5) 3. FOCAL ARIA 906 - (3,5 / 3 / 3,5) 4. SVS ULTRA BOOKSHELF - (3,5 / 3,5 / 3) 5. AMPHION ARGON1 - (3+ / 2,5 / 3,5) 6. DALI OPTICON 2 - (3- / 3 / 3+) 7. MONITOR AUDIO SILVER 100 - (3 / 3 / 3) 8. SONUS FABER CHAMELEON B - (3+ / 3- / 3-) 9. DEFINITIVE TECHNOLOGY DEMAND D11 - (3/ 3- / 3) 10. B&W 707S2 - (2,5 / 3,5 / 2,5) 11. AUDIOVECTOR QR1 - (3+ / 3- / 2,5) 12. TAGA HARMONY PLATINUM B-40 SE V.2 - (2+ / 3 / 3) 13. AURELIA MAGENTA 2 ISOMATRIX - (2,5 / 3+ / 2) 14. ATC SCM7 - (3 / 2,5 / 2) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 5 minut temu, Suchy 79 napisał: @Kraft czytałem twój wątek z testu Heco Celan Revolution 3. Ten model mi polecaleś. Zaciekawił mnie wielki ślepy test który zamieściłeś. Pozwoliłem sobie wkleić tutaj 😉 https://www.hifimaailma.fi/tuoteesittely/kamppailu-keskiluokassa-6.108.122673.1b5768f6fb Test przeprowadziła redakcja fińskiego Hifimaailma. Oceniających było trzech. Szczegółowa kolejność przedstawia się tak: 1. HECO CELAN REVOLUTION 3 - (oceny testerów: 3,5 / 4+ / 3,5) 2. REVEL CONCERTA2 M16 - (3 / 4 / 3,5) 3. FOCAL ARIA 906 - (3,5 / 3 / 3,5) 4. SVS ULTRA BOOKSHELF - (3,5 / 3,5 / 3) 5. AMPHION ARGON1 - (3+ / 2,5 / 3,5) 6. DALI OPTICON 2 - (3- / 3 / 3+) 7. MONITOR AUDIO SILVER 100 - (3 / 3 / 3) 8. SONUS FABER CHAMELEON B - (3+ / 3- / 3-) 9. DEFINITIVE TECHNOLOGY DEMAND D11 - (3/ 3- / 3) 10. B&W 707S2 - (2,5 / 3,5 / 2,5) 11. AUDIOVECTOR QR1 - (3+ / 3- / 2,5) 12. TAGA HARMONY PLATINUM B-40 SE V.2 - (2+ / 3 / 3) 13. AURELIA MAGENTA 2 ISOMATRIX - (2,5 / 3+ / 2) 14. ATC SCM7 - (3 / 2,5 / 2) To tylko test 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 22 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 Zdaje sobie sprawę 🙂 Ale warto chyba się tym Heco zainteresować. Zdecydowałem się w pierwszej kolejności wypożyczyć Elec Carina. Pisałem do branży i Q21 w tej chwili nie mają ☹️, czekam na odpowiedź od S4home 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 lutego 2022 9 minut temu, seba3002 napisał: To tylko test Seba , jasne Co mogą zresztą wiedzieć o dobrych kolumnach / ATC SCM 7 / goście u których na ulicach biegają renifery 🤣 Głowa do góry , Rockoprty , Willsony , MBL , Raidho , Grand Utopie , Nautiliusy się w ogóle nie załapały , więc jesteś w ścisłej czołówce Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 lutego 2022 23 godziny temu, Wito76 napisał: Jeszcze nic nie słuchałem, nie miałem kiedy, dopiero teoretycznie się przygotowuję i gadam ze znajomymi. Najważniejsze, podłogowe !!! Kurde, miałem otwarte dwa wątki, trochę wtopa, chyba nie tu odpisałem 🤣 Hehehe, chyba tak 23 godziny temu, Suchy 79 napisał: @S4Home nie słuchałem. Dopiero robię rozeznanie. Na sąsiednim forum mam taki sam temat i tam wysłałem wam wiadomość w sprawie wyceny i wypożyczenia 😉 Piotr możesz się tym zająć ? 😉 Napisz mi tutaj bo ja nie sprawdzam tamtego forum już. Tam pisze ktoś inny. 8 godzin temu, Suchy 79 napisał: Zdaje sobie sprawę 🙂 Ale warto chyba się tym Heco zainteresować. Zdecydowałem się w pierwszej kolejności wypożyczyć Elec Carina. Pisałem do branży i Q21 w tej chwili nie mają ☹️, czekam na odpowiedź od S4home 😉 Mamy na stanie. Przy najmniej nie dawno były. Napisz do mnie i jeszcze raz sprawdzę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 23 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2022 Ok. już się robi 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 25 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 @S4Home luknij na pocztę 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 3 godziny temu, Suchy 79 napisał: @S4Home luknij na pocztę 😉 Przepraszam to brak postów do dyspozycji. Tutaj jest limi dzienny. Widziałem wiadomość po prostu nie mogłem Ci odpisać. Dzisiaj to zrobie na pewno. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 25 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2022 👍😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 26 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2022 @nowy78 warto się skusić w tej cenie?😉 https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kolumny-usher-v-601-CID99-IDJJpj4.html?reason=observed_ad Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Czy mial ktos z Was okazje odsluchac monitory Phonar Veritas M4 Next?? Moze ktos z branzy??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 9 marca 2022 Udostępnij Napisano 9 marca 2022 Spróbuj wypożyczyć. Phonar robi bardzo dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 marca 2022 Udostępnij Napisano 10 marca 2022 To mało popularna firma u nas w Kraju. Ale sa do posłuchania. Zalezy jaki dzwięk Cie interesuje. Jest kilka ciekawych monitorów w tej cenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 12 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2022 Od kilku dni stałem się posiadaczem Usher V601. Aurory 700 dziś znalazły nowego właściciela 🙂 Ushery są bardziej dynamiczne, wyraźniejsze, szybsze. Bas jest lepiej kontrolowany i w rockowych kawałkach przypadł mi do gustu. W wokalach nie było dużej różnicy. Za Usherami w czasie testu przemówił fakt, że stały na kuchennych stołkach i wygrały z Heco, a stawiając je na porządnych standach z pewnością pokażą jeszcze lepsze granie😉 Jedyny minus jak dla mnie to wygląd, mogłyby być ładniejsze 😁 Zastanawiam się czy w podobnych pieniądzach są kolumny które by znacznie pobiły Ushery. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 13 marca 2022 Udostępnij Napisano 13 marca 2022 13 godzin temu, Suchy 79 napisał: Od kilku dni stałem się posiadaczem Usher V601. Aurory 700 dziś znalazły nowego właściciela 🙂 Ushery są bardziej dynamiczne, wyraźniejsze, szybsze. Bas jest lepiej kontrolowany i w rockowych kawałkach przypadł mi do gustu. W wokalach nie było dużej różnicy. Za Usherami w czasie testu przemówił fakt, że stały na kuchennych stołkach i wygrały z Heco, a stawiając je na porządnych standach z pewnością pokażą jeszcze lepsze granie😉 Jedyny minus jak dla mnie to wygląd, mogłyby być ładniejsze 😁 Zastanawiam się czy w podobnych pieniądzach są kolumny które by znacznie pobiły Ushery. Popatrz na te Phonary, wlasnie wypozyczylem i jest interesujaco, nowki w Twoim budzecie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy 79 Napisano 17 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2022 @S4Home Piotrek czekam na telefon w sprawie ELAC Carina BS 243.4 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: I jak się podobają? To calkiem fajne monitory w tej cenie, ale wrocily do sklepu, bo zabraklo mi przestrzeni, bas fajny w ostrych gatunkach, ale srodek troche wycofany i kreowanie sceny mogloby byc lepsze. Problem w tym, ze juz przewalilem troche monitorow i chyba jestem zmanierowany 😉 Podsumowujac, calkiem fajny produkt, charakterem nieco przypominajacy Dynaudio (tylko bas bardziej konturowy) na pewno godne przetestowania. Jedna uwaga, nowe membrany nomexowe potrzebuja dobrych kilku dni grania zeby zaczelo byc fajnie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 13 minut temu, J4Z napisał: Czyli wnioski podobne do recki którą na szybko przejrzałem. Dzięki za odpowiedź. Pozdr. Tak i nie 😜 Recenzenci pisza, jesli mnie pamiec nie myli, ze one graja dosc mocno srodkiem, a z tym sie nie zgadzam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 16 minut temu, J4Z napisał: Jeśli pamięć mnie nie myli to było napisane że jest delikatnie wyciemniony wyższy środek. Jestes swiezo po lekturze, wiec pewnie to Ty masz racje 👍 Tak czy inaczej, wlasnie ta "wyciemniona" wycofana czesc informacji mnie uwierala... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 (edytowany) Sprawdź Wharfedale Evo 4.2 - 3 drożne z pięknym środkiem. Dobry bas, ribon tweeter. Gdyby nie to, że nie podobają mi się z wyglądu, już były by moje. https://allegro.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-wharfedale-evo-4-2-11925109125 Edytowano 17 marca 2022 przez SIpo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts