mateolo2 Napisano 17 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2022 (edytowany) 4 minuty temu, tomaz75 napisał: Ale o Bluesound też mówią,że DAC słaby,że jako transport jedynie przyzwoity,że aplikacja wygodna,tu być może będzie to samo za ułamek ceny, Dokładnie o to nam turaj chodzi. My chcemy po prostu obsługi serwisu streamingowego i dobrej jakości wyjścia cyfrowego z fajna apka i ciągłym wsparciem producenta. Tu wydaje się, ze jest wszystko, ale musimy jeszcze potwierdzić jakość tego wyjścia Edytowano 17 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 A raz kozie... Kupiłem sobie w ramach ciekawostki ten gadżet. Nie jest mi potrzebny w tej chwili ale w przyszłości mam na niego pomysł. Od biedy w garażu na podwórku sięga mi wifi gdzie mam starą plastikową wieżę Philips, do grilla czy obierania grzybów jak znalazł :). Dam znać jak to gra. W poniedziałek powinienem mieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Mam i ja 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Znajomy to też zamówił. Będziemy porównywać z Bluesoundem, ale wynik jest raczej przesądzony z góry. Nie zmienia faktu, że to kompan raczej do jakiś taniutkich stramerów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 1 godzinę temu, Tomasz S. napisał: Mam i ja Daje radę? Z ciekawości, jak obetnę kabelek USB C to podłączę go do zasilacza liniowego i zobaczymy czy coś to zmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2022 (edytowany) 53 minuty temu, Miras23 napisał: Znajomy to też zamówił. Będziemy porównywać z Bluesoundem, ale wynik jest raczej przesądzony z góry. Nie zmienia faktu, że to kompan raczej do jakiś taniutkich stramerów. Tak jak pisałem wcześniej - tez bym był zdziwiony gdyby to było jakkolwiek porównywalne. Aczkolwiek z zachodnich for właśnie takie głosy napływają, ze nie ma różnic. Musimy sami to sprawdzić. Ja bluesounda nie mam (miałem plan w najbliższym czasie kupić), dlatego liczę bardzo na Wasze testy. Bo jeśli się okaże, ze potwierdzicie to inni pisza, ze jest to Bluesound „killer” no to duza cześć z nas oszczędzi 2000 zł Nie oceniajmy z góry bo bo kosztuje tylko 5 stówek i wyglada jak zabawka. Dajny mu szanse i podejdźmy powaznie do testów ;)) Edytowano 17 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 @Wito76 ja na razie dużo nie testowałem. Konfiguracja prosta i zajmuje 2 minuty. Spotify i Tidal Connect działają szybko i od razu. Nic dodatkowo nie trzeba ustawiać. Radia działają, aplikacja prosta i przejrzysta chociaż przetłumaczona jakby w połowie. Fajnie ,że można ustawić po optyku na fixed output bez regulacji głośności. Super ,że wszystkie kable są od razu w zestawie. Nie ma za to ładowarki. Jeden taki minus , który znalazłem to że jak mam wpięty aux to nie wysyła po optyku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Fajna zabaweczka się zapowiada. Nie sądze że podskoczy malince z Digione ale dla chromecasta z rynku wtórnego czy tych różnych iEast na pewno będzie konkurencją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 17 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2022 (edytowany) Ja jedyna wadę która wyczytałem na forach to ludzie niektórzy pisza, żeby uważać na wyjście optyczne które lubi pękać, wiec delikatnie z nim. To pewnie wady wieku młodzieńczego Edytowano 18 marca 2022 przez mateolo2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Najlepsze jest to, że założyciel tematu i główny sprawca zamieszania sam nie posiada urządzenia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Moim zdaniem Bluesound Node ma większy potencjał, wystarczy spojrzeć na tylną ściankę. Edytowano 18 marca 2022 przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 8 minut temu, Wito76 napisał: Najlepsze jest to, że założyciel tematu i główny sprawca zamieszania sam nie posiada urządzenia No jak to nie posiadam ? Poczytaj pierwsze wypowiedzi w tym wątku 53 minuty temu, Tomasz S. napisał: @Wito76 ja na razie dużo nie testowałem. Konfiguracja prosta i zajmuje 2 minuty. Spotify i Tidal Connect działają szybko i od razu. Nic dodatkowo nie trzeba ustawiać. Radia działają, aplikacja prosta i przejrzysta chociaż przetłumaczona jakby w połowie. Fajnie ,że można ustawić po optyku na fixed output bez regulacji głośności. Super ,że wszystkie kable są od razu w zestawie. Nie ma za to ładowarki. Jeden taki minus , który znalazłem to że jak mam wpięty aux to nie wysyła po optyku. Fajnie to wyglada!!! 3 minuty temu, DiBatonio napisał: Moim zdaniem Bluesound Node ma większy potencjał, wystarczy spojrzeć na tylną ściankę. dz0xMjAwJmg9Mzgw_src_64498-bluesound-node-2021-audiocompl-fot3.webp 21 kB · 3 downloads Zdecydowanie, ale ja np i tak używałbym tylko jednego wyjścia do zewnetrznego daca, wiec całej reszty nie potrzebuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 5 minut temu, mateolo2 napisał: Zdecydowanie, ale ja np i tak używałbym tylko jednego wyjścia do zewnetrznego daca, wiec całej reszty nie potrzebuje Ja mam na myśli też wejścia jak np. LAN lub wyj. coax. Edytowano 18 marca 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 47 minut temu, Wito76 napisał: Fajna zabaweczka się zapowiada. Nie sądze że podskoczy malince z Digione ale dla chromecasta z rynku wtórnego czy tych różnych iEast na pewno będzie konkurencją. Chromecast sam w sobie przebijał wszystko jakością do ceny. Czytając o "ochach" w porównaniu z Bluesound,jest nadzieja że pojawi ł się precedens muzyczny😊 Podchodzę do tego czysto eksperymentalnie. Miałem ieast m30 pro,dokładnie jedno popołudnie i odesłałem bo nic ciekawego nie prezentował.Porownanie oczywiście cały czas do mojej Digione Sig Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 8 minut temu, mateolo2 napisał: No jak to nie posiadam ? Poczytaj pierwsze wypowiedzi w tym wątku A to przepraszam, w dwóch wątkach ciągnęła się dyskusja i gdzieś wpadł mi w oko wpis, że czekasz dopiero. Nieporozumienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, Wito76 napisał: A to przepraszam, w dwóch wątkach ciągnęła się dyskusja i gdzieś wpadł mi w oko wpis, że czekasz dopiero. Nieporozumienie Luz, dam znać co usłyszę niedługo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Chciałbym wierzyć,że można coś zrobić dobrze lub rewelacyjnie i tanio przy okazji.Dlatego mówię:sprawdzam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 5 minut temu, DiBatonio napisał: Ja mam na myśli też wejścia jak np. LAN lub wyj. coax. Racja. Natomiast jeśli jakimś mega cudem to optyku grałoby tak samo (w co na prawdę wątpię bo zegary, bo sekcja zasilania itd, ) to chciałbyś dopłacic 2000 tylko po to żeby mieć coax i lan? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 3 minuty temu, Mar Ka napisał: Podchodzę do tego czysto eksperymentalnie. To tak jak ja. Mam na czym słuchać, ale za niecałe 2 stówy myślę że rozczarowania wielkiego nie będzie. Najwyżej powiem, że gra adekwatnie do ceny. Dam synkowi i będzie zadowolny, że tata nie stawia mu jakiejś dziwnej maliny czy coś. 3 minuty temu, Mar Ka napisał: Porownanie oczywiście cały czas do mojej Digione Sig No ciekaw jestem, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 1 minutę temu, Mar Ka napisał: Chciałbym wierzyć,że można coś zrobić dobrze lub rewelacyjnie i tanio przy okazji.Dlatego mówię:sprawdzam Ja mam dokładnie tą sama przesłankę - nadzieje Bardzo fajnie, ze masz ta malinke Allo bo to jedno z ważniejszych dla mnie porównań :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Jak nie pyknie,to odsprzedam jak reszta "januszy" ze 100 złotowym zyskiem😂 Odpowiednia narracja już jest😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 2 minuty temu, Mar Ka napisał: Chciałbym wierzyć,że można coś zrobić dobrze lub rewelacyjnie i tanio przy okazji.Dlatego mówię:sprawdzam Biorąc pod uwagę cenę okazyjną, nie tę nominalną może się okazać że stosunek grania do wydatku jest bardzo dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, Mar Ka napisał: Jak nie pyknie,to odsprzedam jak reszta "januszy" ze 100 złotowym zyskiem😂 Odpowiednia narracja już jest😀 Hahaha tak dokładnie to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 1 minutę temu, mateolo2 napisał: Racja. Natomiast jeśli jakimś mega cudem to optyku grałoby tak samo (w co na prawdę wątpię bo zegary, bo sekcja zasilania itd, ) to chciałbyś dopłacic 2000 tylko po to żeby mieć coax i lan? Nie, nie chciałbym, ani Noda, ani tego. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateolo2 Napisano 18 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Przed chwilą, mateolo2 napisał: Hahaha tak dokładnie to samo Ja Janusze się wyprzedadzą już ro moim zdaniem używki będą chodzić po 350 zł, wiec nawet zarobimy na tych testach 😂 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Nie, nie chciałbym, ani Noda, ani tego. 😉 Czyli rozumiem, wpadłeś tu do nas tak po prostu ponegować? Skoro nie jesteś tym zainteresowany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts