Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu A ile masz metrów do nagłośnienia? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 4 godziny temu, Mar_Wal napisał: Gram na PM7000n + Fyne Audio F502. Niby wszystko ok ale jest chęć na krok do przodu. Będzie zauważalna różnica przy przejściu z Pm7000n na 40n? PM7000N to bardzo przeciętny wzmacniacz, 40n bazuje na starszej serii 8, jak dużą odczujesz różnicę tego nikt Ci nie powie. Warto wypożyczyć i odsłuchać. 1 godzinę temu, Mar_Wal napisał: O o o, właśnie tego trochę brakuje, tej namacalności U mnie namacalność i plastyczność polepszył dyfuzor na tylnej ścianie. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Mar_Wal napisał: Będzie zauważalna różnica przy przejściu z Pm7000n na 40n? Będzie Opisalismy je już jakiś czas temu w tym temacie, a samego 40n omawiamy też tutaj: Co do zmiany kolumn, to i tak przyda się moim zdaniem wymiana wzmacniacza przy skoku gdzieś wyżej. Choć w budzecie 5k wśród używanych da się znaleźć mniej wymagające pod tym kątem rozwiązania, gdzie PM7000N spokojnie da radę Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Co do zmiany kolumn, to i tak przyda się moim zdaniem wymiana wzmacniacza przy skoku gdzieś wyżej. Bez sensu moim zdaniem. Jesli budżet ma być "podzielony" część na kolumny i od razu część na inny wzmacniacz, to o wiele sensowniejsze jest "wpakowanie" całej kasy w kolumny. Pm7000n bez problemu powinien poradzić sobie z większością kolumn na rynku (tak z 80-90%). Wyjatki (w kolumnach) zawsze sie mogą trafić. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, rajdek napisał: PM7000N to bardzo przeciętny wzmacniacz, 40n bazuje na starszej serii 8, jak dużą odczujesz różnicę tego nikt Ci nie powie. Warto wypożyczyć i odsłuchać. U mnie namacalność i plastyczność polepszył dyfuzor na tylnej ścianie. Ale PM7000N i 8005 grały na tym samym poziomie. Kolega bardzo długo je porównywał i finalnie nawet bardziej mu podszedł PM7000N. A ta cała nowa seria N jest może i ładna ale dzwiękowo raczej przereklamowana. Też zamiast wzmacniacza , wolał bym tu raczej wymienić kolumny. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 40 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ale PM7000N i 8005 grały na tym samym poziomie PM7000N bazuje na PM7005, a 40n na PM8006.. 40n jest też na innej kości dac i ma bardziej zaawansowaną budowę sekcji cyfrowej i streamingu. 40 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Kolega bardzo długo je porównywał i finalnie nawet bardziej mu podszedł PM7000N Czyli grają inaczej. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wszystko super a ja siadam do kolacji a potem zaczynam testy hi - endowych nauszników. Pysznie. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, rajdek napisał: PM7000N bazuje na PM7005, a 40n na PM8006.. 40n jest też na innej kości dac i ma bardziej zaawansowaną budowę sekcji cyfrowej i streamingu. Czyli grają inaczej. Skąd wyciągasz takie wnioski? Grają praktycznie tak samo, różnice są trudne do wychwycenia, a podszedł mu bardziej bo poziom grania praktycznie identyczny, a cenowo była różnica na korzyść Pm7000N. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Grają praktycznie tak samo OK. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, rajdek napisał: PM7000N bazuje na PM7005, a 40n na PM8006. O ile w 40n są kondensatory 18000 uF, a nie mniejsze, jak w PM7005. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, rajdek napisał: PM7000N to bardzo przeciętny wzmacniacz, 40n bazuje na starszej serii 8, jak dużą odczujesz różnicę tego nikt Ci nie powie. Warto wypożyczyć i odsłuchać. Możesz wyjaśnić w czym przejawia się jego przeciętność? Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cienka góra i dół pasma, średnica na plus, szybkość i dynamika na plus, szerokość głębokość sceny bardzo słaba, precyzja i separacja również. Mnie brzmieniowo nie podszedł, dla wielu hit cenowy, ciekawe to że Japończycy wypuścili 3x droższy model które brzmi tak samo... Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 7 minut temu, rajdek napisał: Cienka góra i dół pasma, średnica na plus, szybkość i dynamika na plus, szerokość głębokość sceny bardzo słaba, precyzja i separacja również. Hmmm. A mi w porównaniu z moim marantzem ki Pearl litem wydawał się wręcz tłusty na basie 🙂. Co do budowania samej sceny - może problemem nie był wzmacniacz a akustyka bądź kolumny? 1 Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu (edytowany) 5 godzin temu, Kraft napisał: A ile masz metrów do nagłośnienia? Całościowo salon ok. 42m2, przy czym do głównej części ok 30m2 jest "doklejony" kącik wypoczynkowo-muzyczny (kiedyś telewizyjny). 4 godziny temu, rajdek napisał: PM7000N to bardzo przeciętny wzmacniacz, 40n bazuje na starszej serii 8, jak dużą odczujesz różnicę tego nikt Ci nie powie. Warto wypożyczyć i odsłuchać. U mnie namacalność i plastyczność polepszył dyfuzor na tylnej ścianie. Za kanapą - miejscem odsłuchowym brak w zasadzie ściany. Znaczy się jest ale ok 5 m za, więc tu odpada dyfuzor raczej. ...a tak w ogóle nabroiłem - dysputa rozgorzała na nowo Przemyślę wszystko i o swoich wnioskach poinformuję Edytowano 48 minut temu przez Mar_Wal Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 48 minut temu Napisano 48 minut temu 5 godzin temu, Kraft napisał: A ile masz metrów do nagłośnienia? Nie wiem , czy to ważne ile metrów kwadratowych , czy ważniejsze jest jak daleko siedzi przy odsłuchu . W pokoju 60 M2 trzeba mieć 160" telewizor - ekran , czy wystarczy 85" , gdy siedzimy 2.5-3 m od ekranu ? Odpisz, cytując
Mar_Wal Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu 1 minutę temu, maciek72 napisał: Nie wiem , czy to ważne ile metrów kwadratowych , czy ważniejsze jest jak daleko siedzi przy odsłuchu . W pokoju 60 M2 trzeba mieć 160" telewizor - ekran , czy wystarczy 85" , gdy siedzimy 2.5-3 m od ekranu ? kolumny od siebie ok 2,6m / punkt odsłuchowy nieco dalej - tak z 2,8 - 2,9m Odpisz, cytując
rajdek Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu 6 minut temu, KrólKiczu napisał: może problemem nie był wzmacniacz a akustyka bądź kolumny? Będzie wąskim gardłem już dla kolumn średniej półki, no chyba że ktoś lubi takie granie. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu (edytowany) 27 minut temu, rajdek napisał: Cienka góra i dół pasma, średnica na plus, szybkość i dynamika na plus Cienki dół a dynamika i szybkość na plus ? No nie wiem ale nie słuchałem żadnego Marasia więc nie mam zdania jednak coś mi nie pasuje. Edytowano 33 minuty temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
rajdek Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Cienki dół a dynamika i szybkość na plus ? Porównywałem bezpośrednio z M2si który również ma swoje minusy, ale zjada tego marasia jednym kęsem. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Może był bardziej wygłodzony. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu (edytowany) 5 minut temu, kaczadupa napisał: Może był bardziej wygłodzony. Dobrze że nie zjadł Menuetów, świetnie się dogadywali. Aż miło wspomnieć, dominująca i zaczarowana średnica.... i hektary przestrzeni.... Edytowano 20 minut temu przez rajdek 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu Nie wiem jak teraz, ale za czasów Kena, Marantz starał się być taki bardziej 'audiofilski'. Cokolwiek to znaczy 😉 Natomiast Yamaha, to jednak instrumenty. Odpisz, cytując
Recommended Posts