adam2030 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 20 minut temu, audiowit napisał: Adam, nie atakuję, tylko jestem ciekawy. Pokaz jakąś swoją realizację. Używasz polskich przetworników? Jak jesteś ciekaw to masz pod spodem zdjęcie. Obudowy wykonane dla mnie w STX. Jest to dość droga obudowa z racji na owalny przekrój części wieloboku i tyłu. Na razie brak głośników. głośniki również z stx, seria na węglówkach. Kiedyś montowałem na Vifach, Perlesach,Audaxach Skanach, etc. Od kiedy dostałem ten z ostatniej firmy, cały upieprzony w kleju (zakup bez pośredników w hurcie) to dałem sobie raz na zawsze spokój. Nie był to odosobniony przypadek a cena z kosmosu porównując do stx. Kiedyś obudowy zamawiałem w Diorze i jakość była również znakomita ale problem małych serii jest tam nadal przeszkodą a i ostatnio również ceny więc tym bardziej stx. Cena ich głośników jest bardzo niska a jakość rewelacyjna o czym wie nawet sam Skan, zamawiając u nich części do głośników. Na ich głośnikach również planuje produkcję najstarszy zakład w Polsce więc jest wiele na rzeczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) SS produkuje w Chinach. Trochę cienkie ścianki ale kształt i gęste wregi chyba nadają sztywności. Edytowano 31 października 2022 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2030 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 10 minut temu, soberowy napisał: Gościu osadzasz mnie o brednie a sam ze zdjęcia wyciąłeś górę i dół kolumny. Pokaż całe foto i będzie widoczne, że to co jest na zdjęciu to szczelina, niedociągnięcie. Zresztą w nosie mam to, kto był tam i się przyglądał to widział. A brzmienie po kilku minutach przyprawiało o ból głowy. Dziękuję. Kłamiesz - nic nie wycinałem bo i po co? Jak będziesz chciał to wyślę ze 30 zdjęć bo tyle mam. Na poprzednim chciałem pokazać znajomemu same głośniki T i M w tych Atomach więc kadr tylko ich dotyczył. Nie sądziłem, że będę musiał komuś za pomocą tych zdjęć na jakimś forum udowadniać, że ziemia nie jest płaska. Masz następne zdjęcie, z drugiej strony. Jak będziesz chciał następne dotyczące twoich wątpliwości to śmiało, mam ich wiem i wyślę powiększone dla życzenia. Widzę, że teraz już nie o "szczelinę" chodzi a ból głowy? Chyba rozumiem, dlaczego masz ból głowy, nie dziwię się 🙂 15 minut temu, audiowit napisał: SS produkuje w Chinach. Trochę cienkie ścianki ale kształt i gęste wregi chyba nadają sztywności. Tam jest aż 5 wzmocnień poziomych. jest to porównywalne 24mm grubością mdf+. Coraz więcej firm idzie w kierunku wzmocnień niż w grubość ścianki z oczywistych względów, lżejsze czyli mniejszy problem z transportem i tańsze a równię skuteczne pod warunkiem, że producent ma automatyzację czyli frezarki CNC. 5 minut temu, adam2030 napisał: Kłamiesz - nic nie wycinałem bo i po co? Jak będziesz chciał to wyślę ze 30 zdjęć bo tyle mam. Na poprzednim chciałem pokazać znajomemu same głośniki T i M w tych Atomach więc kadr tylko ich dotyczył. Nie sądziłem, że będę musiał komuś za pomocą tych zdjęć na jakimś forum udowadniać, że ziemia nie jest płaska. Masz następne zdjęcie, z drugiej strony. Jak będziesz chciał następne dotyczące twoich wątpliwości to śmiało, mam ich wiem i wyślę powiększone dla życzenia. Widzę, że teraz już nie o "szczelinę" chodzi a ból głowy? Chyba rozumiem, dlaczego masz ból głowy, nie dziwię się 🙂 Tam jest aż 5 wzmocnień poziomych. jest to porównywalne z 24mm grubością mdf+. Coraz więcej firm idzie w kierunku wzmocnień niż w grubość ścianki z oczywistych względów, lżejsze czyli mniejszy problem z transportem i tańsze a równie skuteczne pod warunkiem, że producent ma automatyzację czyli frezarki CNC. 6 minut temu, adam2030 napisał: Kłamiesz - nic nie wycinałem bo i po co? Jak będziesz chciał to wyślę ze 30 zdjęć bo tyle mam. Na poprzednim chciałem pokazać znajomemu same głośniki T i M w tych Atomach więc kadr tylko ich dotyczył. Nie sądziłem, że będę musiał komuś za pomocą tych zdjęć na jakimś forum udowadniać, że ziemia nie jest płaska. Masz następne zdjęcie, z drugiej strony. Jak będziesz chciał następne dotyczące twoich wątpliwości to śmiało, mam ich wiele i wyślę powiększone według życzenia. Widzę, że teraz już nie o "szczelinę" chodzi a ból głowy? Chyba rozumiem, dlaczego masz ból głowy, nie dziwię się 🙂 Tam jest aż 5 wzmocnień poziomych. jest to porównywalne 24mm grubością mdf+. Coraz więcej firm idzie w kierunku wzmocnień niż w grubość ścianki z oczywistych względów, lżejsze czyli mniejszy problem z transportem i tańsze a równię skuteczne pod warunkiem, że producent ma automatyzację czyli frezarki CNC. 7 minut temu, adam2030 napisał: Kłamiesz - nic nie wycinałem bo i po co? Jak będziesz chciał to wyślę ze 30 zdjęć bo tyle mam. Na poprzednim chciałem pokazać znajomemu same głośniki T i M w tych Atomach więc kadr tylko ich dotyczył. Nie sądziłem, że będę musiał komuś za pomocą tych zdjęć na jakimś forum udowadniać, że ziemia nie jest płaska. Masz następne zdjęcie, z drugiej strony. Jak będziesz chciał następne dotyczące twoich wątpliwości to śmiało, mam ich wiem i wyślę powiększone dla życzenia. Widzę, że teraz już nie o "szczelinę" chodzi a ból głowy? Chyba rozumiem, dlaczego masz ból głowy, nie dziwię się 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) 8 minut temu, adam2030 napisał: Kłamiesz U, panie, to są poważne oskarżenia. Do mojego kolegi to proszę nie tym tonem. Edytowano 31 października 2022 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2030 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 24 minuty temu, audiowit napisał: SS produkuje w Chinach. Trochę cienkie ścianki ale kształt i gęste wregi chyba nadają sztywności. Tam jest aż 5 wzmocnień poziomych. jest to porównywalne 24mm grubością mdf+. Coraz więcej firm idzie w kierunku wzmocnień niż w grubość ścianki z oczywistych względów, lżejsze czyli mniejszy problem z transportem i tańsze a równię skuteczne pod warunkiem, że producent ma automatyzację czyli frezarki CNC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 No niby tak, ale gdy producent zastosujete wspomniane 24 mm grubości płyty i dodatkowo wzmocni, to....to osiągnie efekt jakby użył płyty grucości 30 mm ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 (edytowany) Kto k...a robi 30 Zdjęć kolumnom ? W sukniach wieczorowych też masz ,🤦 ? Edytowano 31 października 2022 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Laszenko Napisano 31 października 2022 Udostępnij Napisano 31 października 2022 4 godziny temu, rms.pl napisał: Parę fotek z naszych stanowisk. Bardzo mi się podobało granie tych kolumn muzykalność barwa charakterystyka vocale wybrzmiewały pięknie takiego grania szukam. Moje pytanie czy seria Borea zagra podobną klasą i jaka elektronika do nich najbardziej by pasowała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elberoth Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Fajna relacja w Hifi Pig - pokój po pokoju: link 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 16 godzin temu, moss napisał: A ty nie masz odwagi by zapytać. I kółko się zamyka.😃 Spokojnie ja nie gryzę. Czy Jaśnie Pan ze Szwecji byłby łaskaw podać na forum swoją konfigurację? Czy też może obawia się najazdu na jego sześciometrowy wynajmowany pokój? 😛 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 O co ci człowieku chodzi? Chcesz się dowiedzieć, to napisz na PW to ci podam. Zresztą w zakładce o mnie piszę wyraźnie na czym gram. Czego ty jeszcze chcesz odemnie? Ty chcesz się dowiedzieć, a nie całe forum. Oni mają to głęboko gdzieś na czym ja gram. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 21 minut temu, moss napisał: Oni mają to głęboko gdzieś na czym ja gram. Nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 32 minuty temu, dorsz napisał: Czy Jaśnie Pan ze Szwecji byłby łaskaw podać na forum swoją konfigurację? Czy też może obawia się najazdu na jego sześciometrowy wynajmowany pokój? 😛 Proszę bardzo. Zdjęcia z komentarzami dostępne w wątku Krafta o YB audio. Teraz sobie pogadajcie na boku lub niech moss opisze system w "naszych systemach" to będzie łatwiej i przyjemniej bez zbędnych podszczypywań 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) Prawa półka nieaktualna, @MariuszZ musisz zrobić aktualizację archiwum 😃. Nie robię żadnego problemu, chce tą informacje, to niech poprosi na PW. ZEro złośliwości z mojej strony. Zresztą każdy kto będzie to chciał, to takie info otrzyma.😇 Edytowano 1 listopada 2022 przez moss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam2030 Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 17 godzin temu, terracan1929 napisał: No niby tak, ale gdy producent zastosujete wspomniane 24 mm grubości płyty i dodatkowo wzmocni, to....to osiągnie efekt jakby użył płyty grucości 30 mm ? Wzrost nie jest liniowy i ma już znikomy wpływ na efekt końcowy. Przetworniki wytwarzają zaburzenia ośrodka ale oczywiście w ograniczonym zakresie. Gdyby obudowa miała zawierać kilka 18 calowych subwooferów to poziom sztywności obudowy powinien być relatywny. Ogólnie matrixy coraz częściej są stosowane w obudowach zamiast jednolitych grubości. Jeżeli pozorne żródła dźwięku będą stanowiły np. 1% w stosunku do głównegj transmisji to nie ma sensu walczyć z tym, i pakować zamiast 25mm aż 50mm, stosunek wartości jest już na poziomie pomijalnym. Oczywiście jak zmierzysz wibrometrem (wysokiej klasy) to każdy dodany centymetr będzie widoczny na wykresie tylko, że to co najważniejsze czyli zaburzenie głównego przekazu będzie po przekroczeniu pewnej granicy absolutnie niezauważalne dla najbardziej wykształconych słuchowo humanoidów 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 To jeszcze jedna lista z avs podkradziona od sąsiadów….. https://tidal.com/playlist/5c5d36da-7c31-460f-bee2-c78c8e13476a 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Przejrzałem parę relacji na jutubie i cóż w ponad 75% jakieś plumkania , muzyka klasyczna , wiadomo wokal + 3/4 instrumenty. Sara K - all your love / Maria & Boris Blank - Celestial Echo / czy anette askvik nawet na średnim sprzęcie potrafią dzięki super realizacji zrobić robotę Zabawny był Pan z Haiku jak stwierdził do kamery ,że zmienia cd bo słaba muza (jakaś klasyka leciała) , wsadził wokalne plumkanie ... Biorąc pod uwagę opinie z tego tematu można zauważyć ,że tam gdzie było grane coś "innego" niż zwykle wzbudzało większe emocje i podobało Wam się. Zastanawia mnie czy producenci z obawy iż sprzęt nie zagra dobrze wybierają "bezpieczne" kawałki , być może i trafnie , a może z uwagi na kliento target takie puszczają ? Puszczał ktoś Metallice , Nirvanę , rap , pop , disco ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Na poprzednio przeze mnie udostępnianej liście Spotify był Tool, the Clash, czy Depeche Mode, raz nawet słyszałem Brygadę Kryzys, więc nie było źle…. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 18 minut temu, Kubakk napisał: Zastanawia mnie czy producenci z obawy iż sprzęt nie zagra dobrze wybierają "bezpieczne" kawałki , być może i trafnie , a może z uwagi na kliento target takie puszczają ? Na sali z Focalem, prowadzący powiedział - " Nasze berylowe tweetery są świetne i krew z uszu nie leci jak słuchacie pewnych kawałków. Puścił Rage Against The Machine - Fistful Of Steel i powiedział poproście innych producentów, żeby puścili ten kawałek i sobie porównajcie Też na sali Wilsona raz trafiłem fajny kawałek i ludzie zdawali się świetnie bawić ale to była tylko chwila. Może miałem niefart ale w 90% pokojów plumkanie. Ja nie jestem w stanie słuchając takiej muzyki stwierdzić czy dzwięk mi się podoba. A spytam przy okazji. Słuchaliście może Audiovector QR7 ( nie pamiętam w którym pokoju były ) ? Dla mnie - Wow ! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) Rock in Rio Fear of the dark (live) Na życzenie Edytowano 1 listopada 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 46 minut temu, Tomasz S. napisał: Na sali z Focalem, prowadzący powiedział - " Nasze berylowe tweetery są świetne i krew z uszu nie leci jak słuchacie pewnych kawałków. Puścił Rage Against The Machine - Fistful Of Steel i powiedział poproście innych producentów, żeby puścili ten kawałek i sobie porównajcie Też na sali Wilsona raz trafiłem fajny kawałek i ludzie zdawali się świetnie bawić ale to była tylko chwila. Może miałem niefart ale w 90% pokojów plumkanie. Ja nie jestem w stanie słuchając takiej muzyki stwierdzić czy dzwięk mi się podoba. A spytam przy okazji. Słuchaliście może Audiovector QR7 ( nie pamiętam w którym pokoju były ) ? Dla mnie - Wow ! Mówisz o tych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 Ja nie rozumiem dlaczego na zestawie Rotela połączonym z kolumnami Bowers & Wilkins z serii 700 puszczali plumkanie. Przecież tu rock zabrzmiałby lepiej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Puszczał ktoś Metallice , Nirvanę , rap , pop , disco ? Serio uwazasz, ze plyty Metalliki nadaja sie do krytycznych odsluchow, bo moim zdaniem ich realizacja pozostawia wiele do zyczenia. Jei juz ostrzejsze brzmienia to raczej wczesniej wspomniany Tool albo RATM, moze Audioslave... 54 minuty temu, Tomasz S. napisał: Spytam przy okazji. Słuchaliście może Audiovector QR7 ( nie pamiętam w którym pokoju były ) ? Dla mnie - Wow ! Widzisz, a dla mnie bylo zbyt detalicznie i chaotycznie, po raz kolejny okazalo sie, ze Audiovector nie dla mnie... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 14 minut temu, Agnieszka Zabłocka - Gasek napisał: Ja nie rozumiem dlaczego na zestawie Rotela połączonym z kolumnami Bowers & Wilkins z serii 700 puszczali plumkanie. Przecież tu rock zabrzmiałby lepiej. Bo poleciałaby krew z uszu.... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 9 minut temu, audiowit napisał: Bo poleciałaby krew z uszu.... Aż tak ostro to chyba nie. Ja miałam wrażenie przy tym plumkaniu, że wyszła "buła", czyli dźwięki pozlepiane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts