Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Pan Promil Powineienes posluchac i wowczas zdecydowac. Wzgledem Atolla Shanling daje wiecej, ale moim zdanien bez negatywnych konsekwencji w rodzaju zbyt meczaca gora.

Ale w Twoim przypadku zaryzykuje jeszcze jedna teorie - problem nie w sprzecie a w tym, ze sluchasz MQA. Kiedys poruszalem ten problem na tym forum. MQA to wielkie oszustwo, format stratny a upscaling i wszelikie jego wyzsze wartosci to juz zwykla kpina - nie dodadza zadnych informacji. Sam sluchalem MQA, ale im lepszy sprzet mialem tym bardziej bylo to meczace. Nic dziwnego skoro ten przekret skrojono na grono odiorcow sluchajacych w malych sluchawkach z telefonow czy odtwarzaczy. Ostatecznie juz dawno to sobie odpuscilem, podobnie jak wiele innych osob, takze tutaj. 

Kupuje plyty, zrzucam bezstratnie na dysk i z niego moj Lumin czerpie muzyke. 

• 3 weeks later...
Napisano

Zmierzylem dokladnie wymiary Shanlinga. W specyfikacji wysokosc to 19,7 cm. W rzeczywistosci to 23 cm. Szerokosc sie zgadza. Glebokosc razem z kablami to 55 cm. Warto brac to pod uwage bo wzmacniacz nie wszwdzie sie zmiesci. Waga kolo 30 kg wiec i nie kazda polka go uniesie. 

Napisano
7 minut temu, seba3002 napisał:

Chyba olimpijski 🤪.

Sorry za głupi żart 🙂.

Znaczy sztanga olimpijska, eee tam.

Ta jest pewno lżejsza (20kg) od tego smoka z fotki 😁

Dnia 9.11.2022 o 09:22, FromBorg napisał:

Waga kolo 30 kg wiec i nie kazda polka go uniesie. 

Ja na moją pływającą musiałbym podnośnika użyć, bo by mi wyjechała 😆😆😆

Napisano
33 minuty temu, lpomis napisał:

PRZEPUKLINA MAKER jest i u mnie :)

szanling.JPG

Wyglad rzecz gustu, ciezar bezdyskusyjnie przytlaczajacy. Zabawa jest gdy trzeba go przesunac o centymetr czy dwa zeby stal rowno. Jakosc wykonania - kosmiczna. Wszelkie markowe wynalazki europejskich i zachodnich brandow wypadaja przy nim blado. I nigdy, nigdzie, mimo peanow na jego czesc, nie napisalem, ze to urzadzenie mobilne i latwoustawne. 

Napisano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów 🙂

Ja również jestem użytkownikiem tego wzmacniacza, który do niedawna grał z Luminem D2 - widocznym na zdjęciu z boku 😉

Od kilku dni D2 zastąpił Lumin T3. Wzmacniacz podpięty do kolumn Audiophysica a więc zestaw bardzo podobny do kolegi FromBorg-a.

W zasadzie mogę tylko potwierdzić wszystko to co napisał on w pierwszym poście odnośnie brzmienia 👌

Music_02.jpg

Napisano (edytowany)

Jak widac wielkie umysly wybieraja podobne muzyczne sciezki :).

Jakich kolumn uzywasz? 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości...
Napisano
20 minut temu, Dedal75 napisał:

Tak ,jeśli jest taki super kupimy z moimi kolegami  bo :

"...wielkie umysly wybieraja podobne muzyczne sciezki :) "

Oj, kto jak kto, ale w takim razie  ty naprawde nie powinienes zawracac sobie glowy tym zestawem. 

1 godzinę temu, Rega napisał:

Tak, tylko duzo bezpieczniejsza i uczciwsza wersja. Nie spotkałem się z wałkami pomimo, ze obserwuję ten portal od przynajmniej 10 lat. @FromBorg przepraszam za OT. 

Nie ma za co. 

A swoja droga, jakis czas temu widzialem taki wzmacniacz u nas, chyba na OLX wystawiony za 6 tys zl. Przy czym by doprecyzowac - "nie jest to lampowa wersja" bo z A3.2 nie ma poza marka nic wspolnego a po prostu model z lampami. Chyba maja calkiem przyjemna oferte do zwolennikow tego rozwozwiazania bo jest w niej nawet, rozsadny cenowo CD. 

Napisano
17 godzin temu, FromBorg napisał:

Jak widac wielkie umysly wybieraja podobne muzyczne sciezki :).

Jakich kolumn uzywasz? 

Używam Audiophysica Virgo.

17 godzin temu, Arek Nowalski napisał:

s-ok jesteś z samego Sierpca ?

Jestem po odsłuchu u FromBorga i musze potwierdzić że ten shanling to bardzo udany wzmacniacz z ciekawa barwą jak ja tranzystor. Jestem już bliski zakupu i również miałby grać z AP. 

Tak

Napisano

@Dedal75 @J4Z po co te wstawki bezpośrednio nie związane z tematycznym wzmacniaczem? Balansujecie na cienkiej linie i Wasze posty są prowokacyjne. Żeby nie eskalować kłótni na razie po 1 punkcie za offtopowanie dostajecie. 

@FromBorg  7 punktów z systemu ostrzeżeń na opamiętanie dla Ciebie. 

@FromBorg więcej ostrzeżeń dla Ciebie nie będzie jeżeli będziesz drwić z moderatorów.

Pozdrawiam. Mariusz 

Napisano
3 godziny temu, Arek Nowalski napisał:

Tez jestem z Sierpca. Gdybym wiedział wcześniej  to chętnie bym się wprosił :)

A dlaczego wcześniej? Czy to znaczy, że zakupiłeś już Shanlinga czy jakiś inny wzmacniacz i odsłuch teraz to już "musztarda po obiedzie"?

Napisano (edytowany)
Dnia 17.11.2022 o 18:01, Dedal75 napisał:

Ja i moi Koledzy też kupimy , jakieś 38 sztuk ,😊

Dnia 17.11.2022 o 18:51, Arek Nowalski napisał:

Tzn ? Możesz rozwinąć swoją myśl? 

Dnia 17.11.2022 o 20:11, J4Z napisał:

Kupię ja, dedal i 36ciu innych. Pozdr. 

Wyj....o mnie w kosmos.

Jprdl

😂😂😂

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
1 godzinę temu, s-ok napisał:

A dlaczego wcześniej? Czy to znaczy, że zakupiłeś już Shanlinga czy jakiś inny wzmacniacz i odsłuch teraz to już "musztarda po obiedzie"?

Miałem okazję słuchać go 3 lata temu na avs. Przypadł mi do gustu i obrałem sobie go na celownik, ale w warunkach domowych dopiero ostatnio udało mi się go posłuchać u FromBorga ze scorpio 1 i to było fenomenalne połączenie.