Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
56 minut temu, tomek4446 napisał:

Obecne zalecenia to kupowanie B12 gdzie występuje metylokobalanina lub hydroksokobalamina

Z dobrych źródeł supli właśnie  B12 to metylokobalamina. 

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
2 minuty temu, AudioTube napisał:

Zapewne i elektrykiem jeździsz? 

Pudło! Doładowaną dwulitrową benzyną hehehe :) 

Zdrówka życzę.....jest festiwal pizzy w PizzyHut także polecam. Jutro w Rivierze ?? A może na Świętojańskiej ?? :) 

A nie parasz się przypadkiem budowlanką? Tak mi cos świta, że z mojej branży jesteś....

Napisano

Od ćwierć wieku pod Rotterdamem mieszkam. Jeszcze trochę i zamieszkam na stałe na Kaszubach 200 metrów od Wieżycy. 

Moja ukochana uczy się polskiego. Córka chciałaby zostać lekarzem. A ja mam konia, z Wieżycy na sankach🤪, mnóstwo wody, nawet górki/rower i listonosza z emeryturą już w Polsce będę wyglądał.

Napisano

Aaaa no faktycznie.............. we wcześniejszych postach coś o Niderlandach pisałeś.... ech.....

Ale w profilu napisano ,że z jesteś z Gdyni........ Ja z Cisowej jestem.

Także pozdrowienia, z Miasta z morza i marzeń ślę.......

nARKA :) 

Napisano
8 minut temu, terracan1929 napisał:

jesteś z Gdyni........ Ja z Cisowej jestem.

Urodziłem się tam. W grudniu pamiętnym ojca wsadzili i z mamą na Żuławy wyjechaliśmy. 
Na polibudzie się uczyłem, a w Gdynii 3/4 rodziny mieszka. Na Witominie/Konwaliowa mieszkam, gdy na urlopie jestem. Ale większość urlopów/prawie 4 mce pod Wieżycą. Po pandemii kilka tygodni w roku mogę pracować nawet z Polski. Korzyści dla mnie z niej takie. Pozdrawiam. Na pizzę wpadam do galerii we Wrzeszczu👌

Napisano
2 godziny temu, AudioTube napisał:

W lipcu 52 lata.

Latem myślalem, że jestem stary bo robię fotki na pamiątkę jak się starzeję kolejny rok, ale dzięki Wam zaczynam trenować po 20 latach...  bo w sierpniu 57 pyknie 😉

20240813_184255.jpg

Napisano
9 godzin temu, no_i_fajnie napisał:

Dobra, dobra. Tak nie wyglada ktos, kto 20 lat nie trenuje! 

To od przewalania ton sprzętu;)

Dziękuję Panowie za wrzucenie zdjęć. Będą inspiracją, żeby starać się bardziej. 

PS Wiedzieliście koledzy, że naszym moderatorem jest Vin Diesel? Ja nie miałem pojęcia.

Napisano
28 minut temu, Kraft napisał:

Dziękuję Panowie za wrzucenie zdjęć. Będą inspiracją, żeby starać się bardziej. 

Dzięki za docenienie. Wiesz jak się namęczyłem by paincie domalować te talerze do pustego gryfu ? :)

31 minut temu, Kraft napisał:

Wiedzieliście koledzy, że naszym moderatorem jest Vin Diesel?

ja wiedziałem , dlatego jak coś ,to sam sobie daje bana , żeby nie wkurzyć ......  :) 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Wiesz jak się namęczyłem by paincie domalować te talerze do pustego gryfu ? :)

Dobra, dobra. Po obuwiu wiem, że byłeś na siłowni więcej niż raz.

Napisano (edytowany)
56 minut temu, Kraft napisał:

Po obuwiu wiem, że byłeś na siłowni więcej niż raz.

Dwa ?

A jak już o obuwiu. Jak zaczynałem przygodę z siłownią to stwierdziłem , ze podejdę do tego profesjonalnie od podstaw. Przez lata grałem w tenisa i innych butów sportowych nie miałem , pomyślałem nabędę. Polazłem do sklepu i mówię , że chcę takie buty na siłownię. Pani spytała ' jakie ? " , najlepsze ,odpowiedziałem. Pani sięgnęła na górną półkę i zaczęła wymieniać ze dwadzieścia technologii zastosowanych w butach , które położyła przede mną na ladzie. Nazwy tych zastosowań nic mi nie mówiły , ale brzmiały poważnie. Już jak wymieniała ósmą , to zaczęła mi w głowie kiełkować myśl , że po cholerę mi ta siłownia , jak wystarczy mieć takie buty i za tydzień Keone Pearson to będzie za mną, co najwyżej ręcznik nosił. Buty cenowo zbliżyły się do wartości mojego samochodu , ale co tam. Na pierwszym treningu , przy zakrokach , wykrokach , przysiadach ze sztangą dowiedziałem się dwóch rzeczy. Pierwsza , że mam problemy z równowagą. A druga , że są mięśnie głębokie , których nie posiadam. Trener spojrzał na moje obuwie i rzekł " fajne buty , ale wiesz co ? Kup sobie najtańsze trampki jakie znajdziesz ". I do dzisiaj , ćwiczę głównie w trampkach , tamte butki to tylko sporadycznie. Cóż , jak to mawiają wiedza kosztuje . :) 

Edytowano przez tomek4446
Napisano
Przed chwilą, no_i_fajnie napisał:

Nawet amatorsko przebijac nad siatka, to trzeba kondycji

Parę lat temu żona wysłała mnie do pulmonologa. Osoby w poczekalni , nie wyglądały oględnie mówiąc najlepiej. Przyszła moja kolej , wchodzę do gabinetu i słyszę standardowe pytanie " Co Panu dolega ?"

Mówię więc , "wie Pani po 40 minutach na korcie dostaje takiej zadyszki ...... " Nie dokończyłem zdania , usłyszałem takie " won ! " :) 

Napisano

Będzie grubo. Bana przyjmuję, ale nie obiecuję poprawy. 

Namawiam tylko do max dwóch posiłków dziennie. I  - niejedzenie minimum 16 godzin. Dlaczego - wiedza o insulina/leptyna/grelina, co jeść i pić - doczytacie. Macie tą zdolność. Ja się nauczyłem, więc Każdy da radę. 

Po drugie, wykonujcie tylko!!! ćwiczenia na - mięśnie głębokie. Reszta wolnego czasu na naszą pasję.

Po trzecie - jak najrzadziej rozsadzać się na miękkich sofach, wersalkach, fotelach itp

po czwarte i ostatnie. Spacer, może zmixowany z lekkim truchtem/jogging. 

W moim życiu niby nic się nie zmieniło, a wszystko się zmieniło. I trwa już wiele, wiele lat. 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Mówię więc , "wie Pani po 40 minutach na korcie dostaje takiej zadyszki ...... " Nie dokończyłem zdania , usłyszałem takie " won ! " :) 

Eee, nie wierze. Nie ma takich nieprzyjaznych lekarzy ;p

Napisano
12 godzin temu, MariuszZ napisał:

Latem myślalem, że jestem stary bo robię fotki na pamiątkę jak się starzeję kolejny rok, ale dzięki Wam zaczynam trenować po 20 latach...  bo w sierpniu 57 pyknie 😉

20240813_184255.jpg

Mariusz to Ty? W pierwszej chwili sądziłem, że to Schwarzenegger. Super, imponująco wyglądasz.

Ja od kilku dni posiadam taki oto przyrząd zwany orbitrekiem. Jedyne miejsce w którym nie przeszkadza znalazłem w pokoju gdzie stoi komputer, co ma swoją zaletę, że można oglądać wideo, a także słuchać muzyki. Muszę przyznać, że nie jest lekko.

O1.jpg

O2.jpg

Napisano
30 minut temu, tomek4446 napisał:

Parę lat temu żona wysłała mnie do pulmonologa. Osoby w poczekalni , nie wyglądały oględnie mówiąc najlepiej. Przyszła moja kolej , wchodzę do gabinetu i słyszę standardowe pytanie " Co Panu dolega ?"

Wyprosił Cie tylko, czy tez bana dostałeś? 🤭

Napisano
6 minut temu, MMarek napisał:

Mariusz to Ty? W pierwszej chwili sądziłem, że to Schwarzenegger. Super, imponująco wyglądasz.

Ja od kilku dni posiadam taki oto przyrząd zwany orbitrekiem. Jedyne miejsce w którym nie przeszkadza znalazłem w pokoju gdzie stoi komputer, co ma swoją zaletę, że można oglądać wideo, a także słuchać muzyki. Muszę przyznać, że nie jest lekko.

O1.jpg

O2.jpg

Ciekaw jestem, co tam sie w photoshopie stalo :)