Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 godzin temu, pairtick napisał:

No chyba że tam było coś przed edycją.

No nic więcej nie było. Po prostu czasami muszę edytować pisownie, by dało sie to czytać 🫣

Dnia 5.09.2025 o 21:39, MariuszZ napisał:

Miro po co ten wpis. Myślałem, że będziesz merytoryczny po kilku naszych pogawędkach, ale widzę przy piąteczku zwalniasz hamulce. 

Opamiętaj się i nie prowokuj zanim bedzie za późno.

Pozdrawiam. M

Rozumiem ze mogłeś nie wiedzieć ze u nas w UK mamy takie wtyczki z taką możliwością i stąd zapewne pomyślałeś ze wyskoczyłem z bezpiecznikami. Wybaczam zatem, a przy okazji, coś sie dowiedziałeś na temat kabli na wyspach 😉

• 1 month later...
Napisano

A ja o kablach, które wzbudzają chyba najwięcej emocji spośród wszystkich kabli, mianowicie kable zasilające.

No bo jak kabel zasilający może cokolwiek wnosić?

W zasadzie to nie odpowiedź, ale zasygnalizowanie, ze jednak coś zmienia. Ile? Nie pada tam żadna odpowiedź, pokazane, ze jednak zmienia:

Napisano (edytowany)

Apropo kabli... Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"! Obserwuje i nie wierzę... tak dużo do powiedzenia mają na temat "właściwości" kabli, jednak chcąc wejść głebiej w temat  separowanych układów, to cisza....  nawet od strony logicznej 😇

14 godzin temu, Jacch napisał:

A ja o kablach, które wzbudzają chyba najwięcej emocji spośród wszystkich kabli, mianowicie kable zasilające.

No bo jak kabel zasilający może cokolwiek wnosić?

Tak wiec daj sobie spokój z takimi tematami!!! 

@Piotr Sonido ma racje...

35 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Szkoda zaczynać kolejną G burze. 

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał:

Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"!

No cóż , wkleję za chwilę dyskusje z zagramanicznego forum w wątku o subwooferze. Nie tylko u nas temat jest trudny :)

Napisano
2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

Apropo kabli... Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"! Obserwuje i nie wierzę... tak dużo do powiedzenia mają na temat "właściwości" kabli, jednak chcąc wejść głebiej w temat  separowanych układów, to cisza....  nawet od strony logicznej 😇

Ja jestem specjalistą w innej dziedzinie niż elektronika, elektroniki używam jak auta, czy pralki, komputera.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Robiłem kiedyś slepy test kabli zasilającyh. Opisywałem go nie raz. 

Szkoda zaczynać kolejną G burze. 

Nie wiem do jakiej "maści" :) sie zaliczasz ja jestem zwolennikiem kabli. Nie wyciągnęliście żadnych wniosków po obejrzeniu tego filmu. Kabel sieciowy wniósł mierzalne zmiany. To było celem zamieszczenia tego filmiku.

G-burze wywołują zacietrzewieni we własnych poglądach.