Chyba Miro 84 Napisano 6 września Napisano 6 września 8 godzin temu, pairtick napisał: No chyba że tam było coś przed edycją. No nic więcej nie było. Po prostu czasami muszę edytować pisownie, by dało sie to czytać 🫣 Dnia 5.09.2025 o 21:39, MariuszZ napisał: Miro po co ten wpis. Myślałem, że będziesz merytoryczny po kilku naszych pogawędkach, ale widzę przy piąteczku zwalniasz hamulce. Opamiętaj się i nie prowokuj zanim bedzie za późno. Pozdrawiam. M Rozumiem ze mogłeś nie wiedzieć ze u nas w UK mamy takie wtyczki z taką możliwością i stąd zapewne pomyślałeś ze wyskoczyłem z bezpiecznikami. Wybaczam zatem, a przy okazji, coś sie dowiedziałeś na temat kabli na wyspach 😉 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 9 września Napisano 9 września Dojechały do mnie nowe interkonekty rca Van den hul integration hybrid. Kapitalna odczuwalna zmiana po zmianie z Melodika purple. Tak, są dość drogie ale wg mnie warto Odpisz, cytując
Gość Napisano 9 września Napisano 9 września 25 minut temu, Mprezi napisał: odczuwalna zmiana A co się zmieniło? Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 9 września Napisano 9 września 1 godzinę temu, fp74 napisał: A co się zmieniło? Przestrzeń, detale, stereofonia, Odpisz, cytując
Jacch Napisano Wtorek o 15:30 Napisano Wtorek o 15:30 A ja o kablach, które wzbudzają chyba najwięcej emocji spośród wszystkich kabli, mianowicie kable zasilające. No bo jak kabel zasilający może cokolwiek wnosić? W zasadzie to nie odpowiedź, ale zasygnalizowanie, ze jednak coś zmienia. Ile? Nie pada tam żadna odpowiedź, pokazane, ze jednak zmienia: Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:37 Napisano Środa o 05:37 Robiłem kiedyś slepy test kabli zasilającyh. Opisywałem go nie raz. Szkoda zaczynać kolejną G burze. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano Środa o 06:08 Napisano Środa o 06:08 (edytowany) Apropo kabli... Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"! Obserwuje i nie wierzę... tak dużo do powiedzenia mają na temat "właściwości" kabli, jednak chcąc wejść głebiej w temat separowanych układów, to cisza.... nawet od strony logicznej 😇 14 godzin temu, Jacch napisał: A ja o kablach, które wzbudzają chyba najwięcej emocji spośród wszystkich kabli, mianowicie kable zasilające. No bo jak kabel zasilający może cokolwiek wnosić? Tak wiec daj sobie spokój z takimi tematami!!! @Piotr Sonido ma racje... 35 minut temu, Piotr Sonido napisał: Szkoda zaczynać kolejną G burze. Edytowano Środa o 06:13 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 07:21 Napisano Środa o 07:21 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"! No cóż , wkleję za chwilę dyskusje z zagramanicznego forum w wątku o subwooferze. Nie tylko u nas temat jest trudny Odpisz, cytując
Jacch Napisano Środa o 08:53 Napisano Środa o 08:53 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Apropo kabli... Gdzie sa ci wszyscy specjalisci od kabli (petli mas, sprzezeń czy zakłóceń)? Dwa monobloki jeden kabel "speakon"! Obserwuje i nie wierzę... tak dużo do powiedzenia mają na temat "właściwości" kabli, jednak chcąc wejść głebiej w temat separowanych układów, to cisza.... nawet od strony logicznej 😇 Ja jestem specjalistą w innej dziedzinie niż elektronika, elektroniki używam jak auta, czy pralki, komputera. 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Robiłem kiedyś slepy test kabli zasilającyh. Opisywałem go nie raz. Szkoda zaczynać kolejną G burze. Nie wiem do jakiej "maści" sie zaliczasz ja jestem zwolennikiem kabli. Nie wyciągnęliście żadnych wniosków po obejrzeniu tego filmu. Kabel sieciowy wniósł mierzalne zmiany. To było celem zamieszczenia tego filmiku. G-burze wywołują zacietrzewieni we własnych poglądach. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Środa o 10:01 Napisano Środa o 10:01 (edytowany) 18 godzin temu, Jacch napisał: A ja o kablach, które wzbudzają chyba najwięcej emocji spośród wszystkich kabli, mianowicie kable zasilające. Miałem AQ Monsoona. Uważam, że w swojej cenie jest to b. dobry kabel zasilający do kondycjonerów i wzmacniaczy. Podkreśla dynamikę, szybkość i rozdzielczość. Natomiast, jak ktoś oczekuje większego nasycenia, to są inne kable. Edytowano Środa o 10:02 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 05:20 Napisano Czwartek o 05:20 20 godzin temu, Jacch napisał: Nie wiem do jakiej "maści" sie zaliczasz ja jestem zwolennikiem kabli. Nie wyciągnęliście żadnych wniosków po obejrzeniu tego filmu. Kabel sieciowy wniósł mierzalne zmiany. To było celem zamieszczenia tego filmiku. G-burze wywołują zacietrzewieni we własnych poglądach. Jestem zwolennikiem wymiany i wyboru kabli. To że nie wyciągam wniosków po obejrzeniu filmu na YT gdzie ktoś pisze o swoich odczuciach nie jest niczym dziwnym. Mam swoje , sprawdzone wnioski na ten temat. Kable zasilające także wymieniam. Ale G burza o kablach to najprostszy sposób na kłótnie. i tak zgadzam się że jednym z powodów jest zatrzewienie w swoich poglądach. Odpisz, cytując
Jacch Napisano Czwartek o 08:56 Napisano Czwartek o 08:56 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: gdzie ktoś pisze o swoich odczuciach Nie o odczucia chodzi, on to zmierzył miernikiem do szumy, takich filmików na YT jest więcej, ale do tej pory nie oglądałem żadnego w którym ktoś mierzy różnice po wymianie kabla zasilającego. Przeważnie są to filmy o listwach czy kondycjonerach. Myślę że ten film niesie dość ważną informacje na ten temat. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Na audiostereo ktoś to kiedyś wrzucał. Różnica minimalna. Ale jednak była. I to na wybiórczo przecież zrobionym tescie. Nie mierzymy wszystkiego. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Rodzi się klasyczne pytanie, czy tą różnicę są się usłyszeć w ślepym teście. Bo kiedy widać co jest wpięte, to mózg potrafi podkreślić różnice na plus, magia znika wraz z zasłonięciem widoku na sprzęt. Wtedy wychodzi na jaw niedoskonałość ludzkiego słuchu. I żeby nie było, sam używam kondycjonera Isoteca i w pełni ekranowanych sieciówek DIY. Ja u siebie, po kilku latach używania sprawdziłem, na ślepo nie odróżniam kiedy gra to przez kondycjoner, a kiedy nie. Może mam dość czysty prąd, (instalacja w całej kamienicy jest po generalnym remoncie) może zasilacze moich urządzeń dobrze radzą sobie ze śmieciami z zasilania. Zapytacie dlaczego więc nie pozbędę się kondycjonera? Odkupiłem używkę, i raz próbowałem go sprzedać. Przez kilka miesięcy korespondowałem z grupą takich oryginałów, w końcu przysłowiowe wody mi odeszły, i odpuściłem. Wszyscy chcieli słuchać opowieści o cudownych efektach stosowania kondycjonera, ale nikt nie wziął go na testy do domu, choć oczywiście oferowałem taką możliwość z opcją zwrotu. Więc dla zachowania spokoju ducha postanowiłem, że kondycjoner ma u mnie dożywocie. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 46 minut temu, michaudio napisał: Wszyscy chcieli słuchać opowieści o cudownych efektach stosowania kondycjonera, ale nikt nie wziął go na testy do domu, choć oczywiście oferowałem taką możliwość z opcją zwrotu. Nic dodać,nic ująć 😁 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, michaudio napisał: Wszyscy chcieli słuchać opowieści o cudownych efektach stosowania kondycjonera, ale nikt nie wziął go na testy do domu, choć oczywiście oferowałem taką możliwość z opcją zwrotu. Ja z kolei mam dość dobre doświadczenia ze sprzedażą kondycjonerów. Oba poszły bez problemu, a nabywcy byli konkretni. Odpisz, cytując
Recommended Posts