Differentcorner Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 51 minut temu, seba3002 napisał: Co znaczy, że nie broni się dźwiękiem? To znaczy, że w swojej cenie konkurencja gra znacznie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Regę Elicit mk5 brzmieniowo stawiam na równi! z SuperNait 3 A słuchałeś w końcu Regi Aethos? Teoretycznie miało być jeszcze lepiej, szczególnie jeśli chodzi o soprany - nie kusi Cię? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 Nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 9 godzin temu, Differentcorner napisał: Yamaha w swojej cenie rynkowej nie broni się dźwiękiem...zostaje tylko design, a chyba nie po to głównie kupujemy urządzenia ? Szczerze polecam też posłuchać wyżej wymienionego Classe dla własnych doświadczeń...bardzo przejrzysty, kulturalny wzmacniacz. Oj broni sie ...... wystarczy dobrac odpowiednie kolumny glosnikowe (sluchalem z Yamaha NS-3000 ),sygnal cyfrowy z dobrym DAC i gra pieknie .....Zdaje sobie sprawe ze drogo (mam na mysli A S 3200) ale wykonanie kosztuje co doskonale widac na przykladzie np kolumn glosnikowych ,im konstrukcja bardziej pracochlonna tym drozej .Oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje ,dla mnie sprzet na lata ........ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Differentcorner Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 (edytowany) Masz prawo do własnych przemyśleń, ale mam zupełnie odmienne zdanie. W cenie urządzeń tego producenta znajdzie się znacznie lepiej grające innych firm. Co do wykonania to też nie powiem aby inni producenci odstawali. Nie róbmy wokół jednego producenta szumu ani w jedną ani w drugą. Odpisałem autorowi wątku aby słuchał bo to najlepszy wyznacznik, a jaką ostatecznie decyzję podejmie - chętnie poczytam. Edytowano 3 października 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim-nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Czy aby na pewno szukasz wzmacniacza naturalnie brzmiącego? Bo jednak Naim taki nie jest. Mimo że to ciekawie brzmiąca integra. Dobre pytanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 Posłuchaj "Echoes" na SN3, Elicit mk5 i ATC. Do czego będzie bliżej w obu przypadkach? Naturalności czy neutralności? 13 minut temu, engajner napisał: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 września 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2022 Czy uznane/popularne/kultowe brytyjskie piecyki takie jak Supernaity, Leema Tucana 2, Roksan Caspian m2, Regi, klasyczne modele Cyrusa mają brzmienie zbliżone do Hegli czy Primare i35? Które będą dążyły do neutralności a które do naturalnego brzmienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 (edytowany) 33 minuty temu, kaczadupa napisał: Posłuchaj "Echoes" na SN3, Elicit mk5 i ATC. Do czego będzie bliżej w obu przypadkach? Naturalności czy neutralności? Podczas nagrywania tego albumu, w Abbey Road były Tannoye 😀 Edytowano 26 września 2022 przez dorsz 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 września 2022 Udostępnij Napisano 26 września 2022 A co to jest neutralne brzmienie? Ano takie, które ma zachowaną równowagę i żadna część pasma nie jest wycofana, czy nadmiernie wyeksponowana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 O to to. Posłucham Echos ale skąd będę wiedział które to neutralne albo naturalne granie. To które będzie mi się pewnie mniej podobać, bo znam siebie. Co do Yamahy to się zgodzę. No segment 30k+ to juz Accuphase, Moon, Luxman, i wiele innych. Jak Mi się ta Yamaha podoba to nie wydał bym tyle na ich wzmacniacz. Piotr 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BySy Napisano 2 października 2022 Udostępnij Napisano 2 października 2022 A Exposure to nie jest taki bardziej neutralny Naim? Nigdy nie słuchałem, bo bardzo ciężko gdzieś dorwać ale z recenzji tak by wynikało. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 2 października 2022 Udostępnij Napisano 2 października 2022 Dnia 27.09.2022 o 06:25, Piotr Sonido napisał: No segment 30k+ to juz Accuphase, Moon, Luxman, i wiele innych. Jak Mi się ta Yamaha podoba to nie wydał bym tyle na ich wzmacniacz. https://www.yamaha.com/en/about/history/products/ Nie, Yamaha nie. Przecież oni się zupełnie nie znają. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Dnia 27.09.2022 o 07:25, Piotr Sonido napisał: Posłucham Echos ale skąd będę wiedział które to neutralne albo naturalne granie. Oto jest pytanie. I czy jakiś audiofil zna odpowiedź na nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 6 godzin temu, dorsz napisał: https://www.yamaha.com/en/about/history/products/ Nie, Yamaha nie. Przecież oni się zupełnie nie znają. A ja nie twierdze że się nie znają. nigdzie tak nie napisałem. napisałem że to budżet w którym sa inne marki. Generalnie takie które w tym segmencie siedzą jedna dłużej. 15 minut temu, seba3002 napisał: Oto jest pytanie. I czy jakiś audiofil zna odpowiedź na nie? To prawdopodobnie trzeba by zmierzyć. Wyniki lab to pokażą na wykresie. Ale ja raczej takiego dzwieku nie lubię. To w przypadku kolumn. Bo wzmacniacz. Hmmm no tu będzie gorzej to stwierdzić. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 2 minuty temu, Piotr Sonido napisał: To w przypadku kolumn. Bo wzmacniacz. Hmmm no tu będzie gorzej to stwierdzić. A ja czytając ten i kilka podobnych wątków, mam wrażenie, że na brzmienie kolumn największy wpływ nie mają zastosowane w nich technologie a jedynie to jaki wzmacniacz do nich podłączymy. No i ważne, żeby był to wzmacniacz za 20k. Koniecznie anglik. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 A "najkonieczniej" Naim. Do dziś mam traumę po Nait 5i ;). 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 50 minut temu, seba3002 napisał: A ja czytając ten i kilka podobnych wątków, mam wrażenie, że na brzmienie kolumn największy wpływ nie mają zastosowane w nich technologie a jedynie to jaki wzmacniacz do nich podłączymy. No i ważne, żeby był to wzmacniacz za 20k. Koniecznie anglik. Hehehe, odnosiłem się do pomiarów lab. Ale tak to prawda. Trochę tak wyszło. Ale anglik Anglik czy Design Anglik a made 7 minut temu, Prawie Audiofil napisał: A "najkonieczniej" Naim. Do dziś mam traumę po Nait 5i ;). Ja tez. Nie lubię tego wzmacniacza. Piotr 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Przez ostatni tydzień mialem okazję do bezposredniego porównania mojego Xindaka do Haiku Audio Bright mk5. Dla mnie polski wzmacniacz jest właśnie kwintesencją dobrego dźwięku w tym budżecie. Moj Xindak przy nim niestety sie nie obronił, w żadnym aspekcie brzmienia. To tak na marginesie,bo nie mam uprzedzeń do made in England(China). 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) Jeżeli naturalny, neutralny to co z basem? Jeżeli niskie tony będą mocne, zakładam, że nie zachodzą na resztę pasm, to czy dalej można mówić o naturalnym, neutralnym brzmieniu? Gdzie jest granica? Pozdrawiam Edytowano 3 października 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Sami ją wyznaczamy wedle własnych upodobań. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 52 minuty temu, 1Ender napisał: Jeżeli niskie tony będą mocne, zakładam, że nie zachodzą na resztę pasm, to czy dalej można mówić o naturalnym, neutralnym brzmieniu? Raczej tak. A co, wolałbyś, żeby bas dominował i zachodził na resztę pasma, czy wtedy byłoby to neutralne brzmienie? Nie sądzę 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Prawie Audiofil napisał: Przez ostatni tydzień mialem okazję do bezposredniego porównania mojego Xindaka do Haiku Audio Bright mk5. Dla mnie polski wzmacniacz jest właśnie kwintesencją dobrego dźwięku w tym budżecie. Moj Xindak przy nim niestety sie nie obronił, w żadnym aspekcie brzmienia. A to się cieszę, bo taki zestaw zajmuje mi półkę 😊 Ps.a na jakich lampach ? Edytowano 3 października 2022 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prawie Audiofil Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: A to się cieszę, bo taki zestaw zajmuje mi półkę 😊 Ps.a na jakich lampach ? Genalex Gold Lion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2022 Udostępnij Napisano 3 października 2022 Nie przypadly mi do gustu coś mi tam nie grało . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts