T Z6 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 1 minutę temu, Mikelas76 napisał: Robie to jedynie z obawy o nowicjuszy którzy przypadkiem mogą wejść tu w pierwszej kolejnosci, przeczytać temat i wyciągnąć pochopne wnioski, narażając się na twoja wersję prawdy o zasilaniu. Repetitio est mater studiorum Wierz mi ze zmienia, naprawdę zmienia. Kiedys też nie wierzylem, dopóki nie zmieniłem sprzętu i nie sprawdziłem iluś tam kabli i zasilaczy. To zmieniaj dalej sprzet i kable i nawet żone jak zechcesz😁.Jestem juz za stary na takie głupoty....... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2023 4 minuty temu, Mikelas76 napisał: Robie to jedynie z obawy o nowicjuszy którzy przypadkiem mogą wejść tu w pierwszej kolejnosci, przeczytać temat i wyciągnąć pochopne wnioski, narażając się na twoja wersję prawdy o zasilaniu. Repetitio est mater studiorum I w mysl "Eine Lüge muss nur oft genug wiederholt werden. Dann wird sie geglaubt." bedziesz powtarzal az do znudzenia? Ok, ok, jakom rzekl, udanego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 18 minut temu, T Z6 napisał: To zmieniaj dalej sprzet i kable i nawet żone jak zechcesz😁.Jestem juz za stary na takie głupoty Żony nie zmienię, kable i sprzęt już mam docelowe jeśli można tak powiedzieć. Kable to nie głupoty. Ale dajmy temu już spokój. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 34 minuty temu, T Z6 napisał: To zmieniaj dalej sprzet i kable i nawet żone jak zechcesz😁.Jestem juz za stary na takie głupoty....... Za stary? A może za ...... . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 36 minut temu, DiBatonio napisał: Za stary? A może za ...... . Za glupi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 19 godzin temu, Mikelas76 napisał: Dyskusja z elektronikiem czy informatykiem o muzyce się nie sprawdza 🤣🤣🤣. Ja daje pass No i nie wiem, piłem? Ciekawa dyskusja, tak BTW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Przed chwilą, Felix1 napisał: Wiem, że to nie cytat z @Adi777, ale nie chce mi się szukać tej wypowiedzi na wcześniejszych stronach Odniosłem wrażenie, że Mikelas76 chciał prawdopodobnie dać subtelnie do zrozumienia, że elektronicy, informatycy, czy pomiarowcy nie słuchają muzyki, tylko mierzą i sprawdzają, czy dane urządzenie jest poprawnie skonstruowane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 16 minut temu, Adi777 napisał: Odniosłem wrażenie, że Mikelas76 chciał prawdopodobnie dać subtelnie do zrozumienia, że elektronicy, informatycy, czy pomiarowcy nie słuchają muzyki, tylko mierzą i sprawdzają, czy dane urządzenie jest poprawnie skonstruowane No, tak właśnie jest 😁. Oni nie piszą o tym co słyszą w muzyce, tylko o poprawności wykonania sekcji zasilającej 😆, o bitperfekcie 🤭, o ślepym teście koniecznie powtórzonym 10 razy z trafnością 100% 😆, o pełnym unfoldzie 🤣, o eliminacji niepożądanych zmiennych, 😂 o jitter rejection DACa itp itd. Generalnie czytam i śmiać się chce z tego. Muzyka i odsluch schodzi na drugi plan. Dlatego napisałem że rozmowa z nimi nie ma za bardzo sensu 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Nie przejmuj sie, mozesz pozostac na poziomie krasnoludkow uspokajajacych nerwowosc dzwieku. Detale nie beda ci potrzebne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 (edytowany) Hmm, a jakby tak odbić piłeczkę? Audiofile nie słuchają muzyki, tylko czarnego tła, planktonu, i podstawek pod kable 😉 To tak rzecz jasna humorystycznie. Edytowano 18 marca 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 Idąc dalej w tą stronę, wystarczy kupic zwykly playerek za 800zl, ba nawet za 300zl się znajdzie, i będzie super, bo też jest poprawnie zbudowany. Po co się ograniczać do Wiima Pro za 800zl? Taki też będzie poprawnie zbudowany i 4 stówki w kieszeni 😆😆😆 https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-sieciowy-streamer-multiroom-arylic-s10-12792114905 2 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: krasnoludkow Widze ze krasnoludki są na tym forum ostatnio popularne, to twój wymysł, czy zaczerpnięty od kogoś? Gdzieś tu ktoś już pisał o krasnoludkach 🤭🤭🤭 Trzeba Batona spytac, bo on komuś już z tymi krasnalami coś odpowiadał. Baton!!!!!!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 18 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2023 2 minuty temu, Mikelas76 napisał: Idąc dalej w tą stronę, wystarczy kupic zwykly playerek za 800zl, ba nawet za 300zl się znajdzie, i będzie super, bo też jest poprawnie zbudowany. Po co się ograniczać do Wiima Pro za 800zl? Taki też będzie poprawnie zbudowany i 4 stówki w kieszeni 😆😆😆 https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-sieciowy-streamer-multiroom-arylic-s10-12792114905 Widze ze krasnoludki są na tym forum ostatnio popularne, to twój wymysł, czy zaczerpnięty od kogoś? Gdzieś tu ktoś już pisał o krasnoludkach 🤭🤭🤭 Nie, ten konkretnie nie bedzie. Ale serio, nie frasuj sie, nie obciazaj sobie glowki zbednymi detalami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 (edytowany) 6 godzin temu, DiBatonio napisał: Jacku kto tak namiętnie pisze o krasnoludkach na tym forum? znowu wyskakują z kapelusza 😆😆😆 4 minuty temu, Mariusz Kopacki napisał: Nie, ten konkretnie nie bedzie. Ale serio, nie frasuj sie, nie obciazaj sobie glowki zbednymi detalami Oooooo, zabolało? Pomysły się skończyły? Moze popatrzymy na forum Wiim, czy ktoś czasem nie wpadł aby nakarmić to urządzenie liniowo? Hmm, pozwolisz ze odpowiem za Ciebie. Tak, nawet tam są takie Antychrysty które chcą gwałcić to urządzenie poprzez LPS 🤣🤣🤣 Poza tym nie mam absolutnie nic do tego urządzenia. Poraża mnie tylko zacietrzewienie tych dwóch użytkowników tego urzadzenia. Edytowano 18 marca 2023 przez Mikelas76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: No, tak właśnie jest 😁. Oni nie piszą o tym co słyszą w muzyce, tylko o poprawności wykonania sekcji zasilającej Yyyhmmmmm.... 😉 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Hmm, a jakby tak odbić piłeczkę? Audiofile nie słuchają muzyki, tylko czarnego tła, planktonu, i podstawek pod kable 😉 To tak rzecz jasna humorystycznie. A ja bez odbijania półeczki napiszę: Oni słuchają muzyki i poprawiają jej odbiór za pomocą tychże właśnie podstawek pod kable. 😛 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Widze ze krasnoludki są na tym forum ostatnio popularne, to twój wymysł, czy zaczerpnięty od kogoś? Gdzieś tu ktoś już pisał o krasnoludkach 🤭🤭🤭 Trzeba Batona spytac, bo on komuś już z tymi krasnalami coś odpowiadał Idę włączyć Disney + 😁 Edytowano 18 marca 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 marca 2023 Udostępnij Napisano 18 marca 2023 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Jacku kto tak namiętnie pisze o krasnoludkach na tym forum? znowu wyskakują z kapelusza 😆😆😆 Mnie dzisiaj wyskoczyły z zasilacza z racji tego, ze rozbebeszam MuzgAudio i cały czas mam ciekawe doświadczenia, nie spodziewałem się, a jednak. A no i wspomnę tylko, na tenczas wróciłem do impulsowki, mówię qrwa, może naprawdę nie warto liniowe stosować. No i.... efekt, z impulsowki pewno wielu by się spodobał: niby konturowo, ale kanciasto i szorstko, niby dźwięcznie na górze jednak bez wypelnienia i dłuższych wybrzmień, niby bas jest, jeno spierd...ły jego faktury, pewno za krasnoludkami gdzieś ganiają. Niby scena jest, jeno jakoś tak wszystko na siebie włazi. Dobra, teraz to już na pewno włączę Disney +, a nuż jakieś krasnale..... 6 minut temu, Felix1 napisał: posmarowałeś podstawki pod kable olejem z węża? Bo dopiero wtedy znika kocyk i pojawia się scena, zamiast buły między kolumnami Nie, a ty kiedyś smarowałeś, że takie rzeczy wiesz? Teraz na topie do drewna wosk pszczeli, nie jesteś na czasie i w temacie. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 3 godziny temu, DiBatonio napisał: niby konturowo, ale kanciasto i szorstko, niby dźwięcznie na górze jednak bez wypelnienia i dłuższych wybrzmień, niby bas jest, jeno spierd...ły jego faktury, pewno za krasnoludkami gdzieś ganiają. o to to to to Es lebe die Zwerge!!!!!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2023 @Felix1 myslisz, ze nawiedzeni sa w stanie pojac, ze nie ma tu negacji mozliwosci wplywu zasilania na efekt koncowy? Ze rzecz w tym, ze nie ma prostych rownosci LPS = pieknie, SMPS = beznadziejnie, ze wplyw jest zalezny od komponentow i ich wrazliwosci na zasilanie, i ze to, ze jakis komponent nie lubi sie z takim czy innym zasilaczem wpietym w tor nie upowaznia do stwierdzenia, ze zasilane tym zasilaczem urzadzenie gra z nim lepiej / gorzej, gdy w istocie na to, co z owego urzadzenia "wychodzi" wplywu nie ma? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 @Mariusz Kopacki @Felix1 Koledzy, to se ne da. Na tym forum banują za takie posty. Było kilku, którzy próbowali pisać wbrew narracji tu obowiązującej i polecieli. Szkoda kruszyć kopi. Zresztą rozmawiamy o medium tak ulotnym jak słuchanie muzyki (o ile ktoś jeszcze jej słucha). Nie ma sensu. Naprawdę. To już jest czwarta iteracja tego typu dyskusji na tym forum. Każdy poprzednik wasz dostał bana, prędzej czy później. Taka jest linia obowiązująca tego forum: kable grają, prąd gra, podstawki grają, olej z węża gra, nawet rj45 i usb gra. Generalnie czytając posty elity tego forum, odnosi się wrażenie, że kolumny i wzmacniacz można pominąć. Najważniejsze jest: zasilanie (i kable w zasilaniu!), przewody głośnikowe i całe didaskalia dookoła. Nawet muzyka bywa zbędna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 19 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2023 6 minut temu, Bahzell napisał: @Mariusz Kopacki @Felix1 Koledzy, to se ne da. Na tym forum banują za takie posty. Było kilku, którzy próbowali pisać wbrew narracji tu obowiązującej i polecieli. Szkoda kruszyć kopi. Zresztą rozmawiamy o medium tak ulotnym jak słuchanie muzyki (o ile ktoś jeszcze jej słucha). Nie ma sensu. Naprawdę. To już jest czwarta iteracja tego typu dyskusji na tym forum. Każdy poprzednik wasz dostał bana, prędzej czy później. Taka jest linia obowiązująca tego forum: kable grają, prąd gra, podstawki grają, olej z węża gra, nawet rj45 i usb gra. Generalnie czytając posty elity tego forum, odnosi się wrażenie, że kolumny i wzmacniacz można pominąć. Najważniejsze jest: zasilanie (i kable w zasilaniu!), przewody głośnikowe i całe didaskalia dookoła. Nawet muzyka bywa zbędna. Mowi sie trudno. Nie bede pisal czegos, czego nie uwazam, tylko dlatego, ze moje poglady moga byc nie po mysli kogos, kto tu "sprawuje wladze". Szczesliwie to forum do zycia niezbedne nie jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 17 minut temu, Bahzell napisał: @Mariusz Kopacki @Felix1 Koledzy, to se ne da. Na tym forum banują za takie posty. Było kilku, którzy próbowali pisać wbrew narracji tu obowiązującej i polecieli. Szkoda kruszyć kopi. Zresztą rozmawiamy o medium tak ulotnym jak słuchanie muzyki (o ile ktoś jeszcze jej słucha). Nie ma sensu. Naprawdę. To już jest czwarta iteracja tego typu dyskusji na tym forum. Każdy poprzednik wasz dostał bana, prędzej czy później. Taka jest linia obowiązująca tego forum: kable grają, prąd gra, podstawki grają, olej z węża gra, nawet rj45 i usb gra. Generalnie czytając posty elity tego forum, odnosi się wrażenie, że kolumny i wzmacniacz można pominąć. Najważniejsze jest: zasilanie (i kable w zasilaniu!), przewody głośnikowe i całe didaskalia dookoła. Nawet muzyka bywa zbędna. Ale fantazję masz 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 32 minuty temu, Bahzell napisał: @Mariusz Kopacki @Felix1 Koledzy, to se ne da. Na tym forum banują za takie posty. Było kilku, którzy próbowali pisać wbrew narracji tu obowiązującej i polecieli. Szkoda kruszyć kopi. Zresztą rozmawiamy o medium tak ulotnym jak słuchanie muzyki (o ile ktoś jeszcze jej słucha). Nie ma sensu. Naprawdę. To już jest czwarta iteracja tego typu dyskusji na tym forum. Każdy poprzednik wasz dostał bana, prędzej czy później. Taka jest linia obowiązująca tego forum: kable grają, prąd gra, podstawki grają, olej z węża gra, nawet rj45 i usb gra. Generalnie czytając posty elity tego forum, odnosi się wrażenie, że kolumny i wzmacniacz można pominąć. Najważniejsze jest: zasilanie (i kable w zasilaniu!), przewody głośnikowe i całe didaskalia dookoła. Nawet muzyka bywa zbędna. Zapomniałeś o pomiarach, kto ma lepsze temu gra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 Jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak mi one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 Polacy nie gęsi swój język mają . Znasz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki2010 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 Magic People = Voodoo People Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca 2023 Udostępnij Napisano 19 marca 2023 https://allegro.pl/oferta/odtwarzacz-sieciowy-streamer-multiroom-arylic-s10-12792114905 13 godzin temu, Mariusz Kopacki napisał: Nie, ten konkretnie nie bedzie. A co mu dolega i czym różni się od Wiima ? 3 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: wplyw jest zalezny od komponentow i ich wrazliwosci na zasilanie, i ze to, ze jakis komponent nie lubi sie z takim czy innym zasilaczem wpietym w tor nie upowaznia do stwierdzenia, ze zasilane tym zasilaczem urzadzenie gra z nim lepiej / gorzej, gdy w istocie na to, co z owego urzadzenia "wychodzi" wplywu nie ma? Zgadzam się , tylko jedno pytanie , skąd do diabła mam wiedzieć , że urządzenie z danym zasilaczem to szczyt możliwości ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts