lysy Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 11 godzin temu, Kraft napisał: Żeby tylko ludzie byli odrobinę bardziej racjonalni... Hamuj się z takimi wyrażeniami! Nic Ci do tego kto i ile wydaje na Audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 marca 2023 Udostępnij Napisano 22 marca 2023 To ja zaciągam ręczny, a Ty wrzuć na luz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Jestem całkowicie wyluzowany, ale na takie wpisy będę reagował z bezwzględną stanowczością. Niby pięknie napisane, a przekaz jest zupełnie jasny. Jedna osoba wydaje mniej, a druga więcej, koniec, kropka P.S. Znalazł się chodzący ideał 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 @Rokownik Może znalazłbyś chwilę, żeby napisać choć kilka zdań o tym, z jakimi piecami wygrał Mac przed zakupem. A jeśli pisałeś już wcześniej, to proszę - wrzuć link. Bardzo jestem tego ciekaw i pewnie nie tylko ja. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 35 minut temu, lysy napisał: będę reagował z bezwzględną stanowczością. Ja tam zdania nie zmienię. Kupa kasy wydawanej na audio jest nieracjonalnie marnowana. Szczęście jeśli choć przynisi radość ze sprawienia sobie nowej błyskotki, ale niestety i to nie zawsze. Takie są fakty. I taka natura tego hobby. Znajdzie się taki, co powie, że nigdy nie popełnił zakupowego błędu i powtórzyłby wszystkie dotychczasowe decyzję sprzętowe? Ja jakbym zaczynał jeszcze raz, poszedłbym zupełnie inną ścieżką. Byłoby taniej i lepiej. Czyli sam nie byłem racjonalnym audiofilem. Oczywiście zakładając, że liczy się cel, a nie droga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 6 minut temu, Kraft napisał: Kupa kasy wydawanej na audio jest nieracjonalnie marnowana. Szczęście jeśli choć przynisi radość ze sprawienia sobie nowej błyskotki, Myślę, że trzeba być bardzo specyficznym człowiekiem, żeby napisać to akurat w tym wątku i dobrze się z tym czuć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: tanie gówno dobrze zagra Takie coś na pewno nie zagra. Za to tania perełka już może. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) 6 minut temu, J4Z napisał: Nieracjonalnym trzeba być myśląc że tanie gówno dobrze zagra. Drogie g.... też dobrze nie zagra. Edytowano 23 marca 2023 przez slaw0001 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokownik Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 28 minut temu, Rafał S napisał: @Rokownik Może znalazłbyś chwilę, żeby napisać choć kilka zdań o tym, z jakimi piecami wygrał Mac przed zakupem. A jeśli pisałeś już wcześniej, to proszę - wrzuć link. Bardzo jestem tego ciekaw i pewnie nie tylko ja. Pozdrawiam Fajnie, że się trochę uspokoiło w temacie. 😇 Wzmacniacze? Oby tylko nie było kolejne burzy.... słuchałem ich w różnych miejscach i w różnych konfiguracjach: 1. Heed Obelisk III 2. Haiku Bright MK5 3. Haiku Selene 6550 4. Unison Research Simply Italy 5. Naimi Uniti Star 6. Marantz i tu już nie pamiętam albo 30 albo 40n.... 7. Luxman 505uXII 8. Michi X3 9. Michi X5 10. Gato 400 11. McIntosh MA7200 12. dzielonka Vincenta SA32 + SP332 Więcej nie pamiętam, część z nich słuchałem wielokrotnie (Michi). Pozdrawiam. 4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 46 minut temu, Kraft napisał: Ja jakbym zaczynał jeszcze raz, poszedłbym zupełnie inną ścieżką. Byłoby taniej i lepiej. Czyli sam nie byłem racjonalnym audiofilem. Jarek możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie, że wydałeś więcej niż chciałeś. Jesteś dorosłą osobą i sam decydujesz o swoich zakupach. Życzę miłego dnia, Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 1 minutę temu, lysy napisał: Jarek możesz mieć pretensje wyłącznie do siebie, że wydałeś więcej niż chciałeś. A czy ja mam w ogóle jakieś pretensje? Dzielę się tylko osobistym doświadczeniem. Tak wyszło. Od ust dzieciom nie odjąłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Tani sprzęt może być o wiele lepszy niż nieporównywalnie droższy. To nie karty graficzne. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) Dobrze, czyli nie może Twoim zdaniem? Napisałem może być. Może być, ale nie musi, to chyba oczywiste? Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 @Rokownikmoże już widziałeś ? Zostawiam 😉 https://youtu.be/FM7YtbV72LE https://youtu.be/XMgRCO4JcU4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 1 godzinę temu, Kraft napisał: Kupa kasy Kupa , ile to jest? Czy dla każdego tyle samo? Na wszystko -całe audio plus adaptacja wydałem/zapracowałem - uwaga! - 1000 moich roboczogodzin netto. Jestem zaskoczony @Kraft Przeważnie do opisu używasz obserwacji. Teraz użyłeś oceny. Nie idź tą drogą Jarek. pozdrawiam Adam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) Co, gdy ktoś nie lubi słyszalnych zniekształceń, przykładowo z jakiegoś wzmacniacza lampowego za 50 tysięcy złotych? Musi posłuchać wszystkich tranzystorów do 20 tysięcy lub mniej, żeby móc powiedzieć, że ten tańszy będzie lepszy? Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 13 minut temu, Adi777 napisał: Tani sprzęt może być o wiele lepszy niż nieporównywalnie droższy. Teoretycznie tak. Jeżeli ten drogi jest akurat gniotem, a tani wyjątkowo dobry w swojej klasie. Poza tym ten znacznie tańszy może zagrać lepiej w sprzyjających sobie (i niesprzyjających droższemu rywalowi) konfiguracji i warunkach. Stąd potem sensacyjne doniesienia, jak to coś zamiotło coś innego. Ale co do zasady dużo droższy, przyzwoity w swojej klasie produkt, ma większy potencjał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokownik Napisano 23 marca 2023 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2023 8 minut temu, DiBatonio napisał: @Rokownikmoże już widziałeś ? Zostawiam 😉 https://youtu.be/FM7YtbV72LE https://youtu.be/XMgRCO4JcU4 Oj widziałem, widziałem. 😍 Są 4 części jeśli dobrze pamiętam. To ręczne nawijanie autoformerów.....mniam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 11 minut temu, AudioTube napisał: Na wszystko -całe audio plus adaptacja wydałem/zapracowałem - uwaga! - 1000 moich roboczogodzin netto. Grubo 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) 10 minut temu, Adi777 napisał: Co, gdy ktoś nie lubi słyszalnych zniekształceń, przykładowo z jakiegoś wzmacniacza lampowego za 50 tysięcy złotych? Musi posłuchać wszystkich tranzystorów do 20 tysięcy lub mniej, żeby móc powiedzieć, że ten tańszy będzie lepszy? Mylisz pojęcia. "Uważam, że Satriani jest lepszym gitarzystą niż Metheny, ponieważ nie lubię jazzu." Edytowano 23 marca 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 Lepszy dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) Pomyłka. Edytowano 23 marca 2023 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 4 minuty temu, Rafał S napisał: Mylisz pojęcia. "Uważam, że Satriani jest lepszym gitarzystą niż Metheny, ponieważ nie lubię jazzu." Uważam, że wzmacniacz bez słyszalnych zniekształceń jest lepszym wzmacniaczem niż Lampa X, ponieważ nie lubię lamp, które zniekształcają? Ja tu nie widzę żadnego błędu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 3 minuty temu, Adi777 napisał: Lepszy dla mnie. Tylko, że to nic nie znaczy. Głośniczki komputerowe są dla mnie lepsze do pracy, bo hi-endowe podłogówki nie mieszczą mi się na biurku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 marca 2023 Udostępnij Napisano 23 marca 2023 (edytowany) @Rafał S Uważam, że wzmacniacz bez słyszalnych zniekształceń jest lepszym wzmacniaczem niż Lampa X, ponieważ nie lubię lamp, które zniekształcają? Ja tu nie widzę żadnego błędu. Była mowa, że tańsze/dużo tańsze może być lepsze niż droższe/dużo droższe. Podałem przykład, który jasno to pokazuje Edytowano 23 marca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts