WaldekA Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 Cześć. Z pewnych przyczyn nie mogę ustawić wzmacniacza pomiędzy kolumnami. Wzmacniacz z prawą kolumną musi stać po jednej stronie pokoju, a lewa kolumna po drugiej. I do niej kabel muszę poprowadzić okrężną drogą. Długość prawego kabla 1,5 m, drugi około 6 m. Czy bardzo będzie słychać tę różnicę? Kabel chyba prolink OFC 2x2,5 mm2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 22 minuty temu, WaldekA napisał: Długość prawego kabla 1,5 m, drugi około 6 m. Czy bardzo będzie słychać tę różnicę? Kabel chyba prolink OFC 2x2,5 mm2. Moim skromnym zdaniem w życiu nie usłyszysz różnicy , no może ze słuchem nietoperza. A jak byś był posiadaczem takiego słuchu ,daj znać . Zostanę Twoim menagerem i zarobimy kupę kasy. Jak chcesz mieć pewność puść sobie sygnał testowy mono , różowy szum, czy cokolwiek co Ci pozwoli stwierdzić ,czy kolumny grają równo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 Też miałem taki dylemat, sprzęt mam w prawym tylnym rogu pomieszczenia. Zupełnie pominąłem kwestie długości przewodów i nie słyszę by to miało jakikolwiek wpływ na odsłuch. Dotyczy to także syntetycznych testów z mikrofonem kalibracyjnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 (edytowany) 50 minut temu, WaldekA napisał: Długość prawego kabla 1,5 m, drugi około 6 m. Czy bardzo będzie słychać tę różnicę? Kabel chyba prolink OFC 2x2,5 mm2. Wolisz czytać czy sprawdzać i mieć własne zdanie? Kabel ofc z rolki będzie prawdopodobnie najtańszą częścią całego systemu (wypad na piwko do pobliskiej knajpy to większy wydatek), a tu każdy bedzie jak zwykle pisał co ślina na jezyk... yyy pióro "przyniesie" , wiec... najlepiej sprawdź Sam. Takie doświadczenia "wzbogacają" Pozdr. Ps: jesli dobrze poszukasz na forum to znajdzies. Nie każ Nam ponownie przez to "przechodzić"... 😜 Edytowano 28 stycznia 2023 przez Chyba Miro 84 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 28 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2023 Właśnie zarabiam końcówki kabla. Posłucham i napiszę co słyszałem. Dzięki.👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 13 godzin temu, WaldekA napisał: Właśnie zarabiam końcówki kabla. Posłucham i napiszę co słyszałem Tak sobie myślę. Co Ty żeś za technologię " zarabiania" końcówek wymyślił skoro to trwa 13 godzin ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaldekA Napisano 29 stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Tak sobie myślę. Co Ty żeś za technologię " zarabiania" końcówek wymyślił skoro to trwa 13 godzin ? Samo zarabianie to chwila. Zacząłem odsłuchy, a potem szwagier przyszedł z miksturą do namaszczania kabli😂. I dlatego tyle się zeszło. Po zastosowaniu mikstury było już wszystko jedno. PS. Nie słychać różnicy w kanałach. Edytowano 29 stycznia 2023 przez WaldekA 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 1 godzinę temu, WaldekA napisał: Zacząłem odsłuchy, a potem szwagier przyszedł z miksturą do namaszczania kabli😂. I dlatego tyle się zeszło. A ja głupi myślałem , że czekasz na pełnię księżyca , bo wiadomo wszak , że wtedy takie " zarobienie" podnosi system min. o dwa poziomy 1 godzinę temu, WaldekA napisał: Nie słychać różnicy w kanałach. No to spoko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 17 godzin temu, WaldekA napisał: Z pewnych przyczyn nie mogę ustawić wzmacniacza pomiędzy kolumnami. To bardzo dobrze. Chyba Naim, zaleca aby wzmacniacz nie stał pomiędzy kolumnami. @kaczadupa będzie wiedział, bo on na temat wzmacniaczy, a szczególnie Naima wszystko wie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Oj tak. Marku wiem o Naim coraz więcej. Zwłaszcza po tym jak poznałem u siebie Exposure 2510. Doją nas zdrowo giganci audio. A co do przewodów... nie rozmawiam o kablach, polityce i religii. Szkoda mi tracić Kolegów audiofilów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 (edytowany) 26 minut temu, kaczadupa napisał: Zwłaszcza po tym jak poznałem u siebie Exposure 2510. Doją nas zdrowo giganci audio. Przecież ogólnie wiadomo, że audio służy do strzyżenia baranów, oczywiście nie wyłączając mnie . Exposure akurat za 10K w tym nie odstaje. Programator w mojej pralce jest bardziej skomplikowany niż płytka z elektroniką tego wzmacniacza. Wybacz, że musiałem odreagować moje strzyżenie połączone z goleniem Zapomniałem...poproszę o serduszka. Edytowano 29 stycznia 2023 przez MMarek 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 (edytowany) Rozumiem Marku miłość do Naima. Faktycznie producentowi udała się sztuka wmówienia posiadaczom Naimów, że oto mają coś wyjątkowego, niepowtarzalnego a nawet najlepszego. Ale tak nie jest. Wystarczy bezpośrednio porównać. Choćby nie wiem jak się napinał na lepszość SN3 nad Exposure 2510 na końcu zostaje tylko "lepszość" bo cena dwa razy wyższa. Boli? No boli... 11 minut temu, MMarek napisał: Programator w mojej pralce jest bardziej skomplikowany niż płytka z elektroniką tego wzmacniacza. Marku, niektórzy uważają, że im prostszy układ w piecu tym lepiej. Tak ogólnie mówiąc. Zobacz na bebechy Accuphase za 40kzł i Denonów oraz Yamahy za ok. 10kzł. Wychodzi z tego, że Accuphase to taka prosta pralka. Edytowano 29 stycznia 2023 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Adamie, żadna tam miłość do Naima, jeśli już to do sąsiadki Ja tak ogólnie o strzyżeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Jeszcze wiosna nie przyszła a Ty już amory ? Aaaa wiem, walentynki. To działaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 13 minut temu, MMarek napisał: Exposure akurat za 10K w tym nie odstaje. Programator w mojej pralce jest bardziej skomplikowany niż płytka z elektroniką tego wzmacniacza. Można kupić wypasionego po brzegi japończyka. Szkoda tylko, że ponoć "nie grają". Aż dziw. Tyle części, taka staranność wykonania i brzmieniowa kupa. A Brytol czy Kanadyjczyk wstawi scalaka i orgazm:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 No i patrz Pan. Jeden zapłaci za znaczek a drugi za zdjęcie środka. Definicja audiofila w jednym zdaniu... Kraft, zobacz na pomiary Expo 2510 i Marantza. To jest dopiero numer. Oba wypadają kapitalnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 No tak ale ktoś musi kupić pierwszy i zrobić prezent następnemu. Żadna tajemnica. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 A taki gra, czy nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 22 minuty temu, kaczadupa napisał: No i patrz Pan. Jeden zapłaci za znaczek a drugi za zdjęcie środka. Definicja audiofila w jednym zdaniu... Jeszcze nazwa. Im mniejszy wpływ na brzmienie tym musi być bardziej spektakularna. KEF R3, Denon PMA-1700NE, Purist Audio Design Luminist Revision Aqueous Aureus XLR. 1 minutę temu, Asia napisał: A taki gra, czy nie? Za mało danych. Pokaż znaczek i podaj cenę. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Kraft, nie bądź "świnia" Pamiętaj, gdzie jesteś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Chwilowo nie gra 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 43 minuty temu, Kraft napisał: Można kupić wypasionego po brzegi japończyka. Chciałbym zauważyć, że więcej nie oznacza lepiej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 (edytowany) Serio? To 500 W nie jest lepsze od 50 W, 8" od 6", a 2x4mm2 od 2x1,5 mm2? Wstrząsnęłaś posadami naszego świata! Edytowano 29 stycznia 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Serio? Myślę, że nie ma takiej siły, która może wstrząsnąć posadami Twojego świata 🙂. 5 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2023 Haha, Aśka jesteś najlepsza! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts