Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, audiowit napisał:

Widzę, że Twoja agresja jest wciąż w fazie wstępującej. 

1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał:

Pokaż mi swoje wpisy na forum, powiem Ci kim jesteś.

Jak to jest agresywny wpis, to ja juz nie mam pytań.

🤣🤣🤣

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, audiowit napisał:

A merytorycznie odniesiesz się do mojego wpisu czy będziesz próbował nadal mnie atakować? ( bezskutecznie

Jako ze staram sie zawsze odpisywać...

Mądry przez ileś lat piał nad doskonałością swojego systemu pomimo brzęczących rodzinnych kryształów w gablocie.

Bo mógł być postrzegany jako doskonały. Później nastał czas testów kolumn i doszedł do wniosku że być moze nie był tak doskonały lub gust sie zmienił.

A jeśli mowa o kryształach w gablocie, to jest wysoce prawdopodobne iz nawet nie drgnęły/brzeczały dopóki nie podniesiemy znacznie głośności a tym samym wibracji w pomieszczeniu wywołanych silnym basem. 

Na moje oko to Twoj wpis był bardziej "podszyty" agresją do @Kraft-a

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
12 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

A jeśli mowa o kryształach w gablocie, to jest wysoce prawdopodobne iz nawet nie drgnęły/brzeczały dopóki nie podniesiemy znacznie głośności a tym samym wibracji w pomieszczeniu wywołanych silnym basem. 

Znam gościa który ma ogromną frajdę jak mu kryształy dzwonią.

Sam miałem przyjemność ich kiedyś posłuchać.😀

Napisano

Mądry przez ileś lat piał nad doskonałością swojego

E tam. Od piania nad doskonałością swojego systemu są więksi specjaliści ode mnie;) 

Więcej powiem. Teraz gra mi lepiej, a ja dalej nie pieję. 

Napisano

@Kraftmyślę, że Impuls od tamtej marki to może się uczyć,  jeśli dobrze Ciebie zrozumiałem. 

Tamci chociaż korzystają z komory bezechowej, potrafią też bdb stroić i chociaż moje "paczki" jak wy to mówicie, to trochę odmienna sygnaturka, to i tak bardzo mi się podobały tamte monitory.

O ile mi wiadomo to Impuls chyba nie ma takich możliwości pomiarowych w komorach, ale może korzystają z Umika 😁

Nie ma co się kopać,  jednym wystarcza oferta impulsa innym niekoniecznie.

Dla mnie liczy się opinia kilku różnych i nie znających się osób niż jednego Krafta.

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Kraft napisał:

E tam. Od piania nad doskonałością swojego systemu są więksi specjaliści ode mnie;) 

Więcej powiem. Teraz gra mi lepiej, a ja dalej nie pieję. 

Kraft piałeś, piałeś nad Pylonami 😜

Choć i ja mam sentymencik do niektórych moich starych kolumn. Ahhh Audiumy ;).

Edytowano przez Wing0
Napisano
7 minut temu, Kraft napisał:

Chyba już czas żebyście tradycyjnie wyjechali jeszcze z Marantzem;). Miejmy to już z głowy. 

A co mnie Twój Marantz?

Od dawna wszyscy wiedzą, że to "top of top" wśród wzmacniaczy, nie ma o czym dyskutować.

Napisano
45 minut temu, Kraft napisał:

Chyba już czas żebyście tradycyjnie wyjechali jeszcze z Marantzem;). Miejmy to już z głowy. 

Marantz bleeeeeee prócz tego co miałem. 😆😆😆

46 minut temu, J4Z napisał:

Powiesz coś o basie w tych kolumnach, w jakim pomieszczeniu i z czym grały? 

A, bo Ty miałeś 3 czy 5?

3 miałem. Zamknięta buda jak na takie małe kolumny spory basowiec od spodu. Nie było zejścia ale bas był dynamiczny, bardzo pulsacyjny, rytmiczny. Fajne było zszycie w tych kolumnach, całkiem inne granie od tego co na tamte czasy miałem możliwość słuchania. Dobre i z lampą ale tak od 8 W w górę a i tranzystorem super grał. 

11 minut temu, kaczadupa napisał:

Ja już go kocham ponieważ po niezliczonej ilości testów głośników on cały czas jest u Ciebie jak skała, jak fundament, którego nic nie jest w stanie naruszyć. 

Napisał bym że kupa łatwo nie utonie hehehehehehe, ale nie no spoko wzmak jak się komuś podoba :). Jak każdy. 

Napisano
13 godzin temu, Kraft napisał:

Mi też jakoś nie udało się zachwycić kolumnami do których on usilnie przekonywał. 

Wspomniany kolega skontaktował się ze mną i wyjaśnił mi, że nie miał zamiaru przekonać obecnych do brzmienia odsłuchiwanych kolumn. Po prostu wylewnie dzielił się swoimi odczuciami. 

Napisano
33 minuty temu, Kraft napisał:

Wspomniany kolega skontaktował się ze mną i wyjaśnił mi, że nie miał zamiaru przekonać obecnych do brzmienia odsłuchiwanych kolumn. Po prostu wylewnie dzielił się swoimi odczuciami. 

No co Ty, macie kontakt telefoniczny, czy co?

Po Twoim wpisie to zrobił?

😆