kaczadupa Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 Mieli 15 % rabatu na monitory, nie wiem czy wszystkie. Za 4,5kzł kupisz nowe nie tylko w Q21. A jeszcze zwłaszcza teraz, gdy idą wakacje. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 15% mieli, chyba na wszystkie, mieli i chyba. Wchodzisz na Hifishark wrzucasz scm7 w wyszukiwarkę i patrzysz czy ktoś wystawił SCM7 w lepszej ofercie niż ja. Proste. Robią tak ludzie , którzy chcą kupić używany sprzęt audio. Janusze się czają, targują i zaklinają na forach ceny używanego sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 Jak masz białe to możesz szaleć z ceną , są najładniejsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 (edytowany) 17 minut temu, J4Z napisał: Jak już Januszujesz mi tu, to Janusze właśnie zawyżają ceny używanych sprzętów tak jak Ty. Oczywiście że znam hifishark, obserwuje. Taka sama Januszerka za granicą, jak tu. I wszyscy w UE, UK przeciwko tobie się pewnie zmówili. Spisek! Żydzi, masoni i cykliści! Dobra, koniec tych chichów, z mojej strony eot. Edytowano 8 czerwca 2023 przez essewissa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 1 godzinę temu, essewissa napisał: SCM7 to są genialne kolumny wg. mnie Ty serio mówisz? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 8 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2023 4 minuty temu, J4Z napisał: Chce sprzedać to mówi. Aaaaa, no tak. Taki marketing szemrany? Kurde też bym parę rzeczy sprzedał, może muszę zacząć o nich pisać i zachwalać, bo wiszą i nie chcom mi siem sprzedać😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 7 godzin temu, essewissa napisał: Średnica w ATC jest świetna, słuchanie głosów, czy to damskich, czy męskich Cohena to czysta przyjemność. Zapewne tak jest. Moje obserwacje i doświadczenie/osłuchanie mówią mi, że tą przyjemność i z tego pasma, gdzie występują wokale dostaniemy często. O ile kolumny nie wstawimy do łazienki, czy klatki schodowej. A propo’s „schodów”, to pojawiają się, gdy zapragnąłem odczuwać przyjemność z pasma najniższego oraz tego, gdzie pogłosy i wybrzmienia się pojawiają. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 Nie wiem. Ale się dowiem u osoby, która się na tym zna i napiszę Tobie na pw, by nie zaśmiecać co mi się ostatnio regularnie zdarza. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 A myślałem że jak ładna pogoda ,to wszyscy nad wodą 🙋🏿♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 A gdzie tam, nad wodą i we wszelkiej maści popularnych miejscach, typu parki, place zabaw i inne tym podobne przestrzenie uciech dla gawiedzi, jest tyle rozwrzeszczanej dzieciarni i ich opiekunów, że ja takich miejsc unikam, jak ognia. Zwłaszcza w długie weekendy. Uciekam wtedy na mój taras a w międzyczasie coś poczytam i skrobnę przy kompie. A do tego zimna wódka i piwo w lodówce. Ale to tylko na wszelki wypadek;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 Jeszcze przez jakiś czas będę należał do grupy którą z takim entuzjazmem wymieniłeś 🤷🏿♂️ 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1w Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Jeszcze przez jakiś czas będę należał do grupy którą z takim entuzjazmem wymieniłeś 🤷🏿♂️ Dlaczego przez "jeszcze jakiś czas"? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 9 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2023 (edytowany) Mam nadzieję że dzieci dorosną , przestaną wrzeszczeć i co za tym idzie ja też jako ich opiekun 🙂 Edytowano 9 czerwca 2023 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2023 Dnia 9.06.2023 o 00:06, DiBatonio napisał: Aaaaa, no tak. Taki marketing szemrany? Szemrany to by było gdyby mi albo J4Z owi wmówił i my byśmy je polecali dla niego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palecki Napisano 15 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 W wątku zrobiło się gorąco. Widzę, że niektórzy zbyt poważnie podchodzą do tematu audio. Jak wspominałem wcześniej, ATC SCM 7 to dla mnie kolumny z nieograniczonym potencjałem. Nie planuję ich zmiany. Jestem niesamowicie zadowolony z zestawienia ich ze wzmacniaczem Marantz PM8006. I tak!!! Ten właśnie model od wczoraj u mnie zagościł. Poprawa względem Cyrusa jest zdecydowana przede wszystkim pod względem rytmiczności i wysokich tonów. Z Cyrusem 8.2 bywało, że dłuższy odsłuch męczył swoją natarczywością. Teraz nic takiego nie ma miejsca. Cyrus wędruje do syna, a ja cieszę się z nowego nabytku. Jako, że planowałem wydać na wzmacniacz sporo więcej to w najbliższym czasie planuję jeszcze zakup nowego DAC do Marantza. Streamerem pozostaje tak jak wcześniej pisałem Bluesound. Na DAC planuję wydać maksymalnie 5000zł. Czy możecie mi podpowiedzieć jakieś sprawdzone modele? Nie mam w tym dużego doświadczenia. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Zależnie jakiego brzmienia szukasz, bo w okolicy 5 tys jest już sporo fajnych DACów. Polecę na pewno na start nasz film: I dodatkowo polecę Cayina iDAC-6 MK2, to jeden z moich ulubionych przetworników w tym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 22 godziny temu, palecki napisał: Na DAC planuję wydać maksymalnie 5000zł. Używany Chord Qutest plus jakieś liniowe zasilanie? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 Do Marantz a? Idealny partner . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2023 ***** *** Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palecki Napisano 17 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Dzięki. Moją uwagę zwrócił Eversolo DAC-Z6 ale i Chord Qutest wygląda ciekawie, może nawet warto byłoby dołożyć do nowego. Może uda się wypożyczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 A co naganiacze nakręcili 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 13 godzin temu, KrólKiczu napisał: ***** *** Mamma mia 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
essewissa Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 (edytowany) 37 minut temu, palecki napisał: Dzięki. Moją uwagę zwrócił Eversolo DAC-Z6 ale i Chord Qutest wygląda ciekawie, może nawet warto byłoby dołożyć do nowego. Może uda się wypożyczyć. Eversolo sobie daruj, może Z8 ten jest chyba na Sabre 9038. Qutest drogi, ale warto. Używanego raczej nie kupisz w tym sensie, ze ceny używanych absurdalne, a potrafią się psuć. Zreszta nowy 5700, a wiszą ogłoszenia używanych 3-5 latków 500-1000zl taniej, bez sensu. Taniej to Topping d90se, niżej niż sabre 9038 nie schodź. ATC fajnie pokażą rozdzielcze źródło. Ja teraz gram na PM8006 i Oppo Sonica na sabre 9038, kolumny inne, ale z ATC SCM7 tez to fajnie grało. Janusze 1.2.3.4 start Postaraj się wypożyczyć jakieś źródło i posłuchać. ATC to takie dziwne kolumny, że niby nie są rozdzielcze, a słychać bardzo zmianę wzmacniacza i źródła. Edytowano 17 czerwca 2023 przez essewissa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 21 minut temu, essewissa napisał: Taniej to Topping d90se, Miałem D90 i bardzo nie polecam. Granie na poziomie taniego E30 - różnica między nimi była o włos. To już może warto Ares 12th spróbować, znajomy go bardzo polecał, tyło kiepsko dostępnością. Odpada liniowe, bo wbudowane od razu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 31 minut temu, essewissa napisał: Taniej to Topping d90se, niżej niż sabre 9038 nie schodź. ATC fajnie pokażą rozdzielcze źródło. Możesz wyjaśnić co to znaczy niżej niż Sabre 9038? Naprawdę myślisz, że sama kostka D/A gra w takim DACu? Chcesz poprawić rozdzielczość systemu, popraw najpierw akustykę. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts