Bogusław 66 Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Jest dużo wzmacniaczy które nie mają DF, inne np. nie maja sprzężenia zwrotnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 15 minut temu, Kraft napisał: Nie wiem, czy wiesz, ale lampy tyle miewają. Ten dobry czy ten zły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 I temat rozjechany 🤷🏼 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Jest dużo wzmacniaczy które nie mają DF Ale ze nie mają wogóle, czyli 0 (zero)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Zeby miec zerowy DF impedancja glosnika musialaby byc rowniez zerowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 27 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Ale ze nie mają wogóle, czyli 0 (zero)? Nie da się podzielić jakiejś liczby (w tym przypadku impedancji kolumny, czyli np. 8, 6, 4...), żeby wyszło zero. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Poczekajmy co odpisze @Bogusław 66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 Przeczytajcie to https://benchmarkmedia.com/blogs/application_notes/audio-myth-damping-factor-isnt-much-of-a-factor 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Przeczytajcie to https://benchmarkmedia.com/blogs/application_notes/audio-myth-damping-factor-isnt-much-of-a-factor Nigdy nie uświadczyłem tej lepszej kontroli basu przez wzmacniacz z wysokim damping factor, a wręcz przeciwnie 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 27 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2023 15 godzin temu, kaczadupa napisał: W temacie dobrych niskich tonów chyba już nic więcej "nie drgnie", może czas na dobre wysokie tony? Zakres o wiele ciekawszy i bogatszy jak bas, nawet ten dobry. Bez dobrego basu można zapomnieć o pięknie wybrzmiewających wysokich tonach. Najważniejsza jest podstawa, a później reszta układanki dobrego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Takie tam testy na dobry bas, wysokie, scena itp wrzuciłem parę dyfuzorów z kartonu na przód, ale chyba nie działa. Fajne pogłosy i ogólnie jest dobrze. Popracuję trochę jeszcze nad akustyką, chyba coś można poprawić. zestaw 2 way mission m73 marantz sr5200 Pc Wszystko używki, koszt około 100€ pokój 600 mtr kw pozdrawiam 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Zabawne , bo o to chodzi , prawda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, AudioTube napisał: pokój 600 mtr kw Jak scena dźwiękowa? 😄 Edytowano 28 czerwca 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 28 minut temu, Dedal75 napisał: Zabawne , bo o to chodzi , prawda? Adam @kaczadupa użył kilka dni temu terminu „zabawa”. W pewnym kontekście/testy Chodzę sobie z nim już kilka dni i jeszcze to we mnie pracuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 2 godziny temu, AudioTube napisał: Takie tam testy na dobry bas, wysokie, scena itp wrzuciłem parę dyfuzorów z kartonu na przód, ale chyba nie działa. Fajne pogłosy i ogólnie jest dobrze. Popracuję trochę jeszcze nad akustyką, chyba coś można poprawić. zestaw 2 way mission m73 marantz sr5200 Pc Wszystko używki, koszt około 100€ pokój 600 mtr kw pozdrawiam Moim zdaniem na "oko" te missiony się "duszą". Ja bym je trochę jeszcze wysunął w głąb pomieszczenia 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 A potem narzekania że inni nie w temacie piszą . Ale ok jak zabawa to zabawa 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 2 godziny temu, Adi777 napisał: Jak scena dźwiękowa? Taka jak w nagraniu. Posadziłem kolegów w trojkącie równobocznym 10mtr. ”wyrównałem” poziomy/spl solidnie kręcąc gałą na prawo. Jeśli banan = zadowolenie to test udany. Akustyka jest jaka jest, ale czy znacznie odbiega od „domowej”? Doświadczenie moje bezcenne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Czas chyba zmienić określenia z "jaskinia" na "hangar" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: A potem narzekania że inni nie w temacie piszą . Ale ok jak zabawa to zabawa 👌 Jak najbardziej w temacie „dobry bas” Zapodałem „dobre realizacje”, mocy wzmakowi nie zabrakło, ludziom się podobało, a w piątek grill i piwo będzie do tego. A „audio” dla mnie wylądowało/czas już temu na odpowiedniej półce pt. zabawa. Chciałbym jeszcze jeszcze więcej zdrowego dystansu i luzu. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2023 Widzę luz ale nie tam gdzie trzeba 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts