elektron6 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 R2R diy to raczej są to projekty z aliexpress zatem są to w większości diy made in china, słabo... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Nie będę teraz szedł od początku tego tematu ale nie mogę sobie przypomniec by ktoś wspomniał Denafrips, Musician, Holo Audio by tylko te najbardziej znane w tej chwili. Nie są w Polsce znane czy może niepopularne że względu na cenę czy jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 5 minut temu, Artur Brol napisał: Nie są w Polsce znane czy może niepopularne że względu na cenę czy jakość? Ten jest ładny, ale moim zdaniem byłby jeszcze ładniejszy, gdyby boki też miał takie pofalowane jak góra obudowy, i z tego samego materiału. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 (edytowany) A cena, ze niesmialo spytam? Niech bedzie ze za samego pilota... Edytowano 10 lipca 2023 przez Mariusz Kopacki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Pilot nawet 600 Euro nie kosztuje 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 @Adi777 z czym go słuchałeś i jak Ci się podobało to zestawienie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Nie słuchałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 1 godzinę temu, Adi777 napisał: Ten jest ładny, ale moim zdaniem byłby jeszcze ładniejszy, gdyby boki też miał takie pofalowane jak góra obudowy, i z tego samego materiału. Oo tak, też widziałem ale ale to marki przy których od samego tylko patrzenia kasa z konta znika. Tego typu urządzeń to już na pewno nie będę miał okazji sprawdzić. Tutaj cos innego ale tez urodziwa zabawka Aqua La Scala. Chyba troche tansze od MolaMola 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 2 godziny temu, Mariusz Kopacki napisał: A cena, ze niesmialo spytam? Niech bedzie ze za samego pilota... Dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Tutaj cos innego ale tez urodziwa zabawka Aqua La Scala. Chyba troche tansze od MolaMola Te na rynku wtórnym są nie za drogie. Kiedyś się przyglądałem temu DACzkowi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Tutaj troche mniej urodziwe ale chyba oba z NL. metrum Acoustics i Sonnet Audio 5 minut temu, Wing0 napisał: Te na rynku wtórnym są nie za drogie. Kiedyś się przyglądałem temu DACzkowi. Zerknalem wlasnie i nie wiele ich jest z drugiej reki . Te ktore sa ceny jak za nowe. Chyba ze to sa nowe i przez sklepy wystawione. Trzeba miec poprostu szczescie i kase na nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Jak DAC kupowałem był za jakieś 8 tysięcy jak dobrze pamiętam używany. Exogala wybrałem już nawet nie pamiętam czemu :). Ale powód musiał być ważny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Wciaz jestem ciekaw jak sobie radzic bedzie ten HIFIman Serenade. Jesli by byl porzadnej jakosci daciem to mozna by go przytulic - zawsze to 2 w 1. O ten ci chodzi ? W Polsce 8 tys to bardzo duzo kasy jest. Zreszta u mnie tez 2500 euro to nie byle jaka sumka. No ale tak mysle ze ludzie jak my potrafia zaoszczedzic i wtedy kupic co potrzebuja. Bo inaczej tego nie widze - szczegolnie jak widze co koledzy czasem pokazuja na forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Tek tego kupiłem. No wiadomo że na takie fanaberie jak audio ja nie wydaje od tak 5-8 tysięcy, nie mam jakiegoś dobrego sprzętu a kasę na niego zbierałem z 7-8 lat przy okazji przerzucając sporo różnego sprzętu. Kup odsprzedaj -deko dołóż -kup ;). Jeszcze tylko kolumny z czasem zmienię może pobawię się z DSP ( choć manty mieszane odczucia) i tyle. Cel osiągnięty, choć coraz częściej mam takie wrażenie że nie ma co więcej bawić się w zmiany. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 3 minuty temu, Wing0 napisał: Tek tego kupiłem. No wiadomo że na takie fanaberie jak audio ja nie wydaje od tak 5-8 tysięcy, nie mam jakiegoś dobrego sprzętu a kasę na niego zbierałem z 7-8 lat przy okazji przerzucając sporo różnego sprzętu. Kup odsprzedaj -deko dołóż -kup ;). Jeszcze tylko kolumny z czasem zmienię może pobawię się z DSP ( choć manty mieszane odczucia) i tyle. Cel osiągnięty, choć coraz częściej mam takie wrażenie że nie ma co więcej bawić się w zmiany. A co to i czy r2r? Wrazenie sie nie pojawiaja bez powodu 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 A ja bym okto przytulil: https://www.oktoresearch.com/dac8stereo.htm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Co za nim przemawia? Sluchales czy z innych wzgledow? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 6 godzin temu, Wito76 napisał: No to i ja wrzucę kamyczek do ogródka. Tomanek ma spore uznanie czy tam renomę wśród forumowiczów, ale jakoś rewelacyjnie to on się nie mierzy w kwestii szumów. To takie raczej papugowanie jeden przez drugiego - jaki zasilacz? - weź Tomanek bo chłopaki mają Tomanka. Wrzucałem to niedawno w jakimś miejscu forum - poniżej pomiary różnych zasilaczy (szumy RMS) wykonane przez Pawła z PD Creative (szumy jego zasilacza to około 8uV). Fabryczny zasilacz Node2i - 1800uV AC RMS Silent Angel (2 x 5V) - 300uV AC RMS Zasilacz impulsowy Meanwell GSM40B05-P1J - 270uV AC RMS LPSU25, STRUDER900 z napięciem 5V i inne chińskie konstrukcje oparte o wzmacniacz operacyjny TL072 - średnio około 130 do 150uV AC RMS Tomanek ULPS mini 5V - 130uV AC RMS Nostromo 5V - około 115 do 125uV AC RMS Tomanek ULPS KD502 5V - 70uV AC RMS AMB Sigma11 5V (standardowy klon chińczyk) - 34uV AC RMS AMB Sigma11 5V (wykonana jako DIY na dobrym poziomie) - AC RMS 27uV Myślę, że to nie papugowanie tylko dostępność i niskie ceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 (edytowany) Hm nawet nie tak drogi ten Okto i od sasiadow. Edytowano 10 lipca 2023 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Dwa lata, trzy modele od Ceesa Ruijtenberga posiadałem. Jeden jeszcze mam na sprzedaż. Praktycznie customowe. Czy ktoś, kiedykolwiek miał okazję, posiadał produkty Metrum Acoustics? Adagio, Pavane to jego najbardziej znane modele. Już uznana marka, jednak mniej aniżeli Lampi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 2 minuty temu, AudioTube napisał: Dwa lata, trzy modele od Ceesa Ruijtenberga posiadałem. Jeden jeszcze mam na sprzedaż. Praktycznie customowe. Czy ktoś, kiedykolwiek miał okazję, posiadał produkty Metrum Acoustics? Adagio, Pavane to jego najbardziej znane modele. Już uznana marka, jednak mniej aniżeli Lampi. Miales moze Onyx a ? Widze tez maja na stronie no i blizej finansowo niz Pavane. One wszystkie R2R sa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 7 minut temu, Artur Brol napisał: Hm nawet nie tak drogi ten Okto i od sasiadow. Ja bym przytulil, bo sentyment i bo swego rodzaju majstersztyk techniczno-pomiarowo-transparentny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Ale to jest rowniez streamer jeli dobrze widze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Opcjonalnie, jako dodatkowy modul. Jako kaprys na kryzysy wieku sredniego - okto plus Benchmark AHB2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 lipca 2023 Udostępnij Napisano 10 lipca 2023 Ile to u ciebie jest wiek sredni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts