Artur Brol Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego (edytowany) @Kw202 Ten krzyz pilnuje tych demonow? 😁 Sporo, ja mam kilka od Mastertona, F Paul Wilson i To od Kinga. Moze sie kiedys rozejrze za innymi. To, co mam, troche przy twojej kolekcji smiesznie wypada. Edytowano 28 lutego przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: na bezludną wyspę biorę Marqueza. A ja tego, który dał mu po gębie. Za swoją ko-leżankę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Fajnie, że czytamy. Kilka pozycji sobie zapisałem. Dzięki. Przywiozłem kilkanaście książek z Polski. Dzisiaj chciałbym podzielić się dwoma tytułami. Jeden dla wielbicieli ciepłych kąpieli, drugi dla których odwaga bycia nielubianym z wolnością się kojarzy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 20 minut temu, Grzesiek202 napisał: Tak, podobała mi się. I ten krucyfiks 🙃. Latem lubię wciągnąć jakiegoś Kinga. Lubie też fantastykę, chyba nawet bardziej od Kinga. Czytałeś może coś Sandersona? 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Sporo, ja mam kilka od Mastertona, F Paul Wilson i To od Kinga Myślę że to nie jest nawet jedna czwarta kolekcji 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego 46 minut temu, Kw202 napisał: Czytałeś może coś Sandersona? Nie. Z tych rejonów, to najdalej zapuszczałem się w Kinga. I jego znam dobrze. Uwielbiam ten kiczowaty klimat amerykańskiego sennego miasteczka i to co się może stac w zamkniętej społeczności. Moje ulubione to "Sklepik z marzeniami" , "Pod kopułą" i "Mgła", oraz zbiory opowiadań w tym klimacie. Czytywałem Pilipiuka. A w pamięci mam uniwersum z "Metro2033". To cały mój romans z tego typu literaturą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego "To" znasz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 28 lutego Udostępnij Napisano 28 lutego Ale zdecydowanie od Pilipiuka wolę Pilcha 🙂. 4 minuty temu, Artur Brol napisał: "To" znasz? Ja? Pewnie, ale średnio mi się podobała ta książka. Tak do połowy było fajnie, gęstniejąca atmosfera, łączące się hostorie, dużo dygresji i solidmych opisów popkultury USA. Ale później już zbyt dosadnie, kiczowato. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bahzell Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Nie. Z tych rejonów, to najdalej zapuszczałem się w Kinga. I jego znam dobrze. Uwielbiam ten kiczowaty klimat amerykańskiego sennego miasteczka i to co się może stac w zamkniętej społeczności. Moje ulubione to "Sklepik z marzeniami" , "Pod kopułą" i "Mgła", oraz zbiory opowiadań w tym klimacie. Czytywałem Pilipiuka. A w pamięci mam uniwersum z "Metro2033". To cały mój romans z tego typu literaturą. Sanderson to juz klasyk. Ma swoje uniwersum w którym natworzyl książek. W sumie chyba najlepsza to Elantris i seria z mgły zrodzony. Plus dostał i dokończył koło czasu Jordana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego 20 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Pod kopułą" i "Mgła", Też ciężko mi się było od nich oderwać 😉 Pod kopułą daje trochę do myślenia no nie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kw202 Napisano 29 lutego Udostępnij Napisano 29 lutego 8 godzin temu, Bahzell napisał: Sanderson to juz klasyk. Ma swoje uniwersum w którym natworzyl książek. W sumie chyba najlepsza to Elantris i seria z mgły zrodzony. Plus dostał i dokończył koło czasu Jordana. Archiwum burzowego światła, jak dla mnie bomba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 1 marca Autor Udostępnij Napisano 1 marca Tylko dla miłośników Wojny Secesyjnej i historii Stanów Zjednoczonych😉 Najznakomitsze zwycięstwo konfederacji nad unionistami. 60 tys. armia rebeliancka pokonała ponad dwukrotnie silniejszą armię federalną. Geniusz Szarego Lisa (Lee) i Stonwalla (Jacksona). Okupione jednak wielką stratą, śmiercią tego ostatniego. Część historyków uważa, że gdyby Jackson nie zginął, wynik bitwy pod Gettysburgiem, dwa miesiące później, byłby inny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 9 marca Autor Udostępnij Napisano 9 marca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 9 marca Udostępnij Napisano 9 marca W dobie internetów polecają mi to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia Nawet fajnie się to czyta. Dwie pierwsze przeczytane, została ostatnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano Sobota o 13:24 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 13:24 Dawno nikt, nic nie polecał. Nie czytacie..... tylko muza? 🤔😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano Sobota o 14:18 Udostępnij Napisano Sobota o 14:18 46 minut temu, misiekx napisał: Dawno nikt, nic nie polecał. Nie czytacie..... tylko muza? 🤔😉 Jeśli ktoś dawno nie czytał polecam powrót do "Mistrza i Małgorzaty". Na wesoło i nadal aktualna. A teraz nawet BARDZO aktualna 😀. Warto przypomnieć sobie pozornie oczywiste prawdy, np. ,że "świeżość jest tylko jedna"😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Sobota o 16:27 Udostępnij Napisano Sobota o 16:27 (edytowany) 3 godziny temu, misiekx napisał: Dawno nikt, nic nie polecał. Nie czytacie..... tylko muza? Czytamy. Ostatnio o świecie tuż przed i w trakcie II wojny z perspektywy Czecha. Lektura slodko-gorzka i z tym dziwnym czeskim czarnym humorem. 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Na wesoło i nadal aktualna. Bardzo lubię i cenię rosyjską literaturę. Zanim zaczniecie mnie jednak kamienować, napiszę jeszcze, że przejeżdżałem w tym tygodniu przez Drohobycz, bo wiem kto jest ofiarą a kto agresorem, ale niestety nie było czasu się zatrzymać. Edytowano Sobota o 16:34 przez Grzesiek202 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano Sobota o 19:55 Udostępnij Napisano Sobota o 19:55 3 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Czytamy. Ostatnio o świecie tuż przed i w trakcie II wojny z perspektywy Czecha. Lektura slodko-gorzka i z tym dziwnym czeskim czarnym humorem. Bardzo lubię i cenię rosyjską literaturę. Zanim zaczniecie mnie jednak kamienować, napiszę jeszcze, że przejeżdżałem w tym tygodniu przez Drohobycz, bo wiem kto jest ofiarą a kto agresorem, ale niestety nie było czasu się zatrzymać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano Niedziela o 09:50 Udostępnij Napisano Niedziela o 09:50 17 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Czytamy. Ostatnio o świecie tuż przed i w trakcie II wojny z perspektywy Czecha. Lektura slodko-gorzka i z tym dziwnym czeskim czarnym humorem. Bardzo lubię i cenię rosyjską literaturę. Zanim zaczniecie mnie jednak kamienować, napiszę jeszcze, że przejeżdżałem w tym tygodniu przez Drohobycz, bo wiem kto jest ofiarą a kto agresorem, ale niestety nie było czasu się zatrzymać. Trochę wczoraj sobie coś poplątałem na klawiaturze,ale już odkręcone . Raczej nikt normalny nie miesza oceny postępowania obecnej administracji w Rosji z uzasadnionym uznaniem dla pereł rosyjskiej kultury . Sam jednak też mam z tą sytuacją delikatny problem : w kolekcji cd mam prezent urodzinowy w postaci płyty z wykonaniami Chóru Aleksandrowa,chętnie bym posłuchał na nowym zestawie, ale jak do tej pory leży.Mam też flaszkę Russkij Standart kupioną jeszcze przed wybuchem wojny/podobnie jak płyta/,tu sobie obiecałem,że wypiję jak zabraknie między nami prezydenta pewnego państwa... .W pierwszym odruchu flaszka miała trafić do klozetu,ale rozsądek podpowiedział-forsa już dawno w Petersburgu,więc kogo tam to obejdzie,że zniszczę jakościowy owoc ich pracy. Myślę ,że i tak mam mniejsze dylematy niż forumowi koledzy lampiarze...😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Niedziela o 10:03 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:03 U mnie kilka na stoliku. Trzy dla koniarzy. Dwie o odwadze i zachwycie. Ale ostatnie dwie, aż wstyd się przyznać. Teraz dopiero nabyłem i nawet na 85 stronie jestem/Bieguni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts