MacieQ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 15 godzin temu, kaczadupa napisał: Jest i Black Piano Bo Black Piano rządzi ...w przyszłym roku przewidziana jest u mnie wymiana paczek - oczywiście w kolorze Black Piano 😁 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu A pokrowce na kolumny już uszyte? Bo bez nich utrzymanie Piano Blacka w czystości to katorga. Widać na nich każdy paproch i cząstkę kurzu. Po sprzątaniu wystarczy przejść przez pokój, i od razu coś na nich zauważysz. Mam kolumny w pianoblacku już ósmy rok, mają dożywocie, bo to ukochany dźwięk mojej żony, ale drugich kolumn w pianoblacku nie wziąłbym nawet za darmo. 2 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, michaudio napisał: A pokrowce na kolumny już uszyte? Bo bez nich utrzymanie Piano Blacka w czystości to katorga. Widać na nich każdy paproch i cząstkę kurzu. Po sprzątaniu wystarczy przejść przez pokój, i od razu coś na nich zauważysz. Mam kolumny w pianoblacku już ósmy rok, mają dożywocie, bo to ukochany dźwięk mojej żony, ale drugich kolumn w pianoblacku nie wziąłbym nawet za darmo. Wszystkie miałem i nadal mam w Piano i nie mam problemu z utrzymaniem ich w czystości a mieszkam w samym centrum miasta. Wystarczy raz w tygodniu delikatne przetarcie ich ściereczką z miękkiej mikrofibry. Zresztą nie wyobrażam sobie by nie przetrzeć klocków i paczek co najmniej raz w tygodniu. W przyszłym roku chcę wymienić paczki i oczywiście też na Black Piano 😁 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Moje sa "przecierane" gdy sprzątanie domowe i to wystarczy. Ale u mnie fornir, wiec... inna para "kaloszy" Edytowano 4 godziny temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 22 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Moje sa "przecierane" gdy sprzątanie domowe i to wystarczy. Ale u mnie fornir, wiec... inna para "kaloszy" Ale musisz przyznać że paczki w Black mają swoją dostojność 😁 ...i może się mylę ale w tym kolorze zawsze je szybciej można sprzedać niż w kolorze drzewa, wenge - przynajmniej ja tak miałem. Wszystkie czarne jakie miałem sprzedawałem w przeciągu kilkunastu dni. Przed chwilą, MacieQ napisał: Edytowano 4 godziny temu przez MacieQ Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, MacieQ napisał: może się mylę ale w tym kolorze zawsze je szybciej można sprzedać niż w kolorze drzewa Jak rozmawiałem kiedyś z Pawłem Urbańskim (YB Audio) to powiedział mi, że orzechowy fornir brali niegdyś w ilościach hurtowych, tyle tego schodziło. Blisko połowa zamówionych kolumn była w orzechu, reszta dzieliła się między różne wykończenia. Sam mam paczki w odcieniu "midnight blue", który w zwykłym świetle wygląda prawie jak "piano black". Uniwersalne rozwiązanie, ale gdybym mógł, to wybrałbym jednak drewno, może nawet ten banalny orzech. Dodaje klimatu pomieszczeniu. Edytowano 3 godziny temu przez Rafał S 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 41 minut temu, Rafał S napisał: Jak rozmawiałem kiedyś z Pawłem Urbańskim (YB Audio) to powiedział mi, że orzechowy fornir brali niegdyś w ilościach hurtowych, tyle tego schodziło. Blisko połowa zamówionych kolumn była w orzechu, reszta dzieliła się między różne wykończenia. Sam mam paczki w odcieniu "midnight blue", który w zwykłym świetle wygląda prawie jak "piano black". Uniwersalne rozwiązanie, ale gdybym mógł, to wybrałbym jednak drewno, może nawet ten banalny orzech. Dodaje klimatu pomieszczeniu. Tutaj się z Tobą zgodzę że orzech może zaskoczyć. Miałem u siebie na testach Elac Vela 408.2 w orzechu i jak byłem razem z małżonką na totalne "nie" jeśli chodzi o ten kolor i model okleiny to miny nam zrzedły gdy wyciągnąłem je z pudeł ...wyglądały naprawdę zacnie 👍. Koniec końców i tak kupiłem inne paczki w piano black 😁. W przyszłym roku chcę zakupić paczki tzw "docelowe" i walczę ze sobą czy brać jak zawsze Black czy pójść w ciemne wenge ...sub-a mam PB, stolik biały, klocki czarne i srebrne a paczki byłyby wenge 🤨🧐🤔. Mam jeszcze kilka miesięcy do namysłu ...pożyjemy zobaczymy Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 22 minuty temu, MacieQ napisał: W przyszłym roku chcę zakupić paczki tzw "docelowe" i walczę ze sobą czy brać jak zawsze Black czy pójść w ciemne wenge Pytanie na jak długo mają być te docelowe paczki. 😁 Bo wenge faktycznie nie do każdego wnętrza. Ale mnie się podoba! Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Rafał S napisał: Pytanie na jak długo mają być te docelowe paczki. 😁 Bo wenge faktycznie nie do każdego wnętrza. Ale mnie się podoba! Docelowe tzn na dłuuugo ...mi też się wenge podoba ale mam wrażenie że przy obecnej kolorystyce sprzętu, ścian, szafki audio będą wyglądały cytując Stanisława Anioła z "Alternatywy 4" jak "gów.. w lesie" 😁 Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Moje sa "przecierane" gdy sprzątanie domowe i to wystarczy No i bardzo dobrze. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Kolumny są do słuchania a NIE w zastępstwie lustra😉 i jeszcze z pokrowcami🤣. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ja nie przepadam za lakierem fortepianowym. Zarówno czarnym jak i białym. Uraz mam z motoryzacji, gdzie w samochodach rysuje sie to od samego patrzenia. Zdecydowanie wolę drewno. Ale zgadzam się, że sa modele kolumn, które dobrze wyglądają w czarnym lakierze. Wszystko też musi pasować do konkretnego wnętrza. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Eee tam orzech rulez… 1 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 49 minut temu Napisano 49 minut temu (edytowany) 22 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: Eee tam orzech rulez… Fajnie to wygląda 👍 ...ale to już ciemny orzech wchodzący w wenge i super Ci pasuje do biurka i chyba komody po prawej. W moich "docelowych" jest orzech ale jasny, ciemny wenge i BP. Orzech zupełnie odpada ...mam trochę drewna ciemniejszego w pokoju ale tam gdzie będą stały paczki dominuje czerń, biel, szarość i srebro, tak więc najlepiej będą wyglądały tam BP Edytowano 37 minut temu przez MacieQ Odpisz, cytując
Kraft Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu 33 minuty temu, Webster.brd napisał: Ja nie przepadam za lakierem fortepianowym. Zarówno czarnym jak i białym. Uraz mam z motoryzacji, gdzie w samochodach rysuje sie to od samego patrzenia. Zdecydowanie wolę drewno. W czym problem? Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu 7 minut temu, Kraft napisał: W czym problem? 2 w 1 ...orzech + wenge - ino brać i nie dyskutować 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts