Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

A pokrowce na kolumny już uszyte? Bo bez nich utrzymanie Piano Blacka w czystości to katorga.

Widać na nich każdy paproch i cząstkę kurzu. Po sprzątaniu wystarczy przejść przez pokój, i od razu coś na nich zauważysz.

Mam kolumny w pianoblacku już ósmy rok, mają dożywocie, bo to ukochany dźwięk mojej żony, ale drugich kolumn w pianoblacku nie wziąłbym nawet za darmo.

Napisano
12 minut temu, michaudio napisał:

A pokrowce na kolumny już uszyte? Bo bez nich utrzymanie Piano Blacka w czystości to katorga.

Widać na nich każdy paproch i cząstkę kurzu. Po sprzątaniu wystarczy przejść przez pokój, i od razu coś na nich zauważysz.

Mam kolumny w pianoblacku już ósmy rok, mają dożywocie, bo to ukochany dźwięk mojej żony, ale drugich kolumn w pianoblacku nie wziąłbym nawet za darmo.

Wszystkie miałem i nadal mam w Piano i nie mam problemu z utrzymaniem ich w czystości a mieszkam w samym centrum miasta. Wystarczy raz w tygodniu delikatne przetarcie ich ściereczką z miękkiej mikrofibry. Zresztą nie wyobrażam sobie by nie przetrzeć klocków i paczek co najmniej raz w tygodniu. W przyszłym roku chcę wymienić paczki i oczywiście też na Black Piano 😁

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał:

Moje sa "przecierane" gdy sprzątanie domowe i to wystarczy. Ale u mnie fornir, wiec... inna para "kaloszy" ;)

Ale musisz przyznać że paczki w Black mają swoją dostojność 😁 ...i może się mylę ale w tym kolorze zawsze je szybciej można sprzedać niż w kolorze drzewa, wenge - przynajmniej ja tak miałem. Wszystkie czarne jakie miałem sprzedawałem w przeciągu kilkunastu dni.

Przed chwilą, MacieQ napisał:

Edytowano przez MacieQ
Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, MacieQ napisał:

może się mylę ale w tym kolorze zawsze je szybciej można sprzedać niż w kolorze drzewa

Jak rozmawiałem kiedyś z Pawłem Urbańskim (YB Audio) to powiedział mi, że orzechowy fornir brali niegdyś w ilościach hurtowych, tyle tego schodziło. Blisko połowa zamówionych kolumn była w orzechu, reszta dzieliła się między różne wykończenia. :) 

Sam mam paczki w odcieniu "midnight blue", który w zwykłym świetle wygląda prawie jak "piano black". Uniwersalne rozwiązanie, ale gdybym mógł, to wybrałbym jednak drewno, może nawet ten banalny orzech. Dodaje klimatu pomieszczeniu. 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
41 minut temu, Rafał S napisał:

Jak rozmawiałem kiedyś z Pawłem Urbańskim (YB Audio) to powiedział mi, że orzechowy fornir brali niegdyś w ilościach hurtowych, tyle tego schodziło. Blisko połowa zamówionych kolumn była w orzechu, reszta dzieliła się między różne wykończenia. :) 

Sam mam paczki w odcieniu "midnight blue", który w zwykłym świetle wygląda prawie jak "piano black". Uniwersalne rozwiązanie, ale gdybym mógł, to wybrałbym jednak drewno, może nawet ten banalny orzech. Dodaje klimatu pomieszczeniu. 

Tutaj się z Tobą zgodzę że orzech może zaskoczyć. Miałem u siebie na testach Elac Vela 408.2 w orzechu i jak byłem razem z małżonką na totalne "nie" jeśli chodzi o ten kolor i model okleiny to miny nam zrzedły gdy wyciągnąłem je z pudeł ...wyglądały naprawdę zacnie 👍. Koniec końców i tak kupiłem inne paczki w piano black 😁. W przyszłym roku chcę zakupić paczki tzw "docelowe" i walczę ze sobą czy brać jak zawsze Black czy pójść w ciemne wenge ...sub-a mam PB, stolik biały, klocki czarne i srebrne a paczki byłyby wenge 🤨🧐🤔. Mam jeszcze kilka miesięcy do namysłu ...pożyjemy zobaczymy 

Napisano
22 minuty temu, MacieQ napisał:

W przyszłym roku chcę zakupić paczki tzw "docelowe" i walczę ze sobą czy brać jak zawsze Black czy pójść w ciemne wenge 

Pytanie na jak długo mają być te docelowe paczki. 😁 Bo wenge faktycznie nie do każdego wnętrza. Ale mnie się podoba! :) 

Napisano
5 minut temu, Rafał S napisał:

Pytanie na jak długo mają być te docelowe paczki. 😁 Bo wenge faktycznie nie do każdego wnętrza. Ale mnie się podoba! :) 

Docelowe tzn na dłuuugo ...mi też się wenge podoba ale mam wrażenie że przy obecnej kolorystyce sprzętu, ścian, szafki audio będą wyglądały cytując Stanisława Anioła z "Alternatywy 4" jak "gów.. w lesie" 😁

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

Moje sa "przecierane" gdy sprzątanie domowe i to wystarczy

No i bardzo dobrze. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Kolumny są do słuchania a NIE w zastępstwie lustra😉 i jeszcze z pokrowcami🤣.

Edytowano przez Rega
Napisano

Ja nie przepadam za lakierem fortepianowym. Zarówno czarnym jak i białym.  Uraz mam z motoryzacji, gdzie w samochodach rysuje sie to od samego patrzenia. Zdecydowanie wolę drewno. Ale zgadzam się, że sa modele kolumn, które dobrze wyglądają w czarnym lakierze. Wszystko też musi pasować do konkretnego wnętrza. 

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, MarcKrawczyk napisał:

Eee tam orzech rulez…

IMG_1252.jpeg

Fajnie to wygląda 👍 ...ale to już ciemny orzech wchodzący w wenge i super Ci pasuje do biurka i chyba komody po prawej. W moich "docelowych" jest orzech ale jasny, ciemny wenge i BP. Orzech zupełnie odpada ...mam trochę drewna ciemniejszego w pokoju ale tam gdzie będą stały paczki dominuje czerń, biel, szarość i srebro, tak więc najlepiej będą wyglądały tam BP

Edytowano przez MacieQ
Napisano
33 minuty temu, Webster.brd napisał:

Ja nie przepadam za lakierem fortepianowym. Zarówno czarnym jak i białym.  Uraz mam z motoryzacji, gdzie w samochodach rysuje sie to od samego patrzenia. Zdecydowanie wolę drewno. 

W czym problem?
023_the_greatest_woodie_wagons.jpg.6f8de5ce46ac45aa30e1c79c7c4a968b.jpg