MMarek Napisano Niedziela o 06:07 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 06:07 Dnia 5.04.2025 o 21:59, tomek4446 napisał: Jak coś to od razu powiem , że szybciej niż w normalnych, to w nich nie pojedziesz Expand Kurde, a ja sądziłem, że w takich butach to nie trzeba pedałować , a już robiłem przymiarki do kupna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 07:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 07:24 Dnia 5.04.2025 o 21:59, tomek4446 napisał: Jak coś to od razu powiem , że szybciej niż w normalnych, to w nich nie pojedziesz Expand Bez bloków szybciej nie pojedziesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 12:33 Udostępnij Napisano Niedziela o 12:33 Wygląda, że jest cudowna pogoda ale to zmyłka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 13:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:09 W Podpoznaniu prószy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Niedziela o 15:07 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:07 (edytowany) A widzieliście kiedyś takie rozwiązanie z pojedynczym widelcem? Nie ukrywam, że jak dziś zobaczyłem rowery Cannondale, to myślałem że grafik się walnął i mu coś ucięło w Photoshopie. A tu niespodzianka - tak ma ponoć być. Żeby chociaż taniej coś zrobili, bo w końcu na dość istotnej części przyoszczędzili. A tu nic z tego Edytowano Niedziela o 15:08 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 15:10 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:10 Pewnie trudniej złapać na takim równowagę, to już nie dla mnie... Byłem ostatnio w rowerowych i jak zobaczyłem nowe rowerki w cenie 3-5kzł to prawie kartę wyjąłem ale potem patrzę na te różne zębatki przednie, w jednych rowerach małe a w innych takie jak w moim i w końcu nie wiedząc co będzie dla mnie dobre wyszedłem ze swoim starym rumakiem. Ale w głowie siedzą te nowiutkie maszyny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Niedziela o 15:15 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:15 (edytowany) Ponoć nic z tych rzeczy. Ich widelec nazywa się LEFTY, a środek ciężkości i rozkład masy są ponoć świetnie wyważone. Ale! Poszperałem trochę w sieci i okazuje się, że wielu osobom wzrok/mózg płata figle podczas jazdy takim rowerem. Brak symetrii przed kołem i robi się w głowie mindfuck. Wcale się nie dziwię. Też bym chyba miał z tym problem. Edytowano Niedziela o 15:17 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Niedziela o 15:37 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:37 Cannondale buduje takie rowery od lat, wcześniej mtb, teraz widzę gravele... Jest to próba zbicia wagi, która w przypadku amo'rów jest jak wiadomo spora. Pomijam sens amo'rów w rowerach gravelowych bo go nie widzę po prostu. Samo rozwiazanie traktuję jako ciekawostkę bo na ulicy/w terenie jeszcze takiego dziwa nie widziałem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 15:57 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:57 Dobra, chociaż szybko dookoła jeziora na zachód słońca, śmigam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Poniedziałek o 12:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:43 (edytowany) Dnia 6.04.2025 o 15:37, fp74 napisał: Pomijam sens amo'rów w rowerach gravelowych bo go nie widzę po prostu. Expand Podobnie jak nie widzę sensu amortyzacji w "czołgu" (fatbike). Wystarczającą amortyzację wytwarza... opona Edytowano Poniedziałek o 12:46 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 16:19 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:19 Słonko za oknem więc śmigamy 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 17:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:42 Każda pora roku na swój sposób jest piękna. A rowerek pomaga się tym pięknem cieszyć. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano Wtorek o 09:37 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:37 (edytowany) Pojawił się u mnie nowy "nabytek" To nie pierwszy hardtail, ale pierwszy na 29" kołach, pierwszy nielubianym przezemnie systemie 1×12. Ale co zrobić jeśli w 2025 problemem jest kupić w innej opcji. Taki trend (to tak jakby w "świecie audio" był taki trend by kolumny produkowane miały tylko jedna parę terminali). Na powiększeniu zauważyłem takie coś... Nie podoba mi się to bo tam będzie się zbierać syf i nieestetycznie będzie to wyglądać.... 😡 Ach.... teraz już nie będę zwracać go 😡 To powinno być szlifowane na "gładko" przed malowaniem. Jak tak można.... ??? Jest też pierwszy taki na "SRAM SX Eagle", pozostałe mam na "SHIMANO". Obecne SX-y działają szybko i precyzyjnie(wszystko operowane kciukiem, - shimano operowane kciukiem i wskazującym, taka różnica w działaniu) Blokada widelca też ok. Acha. Rowery XC "wygrywają" z Gravel-em szeroką kierownicą (zwłaszcza na szutrach)! Jak to u nas mawiają - Safety first. Edytowano Wtorek o 09:57 przez Chyba Miro 84 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 14:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:09 Panowie kolarze, kto dzisiaj śmiga? Obiad zjedzony, pogoda ładna, trzeba korzystać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Wtorek o 14:29 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:29 Dnia 8.04.2025 o 14:09, kaczadupa napisał: Panowie kolarze, kto dzisiaj śmiga? Obiad zjedzony, pogoda ładna, trzeba korzystać. Expand Ja już byłem. Wydaje się, że nie ale jednak Wmordewind wieje, podstępny sukinkot. Ujechałem się przez niego. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 14:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:32 Pozdrawiam bracie Ja też się dzisiaj przyjemnie potyram. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 18:28 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:28 Dzisiaj z jedną ręką na kierownicy a w drugiej telefon bom się rozgadał na pewnym forum. Dobrze, że i ja i telefon cały. Pora wracać do garażu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano Wtorek o 18:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:34 Wypożyczalnia kajaków już czynna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Wtorek o 18:34 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:34 Dnia 8.04.2025 o 09:37, Chyba Miro 84 napisał: jakby w "świecie audio" był taki trend by kolumny produkowane miały tylko jedna parę terminali). Expand Ja mam kurna jedną parę terminali !!! A rowerek spoko . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Wtorek o 18:38 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:38 Dnia 8.04.2025 o 18:34, lpomis napisał: Wypożyczalnia kajaków już czynna? Expand Oj, chyba za wcześnie. Nie widziałem nikogo na jeziorze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Chciałem się w tym wątku "aerobowym" podzielić czymś, co ostatnio widziałem. Na drodze wzdłuż plaży minąłem idącą z przeciwka niewidomą młodą kobietę. Szczupła, wysportowana, uśmiechnięta, szła szybkim krokiem, rozmawiając jednocześnie przez komórkę i sprawnie sprawdzając laską teren przed sobą. Widać było, że nauczyła się świetnie radzić sobie z brakiem wizji i nie przeszkadza jej on cieszyć się życiem na całego. Bardzo krzepiące. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts