MMarek Napisano 5 kwietnia Autor Napisano 5 kwietnia Dnia 2.04.2025 o 12:20, MMarek napisał: Polecam bardzo kurtkę na rower, nawet nie spodziewałem się, że taka fajna. Przy wzroście 174 cm i wadze 75 kg rozmiar XL jest odpowiedni. Cena i jakość kapitalna. Nie tylko zimowa, ale także wiosenno jesienna. https://www.temu.com/pl/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099708065201&_oak_stage=6&_oak_page_source=703&refer_page_name=home&refer_page_id=10005_1743589505992_n2ke1byvxt&refer_page_sn=10005&_x_sessn_id=qjhvskgo9k Tak kurtka kurtka prezentuje się na modelu Oczojebność, a tym samym widoczność na rowerze jest zaletą nie do przecenienia. Mariusz @MariuszZzapewne wie gdzie to było sfocone? 5 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia 21 minut temu, MMarek napisał: Mariusz @MariuszZzapewne wie gdzie to było sfocone? Moje misto. W drodze na "drugie" molo. Spędziłem wiele czasu po tej stronie kanału za młodego z wędką. Poza tym kuter, na którym ojciec zarabiał na życie stał z tamtej strony. Często na nim bywałem marząc o morskich przygodach 😎 Na marzeniach się skończyło niestety. Ojciec jak dowiedział się, że chcę zostać marynarzem dał mi do zrozumienia po ojcowsku, że to glupi pomysł i tak oto zamiast odwiedzać dzieci w różnych portach na świecie popisuję sobie na forum 🤣 Pozdrawiam serdecznie. M 5 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Słońce za oknem więc jedziemy. Tylko lód usunę z rowerka i w drogę 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Ja chyba będę już kołował do lądowania. Ledwo na fonie piszę, tak łapy zgrabiały z zimna. Nawet przez moment jakiś grad sypnął. Oby cały kwiecień taki nie był. Niech ta zima spie…dala. 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia 16 minut temu, gienas napisał: Ale pUstki nie odczuwasz? Ogromną. Szczególnie po rodzicach i dziadkach, którzy w Ustce żyli i tam spoczywają 😎 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Niech ta zima spie…dala. U mnie właśnie śnieg napierdziela . Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia A było już tak pięknie. Komu to przeszkadzało… Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Jak dobrze, że rano się wygrzebałem. Teraz atak śnieżycy za oknem. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Przesadzacie. Wyszedłem na 3 godzinki - pogoda całkiem ładna. Wiatr sypał w oczy piaskiem, aż miło. Do tego grad tak przyjemnie zacinał z ukosa. No i trzeba było czasem robić uniki przed połamanymi gałęziami. Ani chwili nudy. 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia (edytowany) @AudioTube Adam wspomniałeś , abym napisał krótką recenzję nowych butów. Po trzech tygodniach użytkowania mogę coś skrobnąć. Porównując do starych Shimano SH-MT701 GTX , LEATT ProClip 8.0 Endurance są : - bardziej ergonomiczne , co zauważyłem na dłuższym odcinku jazdy. Wyprofilowanie buta sprawia , że siła nacisku na platformę , naturalnie przeniesiona jest na przednią część stopy. Shimano tego nie mają , stopa układa się płasko. Na krótkich odcinkach jazdy , komfort jazdy jest zbliżony, przy dłuższym Leatt-y wygrywają. - w Leatt - ach zdecydowanie lepiej się chodzi , są bardziej elastyczne , choć podeszwa twarda. - do zakładania Leatt- ów trzeba przywyknąć , Shimano w tym aspekcie są wygodniejsze. - plusem Leatt-ów są dołożone dwie wyprofilowane wkładki. Cieńsza i grubsza. Różnica między nimi to ok. 3 mm , wydawało by się niewiele , a zmienia diametralnie komfort użytkowania. - różnic w samych systemach zapinania nie ma. Tak jedne jak i drugie działają idealnie. To tyle na razie , w deszczu jeszcze nie jechałem , o trwałości też nie będę się wypowiadał , ale jak na razie na plus. Edytowano 5 kwietnia przez tomek4446 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Raczej nie stać mnie na takie buty ale cenę zobaczę, może jakaś promocja… No i dobrze mówiłem, że mnie stać bo jeszcze pedały do zmiany. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Raczej nie stać mnie na takie buty ale cenę zobaczę, może jakaś promocja… Jak coś to od razu powiem , że szybciej niż w normalnych, to w nich nie pojedziesz Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 kwietnia Napisano 5 kwietnia Tak, jednak nigdy nie jeżdżę jak pada deszcz ( to, że przez ostatnie 5 miesięcy padał może 5 dni to inna sprawa) a chciałbym poczuć smak takiej deszczowej przygody. Tylko nie przemoknąć właśnie. Nie cierpię przemoczonych butów. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 6 kwietnia Autor Napisano 6 kwietnia 8 godzin temu, tomek4446 napisał: Jak coś to od razu powiem , że szybciej niż w normalnych, to w nich nie pojedziesz Kurde, a ja sądziłem, że w takich butach to nie trzeba pedałować , a już robiłem przymiarki do kupna. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia Wygląda, że jest cudowna pogoda ale to zmyłka. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia (edytowany) A widzieliście kiedyś takie rozwiązanie z pojedynczym widelcem? Nie ukrywam, że jak dziś zobaczyłem rowery Cannondale, to myślałem że grafik się walnął i mu coś ucięło w Photoshopie. A tu niespodzianka - tak ma ponoć być. Żeby chociaż taniej coś zrobili, bo w końcu na dość istotnej części przyoszczędzili. A tu nic z tego Edytowano 6 kwietnia przez lpomis Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia Pewnie trudniej złapać na takim równowagę, to już nie dla mnie... Byłem ostatnio w rowerowych i jak zobaczyłem nowe rowerki w cenie 3-5kzł to prawie kartę wyjąłem ale potem patrzę na te różne zębatki przednie, w jednych rowerach małe a w innych takie jak w moim i w końcu nie wiedząc co będzie dla mnie dobre wyszedłem ze swoim starym rumakiem. Ale w głowie siedzą te nowiutkie maszyny. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia (edytowany) Ponoć nic z tych rzeczy. Ich widelec nazywa się LEFTY, a środek ciężkości i rozkład masy są ponoć świetnie wyważone. Ale! Poszperałem trochę w sieci i okazuje się, że wielu osobom wzrok/mózg płata figle podczas jazdy takim rowerem. Brak symetrii przed kołem i robi się w głowie mindfuck. Wcale się nie dziwię. Też bym chyba miał z tym problem. Edytowano 6 kwietnia przez lpomis 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 kwietnia Napisano 6 kwietnia Dobra, chociaż szybko dookoła jeziora na zachód słońca, śmigam. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 7 kwietnia Napisano 7 kwietnia (edytowany) 21 godzin temu, fp74 napisał: Pomijam sens amo'rów w rowerach gravelowych bo go nie widzę po prostu. Podobnie jak nie widzę sensu amortyzacji w "czołgu" (fatbike). Wystarczającą amortyzację wytwarza... opona Edytowano 7 kwietnia przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 7 kwietnia Napisano 7 kwietnia Każda pora roku na swój sposób jest piękna. A rowerek pomaga się tym pięknem cieszyć. 1 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 8 kwietnia Napisano 8 kwietnia (edytowany) Pojawił się u mnie nowy "nabytek" To nie pierwszy hardtail, ale pierwszy na 29" kołach, pierwszy nielubianym przezemnie systemie 1×12. Ale co zrobić jeśli w 2025 problemem jest kupić w innej opcji. Taki trend (to tak jakby w "świecie audio" był taki trend by kolumny produkowane miały tylko jedna parę terminali). Na powiększeniu zauważyłem takie coś... Nie podoba mi się to bo tam będzie się zbierać syf i nieestetycznie będzie to wyglądać.... 😡 Ach.... teraz już nie będę zwracać go 😡 To powinno być szlifowane na "gładko" przed malowaniem. Jak tak można.... ??? Jest też pierwszy taki na "SRAM SX Eagle", pozostałe mam na "SHIMANO". Obecne SX-y działają szybko i precyzyjnie(wszystko operowane kciukiem, - shimano operowane kciukiem i wskazującym, taka różnica w działaniu) Blokada widelca też ok. Acha. Rowery XC "wygrywają" z Gravel-em szeroką kierownicą (zwłaszcza na szutrach)! Jak to u nas mawiają - Safety first. Edytowano 8 kwietnia przez Chyba Miro 84 2 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts