Palmos Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 16 godzin temu, Rega napisał: Mam do wypróbowania cztery komplety kolumn oraz sześć rodzajów przewodów głośnikowych i trzy preampy. Trochę czasu to zajmie. Gratuluję. 👍 I zazdroszczę wolnego czasu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Problem w tym, że nie mam tego czasu i właśnie dlatego trochę to potrwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 13 minut temu, Rega napisał: Problem w tym, że nie mam tego czasu i właśnie dlatego trochę to potrwa. Ale Fishera odpalisz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 44 minuty temu, tomek4446 napisał: Dla mnie szału nie ma , podkreślam to moje zdanie Muszę się zgodzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja (edytowany) @tomek4446Koniecznie! Już nie mogę się doczekać. Teraz jest gdzieś w okolicach Hamburga, ale zbliża się dość szybko. Może w końcu uda się zaobserwować podnoszenie temperatury pomieszczenia od rozgrzanych lamp. 😉. Bo jak dotad uważam to za mit. Edytowano 19 maja przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Rega, to nie mit. Kwestia wzmacniacza i pomieszczenia. Ile W bierze Fisher? 300-350? Pomieszczenie 18m? 20? A jak odpalisz 2x500 i masz 14m? Grzejniki w zimie są zbędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Challenge?😃 GU-81, 26cm wysokości. 100W SE z jednej lampy 900W pobór. 140W „grzanie”. Ktoś chętny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja (edytowany) Pisząc mit , miałem na myśli mój wzmacniacz i moje pomieszczenie. Gdzie zimą temperatura to ok 16-17 stopni i nawet wielogodzinne uzywanie wzmacniacza nie podnosi temperatury nawet o pół stopnia. @AudioTube widziałem tę lampę na żywo. Ma ją mój kolega, krótkofalowiec. Edytowano 19 maja przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja To lampy do nadajników o ogromnej mocy. Długowieczne. Ale nic więcej nie piszmy, Bruksela podsłuchuje. Kiedyś zejdziemy do podziemia. A kolega poszukujący lampy z nami. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Niech się boją włąściciele energożernych wzmaków. Moje są bardzo oszczędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 maja Autor Udostępnij Napisano 19 maja Panowie czytam i czytam te wasze wpisy na forum i zaczynam coraz bardziej się bać tego tematu tych wzmacniaczy lampowych. Już zastanawiam się czy w ogóle nie dać sobie na luz i pomyśleć o jakimś tranzystorze skoro to taki zawiły temat. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Nie rezygnuj, warto spróbować, choćby tylko po to by zdobyć nowe doświadczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Nie taki diabeł straszny .... Ale na pewno warto spróbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Ja tez chce kupic pierwsza w zyciu pelna lampe.Ale czytajac to wszystko takze zaczynam sie wahac.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 maja Autor Udostępnij Napisano 19 maja 42 minuty temu, michaudio napisał: choćby tylko po to by zdobyć nowe doświadczenie. No tak tylko trochę drogie to doświadczenie i raczej żona nie była by zadowolona że kupiłem sprzęt tylko dla doświadczenia za tyle PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja (edytowany) Nie musisz na początek kupować nowego wypasu. Ja właśnie czekam na zabytkowego Fishera. Koszt to ok 1600-2000$. Do przeżycia. ALe są też tańsze i zupełnie niezłe. Fakt - uzywane. Można też na początek kupić hybrydę. Edytowano 19 maja przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Mnie ktos w temacie Magnata MR780 namawiał na Fezza Lune.Ze niby mój obecny Denon 1600 pójdzie w kąt....Taki ten Fezz dobry.A tu raczej co innego mozna wyczytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Nie wiem kto Cię namawiał, ale Fezz to przeciętniak, są lepsze lampowce polskiej produkcji... Co na pewno mają dobre to marketing. Wiadomo jak ktoś nie słuchał wiele to i tu może się zachwycać i cmokać do czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 2 minuty temu, Wing0 napisał: Nie wiem kto Cię namawiał, ale Fezz to przeciętniak, są lepsze lampowce polskiej produkcji... Co na pewno mają dobre to marketing. Wiadomo jak ktoś nie słuchał wiele to i tu może się zachwycać i cmokać do czasu. Co znaczy "lepsze"? Lepiej zbudowane? Grające "lepszym" dźwiękiem? Jeśli ta druga odpowiedź - co to jest ten lepszy dźwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: Co znaczy "lepsze"? Lepiej zbudowane? Grające "lepszym" dźwiękiem? Jeśli ta druga odpowiedź - co to jest ten lepszy dźwięk? Serio? Poczytaj sobie w necie Seba nie będę wałkował tu 100 raz tematu, są lepsze we wszystkim może prócz wyglądu jak się komuś podoba taki designe.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Przemas, Tz6, nie dowiecie się, a dopóki nie spróbujecie sami, możecie tylko dywagować. No i zastanówcie się czy kupujecie konkretny sprzęt, by zdobyć uznanie żony, innych forumowiczów, czy dla własnej przyjemności. Ja zebrałem własne doświadczenia, złożyłem swój system dla mnie, i zdanie innych jest mi obojętne. A co do Luny Fezza, to dajcie mi konkretny przyklad tych lepszych lampowców w cenie poniżej 3kilo złotych za używkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 1 godzinę temu, Przemas napisał: Panowie czytam i czytam te wasze wpisy na forum Zapraszam do prywatnej rozmowy. Będę o akustyce i pogłosie ględził. Potem o kolumnach jakie to dla mnie znaczenie/wpływ na brzmienie dla mnie mają. Wspomnę o testach/odsłuchach, frustracjach/irytacjach, kasie wyrzuconej w błoto😳Na końcu o poprawnie zbudowanych monoblokach lampowych. Ja myślę, że już podjąłeś decyzję😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja Widze ze Yaginy tez sa czesto na aukcjach.Nawet takie po modyfikacjach.Jedni chwalą, inni sprzedają... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 19 maja Autor Udostępnij Napisano 19 maja Macie rację. Najlepiej chyba jak podjadę gdzieś do salonu posłucham kilka konstrukcji i jak coś mi się naprawdę spodoba to postaram się wypożyczyć do domu i posłuchać w swoich warunkach domowego zacisza. A zacznę od tego Haiku audio Selene 6550. Oczywiście podzielę się z wami moim odczuciami tutaj. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 19 maja Udostępnij Napisano 19 maja 11 minut temu, michaudio napisał: A co do Luny Fezza, to dajcie mi konkretny przyklad tych lepszych lampowców w cenie poniżej 3kilo złotych za używkę. Jag, Cayin, Dynaco, Feliks, Laffayet, Amplifon tak na szybko bo nie chce mi się jakoś szukać wiecej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts