tomek4446 Napisano 7 października 2024 Napisano 7 października 2024 3 godziny temu, Nie wszystko wiedzący napisał: Chociaż raz się zgadzamy 1 godzinę temu, audiowit napisał: A w czym sie ze mną nie zgadzasz? No , bo czytam i już się zaczynałem martwić Odpisz, cytując
audiowit Napisano 7 października 2024 Napisano 7 października 2024 Nuda 2 mniejsze membrany sa lepsze od jednej duzej o tej samej powierzchni. I juz mamy bitkę 2 Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 7 października 2024 Napisano 7 października 2024 Nie ma się znęcać nad mniejszymi. Odpisz, cytując
MarSZ Napisano 20 lutego Napisano 20 lutego Nowe preampy od WBA są na lampach 6sn7 i 6H30Pi? Odpisz, cytując
fp74 Napisano 1 kwietnia Napisano 1 kwietnia Dnia 20.02.2025 o 08:05, MarSZ napisał: Nowe preampy od WBA są na lampach 6sn7 i 6H30Pi? Prosilem o zmianę wersji oferowanej i takie właśnie dostałem. Odpisz, cytując
SimonS Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przejście na wzmacniacz lampowy to jak odcięcie się od wodociągu i wykopanie studni w ogródku. Nie ma to żadnego uzasadnienia: ani logicznego, ani brzmieniowego ani tym bardziej ekonomicznego. Odpisz, cytując
Rega Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Widocznie nie słuchałeś dobrze brzmiącego wzmacniacza lampowego w zestawie z odpowiednimi kolumnami. No, ale co kto lubi. A własna studnia ma tę przewagę, że uniezależnia Cię od przerw w dopływie energii i zapewnia dostęp do wody nawet, kiedy trwa naprawa wodociągu. Nie mówiąc już o tym , ze woda jest za darmo. 😋 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 30 minut temu, SimonS napisał: Nie ma to żadnego uzasadnienia Mimo to tysiące zadowolonych użytkowników korzysta ze studni. Ciekawe dlaczego recenzenci często opisując wrażenia super klocków na tranzystorach, porównują ich granie do lampowców tak jakby to one stanowiły jakąś referencję. Ja wiem, ale nie powiem 😎 3 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @SimonS najwyraźniej słyszałeś tylko tanie lampiaki. Bo gdy ktoś siada przed moim lampowym setem Czaj-fi, to każdorazowo słyszę to samo... O .urwał! Ale to zapier.... Ale dopóki sam nie usłyszałem, to też myślałem, że mając w pełni zbalansowany cały tor audio i wzmocnienie na tranzystorach AB, jestem królem świata. Potem usłyszałem... I zmieniłem zdanie. I tak już czwarty rok leci. Ale oczywiście, to tylko kwestia o posobistych upodobań. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu A cóż to za set? Pytam bo korci mnie dobra lampa. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu Posłuchaj sam, bo moje upodobania nie muszą Ci się podobać. Źródła: streamer Yamaha NP-S303, Cd Onkyo C-7030, oba po tuningu u Mudy. DAC: Rme Adi 2 pro fs. Piec to A-klasowy single ended Line Magnetic km 518ia z Audiovectorami QR5. Słuchałem też nowszej wersji wzmacniacza z lampami sterującymi 300B. Ale wnioski nie są jednoznaczne, bo nowszej wersji nie słuchałem w domu. Choć testowa lista utworów była taka sama. Jak dla mnie nowszy 845 ze sterującymi 300B był lepszy w wokalistyce jazzowej i pitoleniu ale do rocka wolę mój set, moim zdaniem jest nieco zadziorniejszy, i przez to bardziej uniwersalny. Odpisz, cytując
Recommended Posts