majkel74 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Po prostu masz pecha w życiu. To się czasem odwraca i przychodzi dobra passa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Przed chwilą, Nowy75 napisał: No to klops,kolejne wydatki 😀 Zacznij od tego Synthesis DC96, którego zdjęcie Ci wcześniej wysłałem 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) 12 minut temu, Gargan napisał: Najazd na Mezopotamię i spalenie Babilonu to się liczy? 🤔 Liczylem na Heroda , ale się liczy 😆 Edytowano 21 września przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) Gdzieś trzeba szukać rozwiązania dla kolegi Gargan. Może opcja zakupu wzmacniacza lampowego, używanego z odsłuchem, obejrzeniem i kompletem zapasowych lamp? Używkę kupisz za połowę ceny zatem wydając przykładowo te 7 koła masz wzmacniacz za powiedzmy 15. Do tego jedziesz do gościa oglądasz wykonanie, spasowanie elementów, robisz odsłuch. Jak dobrze się uśmiechniesz to zapewne sprzedający dorzuci jakiś zapas lamp. Tak to się robi:) Edytowano 21 września przez elektron6 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 11 minut temu, Gargan napisał: Najazd na Mezopotamię Wysoko mierzysz. Przypomnę tylko, ze Kserksesowi z góry przepowiedziano, ze umrze w Ekbatanie. I to się spełniło. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 7 minut temu, elektron6 napisał: Gdzieś trzeba szukać rozwiązania dla kolegi Gargan I mnie taka myśl naszła. Rozwiązań a conajmniej możliwości chyba kilka lub więcej. Potrzeba odwagi, gotowości i zaufania. Cierpliwości, uważności. A wiarygodność, autentyczność i uznanie same w górę poszybują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Wpisałem " wzmacniacz lampowy " i wyskoczyło mi takie cóś Ten pierwszy za 7 stówek A mówią , że lampa jest droga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) Zapytani o dwukrotnie droższe konstrukcje koledzy ZGODNIE twierdzili ,że takie coś tylko wygląda jak lampa 😀. Porzućmy nadzieję na "tanio"😀 Edytowano 21 września przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 2 minuty temu, Nowy75 napisał: Porzućmy nadzieję na "tanio" Postawię hipotezę Drogie „lampy” nie są niezbędne do czerpania przyjemności z brzmienia. Odpowiednie dobrane kolumny i niski pogłos owszem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) @majkel74 Nie pech, tylko celowe działanie osób trzecich. Nie wszystkiego jesteś w stanie przypilnować 🤷 @Dedal Herod to cienias 🙂 @elektron6 Rozwiązaniem jest rezygnacja z lampiaków. U mnie nie da się słuchać wzmacniaczy z niskim dumping faktor. To nie ma znaczenia czy tanie czy drogie rozwiązanie. No i już w używane sprzęty się nie bawię. Nikt nie szanuje sprzętu. @Nowy75 możesz to sobie postawić na wzmacniaczu tranzystorowym i wyobraźnia sprawi, że usłyszysz dźwięk lampowy. W tym hobby sugestia jest odpowiedzialna za przynajmniej połowę efektu końcowego 🙂 @Rega On był tylko figurantem 😉 Musieliśmy na kogoś zwalić winę, gdyby coś poszło niezgodnie z planem 😁 @AudioTube jeśli tego się nie szuka, nie ma to znaczenia 🙂 Edytowano 21 września przez Gargan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 54 minuty temu, elektron6 napisał: Gdzieś trzeba szukać rozwiązania dla kolegi Gargan. To może taka hybryda ? Chociaż to mała manufaktura , może nie przejść 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Tu jest 12 lamp ? 🧐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 17 minut temu, tomek4446 napisał: To może taka hybryda ? Chociaż to mała manufaktura , może nie przejść Skąd Ty takie badziewie wyciągasz? Chyba AI Ci to rysuje? 😀 Kazałeś jej narysować połączenie taboretu z farelką? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Panowie, fajny wątek zamienił się w dyskusję nt porażek życiowych Gargana. Nie traccie czasu na dyskusję z tym majacym za duzo wolnego czasu uzytkownikiem. Na forum wędkarskim Gargan twierdziłby, ze jesteście w błędzie, że lapiecie na haczyk bo trałowce są nowoczesniejsze. A ryby smakują tak samo lub nawet lepiej. Dajcie spokój, przecież mu o to chodzi :). 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 56 minut temu, AudioTube napisał: Postawię hipotezę Drogie „lampy” nie są niezbędne do czerpania przyjemności z brzmienia. Odpowiednie dobrane kolumny i niski pogłos owszem. Muszę się zgodzić z Kolegą ,ponieważ nie da się nie zauważyć wielkiego zaangażowania w tworzenie własnego setu , i nienapastliwego stylu pisania komentarzy ,co każe mi sądzić ,że mamy do czynienia z człowiekiem spełnionym , który zbudował dobrze brzmiący system 😀 . Co do kosztów to ich postrzeganie jest funkcją grubości portfela najprościej rzecz ujmując. Jeśli lampowy bakcyl zdoła mnie zarazić spróbuję działać wedle zasady: minimalizacja kosztów ,maksymalizacja zadowolenia 😀 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 9 minut temu, Nowy75 napisał: Jeśli lampowy bakcyl zdoła mnie zarazić spróbuję działać wedle zasady: minimalizacja kosztów ,maksymalizacja zadowolenia 😀 . A skończy się wysokimi ratami i fochem u WAF 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) Z Lepszą Połową całkiem nieżle sobie radzę 😀 . Wcześniej z uwagą słuchała płyty ,którą podarowała mi na urodziny,teraz przy innej odsypia firmową potańcówkę 😀 . Wcześniej nie paliła się do stereo ,póżniej do standów ,a teraz proszę...😀 . Edytowano 21 września przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Ma w tym ukryty cel. Nie daj się podejść😋. One są zdolne do takich działań, o które nawet byś ich nie podejrzewał. Wiem coś na ten temat. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 13 minut temu, Nowy75 napisał: Z Lepszą Połową całkiem nieżle sobie radzę 😀 . Wcześniej z uwagą słuchała płyty ,którą podarowała mi na urodziny,teraz przy innej odsypia firmową potańcówkę 😀Wcześniej nie paliła się do stereo ,póżniej do standów ,a teraz proszę...😀 . Nie rozmawiaj z kobietą o sprzęcie audio! Kobiety uwielbiają lampy i to raczej z tych kosztownych. U mnie był zawód, że pozbyłem się Unison'a na rzecz szarego Rotel'a. Kobiety jak sroki - lubią jak się błyszczy 😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września (edytowany) 2 godziny temu, Gargan napisał: U mnie nie da się słuchać wzmacniaczy z niskim dumping faktor. A u mnie, wręcz odwrotnie. Miałem końcówkę z DF powyżej 500. Grała bardzo sucho, wręcz nieprzyjemnie. Teraz ,,cieszy,, kolejnego posiadacza. Edytowano 21 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 1 minutę temu, Rega napisał: A u mnie, wręcz odwrotnie. Miałem końcówkę z DF powyżej 500. Grała bardzo sucho, wręcz nieprzyjemnie. Teraz ,,cieszy,, kolejnego posiadacza. Może kwestia muzyki jakiej słuchasz? Mnie poluzowany, okrągły, powolny bas drażni. A właśnie to dostaję z lampy. Jeśli słuchasz dużo wokalu to faktycznie lampy mogą się sprawdzić z nowymi kolumnami i obecnymi nagraniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Słucham dość szerokiego spektrum muzyki. Uwążam, że NIE MA ZESTAWU UNIWERSALNEGO. Stąd pięc systemów. A odnośnie poluzowanego basu z lampy - wiele zależy od rodzaju uzywanych lamp. Jestem przeciwnikiem tzw ,,ciepłego brzmienia,,. Właściwie od zawsze. To określenie jest często używane przez panów z marketów, usiłujących nadrabiać miną swój brak wiedzy w temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 16 minut temu, Rega napisał: Ma w tym ukryty cel. Nie daj się podejść😋. One są zdolne do takich działań, o które nawet byś ich nie podejrzewał. Wiem coś na ten temat. Trochę już się znamy ,niedługo to będzie 25 lat 😀 . To ja mam ukryty cel ! Gdyby się okazało,że bardzo zapragnę lampy,będę musiał uzasadnić celowość zakupu...😀 . Jak do tej pory stosuję metodę faktów dokonanych, najpierw kupuję ,potem objaśniam... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Ja jestem 41 lat po ślubie, a znam ją 50 lat i okazało się, że nie do końca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września 4 minuty temu, Rega napisał: Ja jestem 41 lat po ślubie, a znam ją 50 lat i okazało się, że nie do końca. Fakt,kobieca logika czasem zaskakuje . W końcu moderacja nas "aresztuje"za OT😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts