Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 16:37 Napisano Wtorek o 16:37 No kształt ok, ale wybarwienie nie za bardzo. Najbardziej to podobają mi się w miarę zwykłe kolumny o bardzo ładnie zaokrąglonych krawędziach, w stylu Canton Reference 9, ewentualnie Elac z serii Vela. Z Bowersów najbardziej z wyglądu podobają mi się 702 lub 703 S3 Signature, gdyby tylko jeszcze ciut te krawędzie zrobili bardziej łagodne. Odpisz, cytując
Kraft Napisano Wtorek o 16:56 Napisano Wtorek o 16:56 @Tomasz Kluczynski od dziś masz ksywkę "fi". Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Wtorek o 17:05 Napisano Wtorek o 17:05 7 minut temu, Kraft napisał: @Tomasz Kluczynski od dziś masz ksywkę "fi". Czy to od literki phi φ z greckiego alfabetu, która jest taka ładnie okrągła? 1 Odpisz, cytując
kassyx Napisano Wtorek o 18:31 Napisano Wtorek o 18:31 Te i tak najpiękniejsze, taki blask od nich bije, że nie można ostrości złapać😜 Nie patrzcie na bałagan, remonty 😆 5 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 21:02 Napisano Wtorek o 21:02 2 godziny temu, kassyx napisał: najpiękniejsze Dalej masz je w połączeniu z Cyrusem Classic AMP? Odpisz, cytując
MMarek Napisano Środa o 06:20 Autor Napisano Środa o 06:20 13 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Najbardziej to podobają mi się w miarę zwykłe kolumny o bardzo ładnie zaokrąglonych krawędziach To może te, mające aż za mocno zaokrąglone krawędzie? 😀 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Środa o 06:28 Napisano Środa o 06:28 Przynajmniej nie ma ryzyka ubicia rogu. 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 06:38 Napisano Środa o 06:38 16 minut temu, MMarek napisał: To może te, mające aż za mocno zaokrąglone krawędzie? Widać , że konstruktor pomyślał też o komforcie transportu. Jak wcisnąć to wystające " coś" to można je turlać 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Środa o 08:11 Napisano Środa o 08:11 Może i od strony brzmienia dobry ten bajer z wystającym nad dziurą „dzyndzlem” ale z czasem stwierdzam, że wcale to ładnie nie wygląda. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 08:32 Napisano Środa o 08:32 18 minut temu, kaczadupa napisał: z wystającym nad dziurą „dzyndzlem” Ja tam myślę , że konstrukcja na wskroś przemyślana , ta dziura też fajna , browar przed żoną można schować A jak by tam jeszcze jakieś chłodzenie było to ideał 1 Odpisz, cytując
kassyx Napisano Środa o 08:45 Napisano Środa o 08:45 11 godzin temu, kaczadupa napisał: Dalej masz je w połączeniu z Cyrusem Classic AMP? Głównie tak. Ostatnio trochę kombinuję z lampą. Ale ze względu na mały remont salonu, akustyka bardzo siadła. Nie ma tej samej przyjemności ze słuchania co wcześniej. Skończę to poustawiam wszystko od nowa i mam nadzieję, że będzie jak wcześniej. Odpisz, cytując
misiekx Napisano Środa o 11:53 Napisano Środa o 11:53 3 godziny temu, tomek4446 napisał: 3 godziny temu, kaczadupa napisał: z wystającym nad dziurą „dzyndzlem” Ja tam myślę , że konstrukcja na wskroś przemyślana Dokładnie, zgadzam się 👍😉 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano Środa o 14:20 Autor Napisano Środa o 14:20 6 godzin temu, kaczadupa napisał: Może i od strony brzmienia dobry ten bajer z wystającym nad dziurą „dzyndzlem” ale z czasem stwierdzam, że wcale to ładnie nie wygląda. Eeeetam, cały urok to w tym dzyndzelku 😀 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu @Top Hi-Fi & Video Design, czy kosze wooferów w 705 S3 oraz 706S3 i 707 S3 są zamontowane w ten sam sposób? Ponoć w 705S3 walec z głośnikiem jest zamontowany do obudowy w elastyczny sposób - lekko ugina się pod naciskiem. W recenzji 706S3 w Hi-Fi i Muzyka jest napisane, że 706S3 różnią się pod tym względem od droższego modelu, że w nich jest na sztywno. Możecie to proszę zweryfikować? Pomacajcie 706 lub 707 i zobaczcie, czy kosz się ugina. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Sam Bowers nic o tym nie pisze, a raczej by się chwalił takim patentem, więc jest opcja że to „odkrycie” hi fi i muzyki… Gdyby dali własne zdjęcia po demontażu głośników to można by coś powiedzieć Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, Kraft napisał: @Top Hi-Fi & Video Design, czy kosze wooferów w 705 S3 oraz 706S3 i 707 S3 są zamontowane w ten sam sposób? Ponoć w 705S3 walec z głośnikiem jest zamontowany do obudowy w elastyczny sposób - lekko ugina się pod naciskiem. W recenzji 706S3 w Hi-Fi i Muzyka jest napisane, że 706S3 różnią się pod tym względem od droższego modelu, że w nich jest na sztywno. Możecie to proszę zweryfikować? Pomacajcie 706 lub 707 i zobaczcie, czy kosz się ugina. Są zamontowane w ten sam sposób Odpisz, cytując
Kraft Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 42 minuty temu, majkel74 napisał: Sam Bowers nic o tym nie pisze, a raczej by się chwalił takim patentem, więc jest opcja że to „odkrycie” hi fi i muzyki… Jakaś zmiana chyba jest, bo w S2 nie widać takich pianek/przekładek, jak w S3. Edytowano 5 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, Kraft napisał: Jakaś zmiana chyba jest, bo w S2 nie widać takich pianek/przekładek, jak w S3. Między S2 a S3 to różnica w tych przekładkach jest, fakt. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Wygląda na to, że głośnik jest przykręcany na sztywno do obudowy za pośrednictwem dodatkowego pierścienia z jakąś podkładką elastyczną, a pierścień który widzimy pełni już tylko funkcję ozdobną. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Jakiś dodatkowy pierścień pod rantem kosza jest, ale z jedynego zdjęcia jakie znalazłem trudno wyrokować o jego właściwościach. Może on jest elastycznie wklejony w deskę, a w niego dopiero wkręcany kosz głośnika? @Top Hi-Fi & Video Design, nie macie jakiś rozbieranych zdjęć z Waszego serwisu? Rozwiążmy tę tajemnicę mocowania woofera w monitorach S3! Edytowano 4 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Tak, ten dodatkowy pierścień w kolorze ciemnoszarym na zdjęciu wklejonym przez Ciebie, jest też w 706 S3 (widoczny na moim zdjęciu poniżej). W białe otwory wchodzą kołki pierścienia zewnętrznego wooferów S3, który jest mocowany na wcisk i pełni wyłącznie funkcję ozdobno-maskującą. 705 S2 - demontaż woofera, start od 4:58 Edytowano 2 godziny temu przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts