Rafał S Napisano Sobota o 10:54 Udostępnij Napisano Sobota o 10:54 1 minutę temu, soberowy napisał: koledzy z Top Hi-Hi często na forum wspominali, że Bowersy lubią się z wydajnymi wzmacniaczami np. Michi. A spoza oferty Topa: właściciele wysokich modeli B&W łączę je też czasem z Makami i Gryphonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 10:54 Udostępnij Napisano Sobota o 10:54 Przed chwilą, Rafał S napisał: ProAc są świetne do mojej muzyki. Do Twojej chyba niekoniecznie. Kuna, mówiłeś, że są super. Skoro klepią je już chyba 11 lat to muszą być udaną konstrukcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 10:55 Udostępnij Napisano Sobota o 10:55 2 minuty temu, kaczadupa napisał: To się wypożyczy H400, przecież mają demo Oto spirytus! 1 minutę temu, kaczadupa napisał: Skoro klepią je już chyba 11 lat to muszą być udaną konstrukcją. Uważam, że są, co nie znaczy, że muszą Ci się spodobać. Do szybkiej elektroniki z syntetycznym basem można z pewnością znaleźć lepsze paczki. A zalety ProAc-a przejdą w takim repertuarze niezauważone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 11:00 Udostępnij Napisano Sobota o 11:00 (edytowany) 6 minut temu, Rafał S napisał: Makami i Gryphonami To już dla mnie za drogo. Wolę tańszy ultra Hi End No i taki Gryf 333 chyba ma duże szanse aby przy uruchomieniu pozbawić prądu całą klatkę schodową. Zostaję przy H400. Edytowano Sobota o 11:00 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Sobota o 11:04 Udostępnij Napisano Sobota o 11:04 3 minuty temu, Rafał S napisał: A spoza oferty Topa: właściciele wysokich modeli B&W łączę je też czasem z Makami i Gryphonami. To może być koniec drogi u Adama, złapanie króliczka i znęcanie się nad forumowiczami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 11:07 Udostępnij Napisano Sobota o 11:07 7 minut temu, kaczadupa napisał: Zostaję przy H400. Więc miejmy nadzieję, że z nim też jakoś zagrają. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 11:12 Udostępnij Napisano Sobota o 11:12 Raczej jest optymalnym wyborem, żeby nie ograniczać brzmienia głośników. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Sobota o 11:42 Udostępnij Napisano Sobota o 11:42 36 minut temu, soberowy napisał: To może być koniec drogi u Adama, złapanie króliczka i znęcanie się nad forumowiczami... To juz było grane ,niestety parę razy . Show must go on . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 12:02 Udostępnij Napisano Sobota o 12:02 18 minut temu, Dedal napisał: To juz było grane ,niestety parę razy To jest dopiero niestety Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano Sobota o 12:09 Udostępnij Napisano Sobota o 12:09 A ja już myślałem Adam że dobiegłeś do mety, królik złapany, w sam raz na święta. A tu masz, znowu czmychnął, co za bestia 😉. Może to i dobrze, nudy na forum nie będzie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 12:10 Udostępnij Napisano Sobota o 12:10 (edytowany) 2 minuty temu, Amarok napisał: bestia 😉. A jeszcze ta bestia z awatara czeka w kolejce. Edytowano Sobota o 12:12 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Sobota o 12:26 Udostępnij Napisano Sobota o 12:26 To juz podchodzi pod zbrodnie smoleńską -"jesteśmy już blisko " 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:31 Udostępnij Napisano Sobota o 12:31 A moze raz, a dobrze. Połaczyć te wszystkie cechy. Sprzedać 2 zbedne wzmacniacze, troche dolozyć i kupić Kudosy ;). 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 12:33 Udostępnij Napisano Sobota o 12:33 A może sprzedać trzy zbędne wzmacniacze, zapomnieć o Kudosach a kupić aktywne ATC SCM20 ASL? Co Wicia, zatkało kakao ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:36 Udostępnij Napisano Sobota o 12:36 Mialem juz tyle okazji kupić 20. Jakos sie nie zdecydowalem. I napewno nie asl. Do zatkania Adam to troszkę mało... Nie porownuj proszę do kudosow. Adam, jesli już to 50. Mimo, ze 20 sa chyba w pierwszej 10 monitorow, to one nie mają duzej części pasma, co slychać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 12:42 Udostępnij Napisano Sobota o 12:42 (edytowany) A co Ci się w aktywnych nie podoba, przecież to najlepsze co na teraz człowiek z głośników wymyślił. No i ATC SCM 20 ASL dopiero wchodzą do sprzedaży, nowy model. Nie mogłeś go przetestować. https://atc.audio/2025/04/atc-launches-scm20asl-loudspeaker/ Edytowano Sobota o 12:43 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:48 Udostępnij Napisano Sobota o 12:48 Adam, pozatym z tymi aktywnymi kolumnami jest tak, ze duzo bajania i jakoś jedna osoba ma na forum. Elektron sprzedal swoje lampowe. Ja juz nie mam Eve. Adam, mam do czynienia z 10tkami aktywnych monitorow. I ja jednak je mialem, a nie czytałem o nich. Adam 20 są na rynku od nie wiem 20,30 lat? Aktywne i pasywne. To ze wchodzi nowa seria, co zmienia. To jakaś rewolucja? Myslisz? Weź zagrzej znow swoj router i poszukaj ile jest serii 20 i od kiedy sa produkowane. Teraz już napewno nie wszedlbym w 20 tylko 25. Są chyba na olx uzywki. Pytanie czy dźwiek Ci sie spodoba :). Raczej nie. A masz rozeznanie w preampach? Wiesz ile kosztuje dobre pre? 20 pasywne są wyjatkowo wredne. Potrzebuja pożądnego pieca. Po prostu polecam Ci kudosy bo sa bardziej uniwersalne. I jest z nimi troche zabawy. Mają niewiele swojego charakteru i zmieniają się tak jak chcesz, ksztaltujac ich brzmienie elektroniką. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 12:55 Udostępnij Napisano Sobota o 12:55 3 minuty temu, audiowit napisał: To jakaś rewolucja? Myslisz? Nie słuchałeś więc nie wiesz. Co innego przeznaczenie do studia ( te pewnie masz obeznane) a co innego dla zwykłego słuchacza. Nie posłuchasz, nie wiesz. I nadal na logikę aktywna kolumna to NAJLEPSZY wybór pod względem jakości brzmienia, a to że tak mało osób się na nie decyduje....jak sam napisałeś ostatnio - milion much nie może się mylić Translator, ze strony producenta. Aktywne, analogowe zwrotnice Linkwitza-Rileya 2. rzędu pracują na poziomie liniowym, zapewniając maksymalną wydajność, natomiast wbudowany filtr przepustowy optymalizuje odpowiedź fazową w całym obszarze zwrotnicy, co przekłada się na znacznie lepszą równowagę tonalną i obrazowanie. Wejście do głośnika odbywa się przez zbalansowane XLR, znajdujące się na tylnym panelu, a użytkownik ma do dyspozycji elementy sterujące czułością wejściową oraz odcięciem i wzmocnieniem półek niskiej częstotliwości. Sterowanie czułością wejściową pozwala użytkownikowi dostosować wzmocnienie wejściowe do kombinacji źródła i przedwzmacniacza, aby uzyskać bardziej spójną wydajność. Sterowanie półkami niskiej częstotliwości daje użytkownikowi możliwość subtelnej regulacji odpowiedzi basowej, aby dopasować ją do pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 13:06 Udostępnij Napisano Sobota o 13:06 Adam, nie znasz mnie, nie wiesz co sluchalem. Dobrze wiec. Po prostu je kup. Z tym, ze jesli nie masz znanego studia, ( gdzie moglyby robic za 2 lub 3 odsluch), nie srasz kasą, masz rozeznanie na rynku to polecilbym Ci na poczatek tansze monitory np Eve, ktore są tansze od Adamow, a podobny stan zaawansowania. Napewno przyjaźniej graja od Genelec. Ja swoje eve pozyczylem koledze z branzy i juz nie wrociły do mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 13:10 Udostępnij Napisano Sobota o 13:10 Wystarczy tych zakupów na dzisiaj... Przelecielim przez cały Hi End i wystarczy. Spokojnych Świąt. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 13:20 Udostępnij Napisano Sobota o 13:20 O, to wyrazy podziwu. Wesolych 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Sobota o 13:29 Udostępnij Napisano Sobota o 13:29 Aktywna kolumna najlepsza? Z płaską charakterystyką jest świetnym narzędziem do pracy z dźwiękiem. Ale do relaksu przy muzyce w domu już niekoniecznie, bo nie uwzględnia kilku rzeczy: - Fizjologii ludzkiego słuchu, choć oczywiście można to skorygować, korzystając choćby z wbudowanego DSP udomowić ten dźwięk. - potężnego rozstrzału oczekiwań klientów. Nie ma jednego brzmienia, które podobałoby się wszystkim. I chyba najważniejszego... - przyzwyczajeń użytkowników. Jeśli ktoś wyrósł w cieniu "dużej" wieży Hi-fi, to na widok samych grających kolumn czuje zazwyczaj lekki dyskomfort, no bo jak to? Bez klocków? Bez możliwości doboru całej biżuterii kablowo-sygnałowo-zasilającej? Ktoś nam tu zabiera większość zabawy... Ludzie raczej obawiają się radykalnych zmian w swoim otoczeniu. Wolą trwać przy tym co dobrze znają. Jeszcze inną kwestią jest design, aktywne kolumny z rynku pro nie grzeszą urodą. Za to są skonstruowane z myślą o trwałości. Z kolei te fikuśniejsze dla oka modele typowo konsumenckie, bywają ponadnormatywne awaryjne, i nie grzeszą trwałością. Więc większość niby wie, że aktywne lepsze, ale wybiera klasyczne rozwiązania, klocki + druty + pasywne kolumny. Także pozdrawiam wszystkich, Wesołych! Przy muzyce. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 16:54 Udostępnij Napisano Sobota o 16:54 23 godziny temu, kaczadupa napisał: Plan jest taki, 805D4 do sprawdzenia oraz z czystej ciekawości te paczki, które mi bardo chwaliłeś (ProAc) ale czy to będzie już Hi End przy Bowers 805D4? Posłucham. Jaki HiEnd ? Bo tak napisali gdzieś w gazetce ? Swoimi kabelkami z OBI sprowadzisz ten HiEnd do poziomu hifi i to przez małe "h". A do gramiaka, to jakieś pre by się przydało, zamiast "przystawek" wbudowanych w integry, jak wszelkiej maści daczki i dziurki do słuchawek. 20 godzin temu, audiowit napisał: O, to wyrazy podziwu. Też jestem pełen "podziwu" dla marnotrawstwa takiego sprzętu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Sobota o 17:51 Udostępnij Napisano Sobota o 17:51 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 19:43 Udostępnij Napisano Sobota o 19:43 Zdejm słuchafki i ić po popcorn. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts