kaczadupa Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego - jak posłuchasz to prędzej czy później kupisz, - witaj na Forum Audio. 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 6 minut temu, Grzesiek202 napisał: A Ty słyszałeś 706 S2? Niestety nie u siebie. Miałem z nimi styczność m.in. w TopHifi w Szczecinie. Akustyka tam leży i kwiczy. Poza poduchą na basie, która odbierała przyjemność z odsłuchu (w zestawieniu z Rotelem A14) ciężko mi napisać coś więcej. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 29 minut temu, lpomis napisał: Poniżej króciutko jak je odebrałem Podoba mi sie ze tak napisales, a nie że "tak grają", bo slyszalem ze akustyke to musisz jeszcze dopracowac... 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Dnia 22.10.2024 o 16:55, tomasz1w napisał: Po 707S2, przymierzałem się ostatnio do nieco większych monitorów. Rozważałem MA Gold 100 5G albo Acoustic Energy AE500. A stanęło na takich 706S3:) Powinny być na weekend. To w takim razie gratulujemy zakupu ostatnio dwóch użytkowników tu na forum kupiło od nas 707 i 705 s3 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego (edytowany) 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Podoba mi sie ze tak napisales, a nie że "tak grają", bo slyszalem ze akustyke to musisz jeszcze dopracowac... Tak jak zapewne 90% tu piszących, włączając mnie. I choć moja opinia o tych kolumnach jest podobna do tej lpomisa, to również najczesciej piszę, w stylu "moim zdaniem", bo audio w ogromnej mierze składa się z subiektywnych odczuć. Edytowano 12 lutego przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 12 lutego Autor Napisano 12 lutego 1 godzinę temu, lpomis napisał: (błagam @MMarek, nie gniewaj się) Masz szczęście, że nie 😀 Bowers & Wilkins rulez 😀 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 49 minut temu, Grzesiek202 napisał: Tak jak zapewne 90% tu piszących, włączając mnie. I choć moja opinia o tych kolumnach jest podobna do tej lpomisa, to również najczesciej piszę, w stylu "moim zdaniem", bo audio w ogromnej mierze składa się z subiektywnych odczuć. Dlatego uwazam ze najpierw nalezy zadbac o akustyke zeby bez sensu nie przerzucac tony sprzetu. A na kazdej tranzakcji sie traci. Stracone srodki nie pozwola zrobic akustyki i kolo sie zamyka… Nie wspomne o tym jak bardzo mylne mozna sobie wyrobic wrazenie o testowanym elemencie i puscic to dalej w swiat… 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Dobra, a coś więcej o Bowersach? Od akustyki mamy osobny wątek. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego (edytowany) Wydaje mi się, że bardziej podoba mi się granie kolumn z miękkimi membranami, a Bowersowa plecionka jest chyba najmiększa na świecie (a w środku ma jeszcze piankową nakładkę!). Edytowano 12 lutego przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 9 minut temu, kaczadupa napisał: Od akustyki mamy osobny wątek Od akustyki to trzeba zacząć Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Mogę się tylko zgodzić w Twoim wpisem, ale co znaczy: 4 minuty temu, Mikelas76 napisał: zadbac Pomiary i potem urządzenie pokoju na ich podstawie często w ogóle przewyższa kwoty, które ktoś może lub chce wydać na stereo. Więc, mamy tak profesjonalnie zrobione pomieszczenia. I mamy wszelkie inne; pomierzone samemu - czy właściwie? I czy interpretacja i idące za nią przysposobienie też jest właściwe? Mamy różne produkty i ich jakość. No i mamy wreszcie pomieszczenia zupełnie ignorowane pod kątem akustyki, lub jakos tam wzglednie zadbane ale... O ironio! Czasami one na wejściu są lepsze niż takie robione "na ucho". No i powiedz mi, kto tu może się tak naprawdę wypowiedzieć? A żeby było jeszcze śmieszniej, nieidealna, nieliniowa akustyka, też potrafi dodać coś fajnego. 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego (edytowany) Tu chodzi nie o akustykę a o zwykłe złośliwości. Mikelas doskonale wie, że Wojtek ma taką samą świadomość i wiedzę na temat akustyki jak on. Taką wiedzę mamy wszyscy. Po co te złośliwości? Zaraz pójdzie kontra o słyszeniu i 400 godzinnym wygrzewaniu kabelków i cały forumowy syf, zazdrość i szydera zacznie się od nowa. Odpuść zaczepki i złośliwości. Chcesz błysnąć na temat akustyki - masz od tego specjalny wątek. Edytowano 12 lutego przez kaczadupa 1 1 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 6 minut temu, Grzesiek202 napisał: A żeby było jeszcze śmieszniej, nieidealna, nieliniowa akustyka, też potrafi dodać coś fajnego. Tylko wtedy gdy uzupelni sie z nieliniowa nieidealna gra glosnikow. Dopiero wtedy slyszysz muzyke tak jak zostala nagrana. Prawdziwe nagrania, a nie przesłodzona srednica czy wykastrowane na gorze lub dole. Ale to trzeba doswiadczyc, samemu zrozumiec i odczuc. Zdaje sobie sprawe ze opowiedzenie o tym nikogo nie przekona. Odnosnie kosztow na akustyke. Mysle ze gdy ktos bedzie chcial sam to zrozumiec i poswieci swoj czas na proby, testy i doswiadczenia, zrobi to dobrze i zamknie sie w koszcie 8-10 tysiecy z zakupem Umika wlacznie. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 9 minut temu, Kraft napisał: Wydaje mi się, że bardziej podoba mi się granie kolumn z miękkimi membranami, W sensie "elastyczne"? (właśnie macam). A mnie się ogólnie w B&W podobają takie dwie cechy: - ja to nazywam "surowością". W sensie te kolumny grają: na zasadzie "Panie, w tym materiale nie ma z czego wyciągnąć milszych dźwięków". One nie pudrują, tak jak na przykład miłe, ciepłe Dali Menuet - to nie zarzut, bardzo mi się spodobały te kolumienki. To ogień i woda. - energia, chęć do grania, radość z muzyki. Coś co ja słyszę w absolutnie wszystkich modelach. 6 minut temu, kaczadupa napisał: specjalny wątek. Dlatego ja już tu kończę o akustyce. Tu chwalimy, lub ganimy B&W 😁 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: - ja to nazywam "surowością". Widocznie jestem uczulony na zniekształcenia w innym pasmie. Dla mnie ta wysokostratna membrana Bowersów gra własnie milusio. Słucham godzinami i nic mnie w nich nie drażni. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 1 minutę temu, Kraft napisał: Widocznie jestem uczulony na zniekształcenia w innym pasmie Może być i tak, ale pamiętaj, że ja większość czasu spędziłem z 706 S2. Kurczę, one grają inaczej. Nawet moje nowe 705 grają bardziej "milusio", choć z jeszce bardziej bezlitosnym detalem. Te 706 mają takie momenty... dęte drewniane. Saksofon, jakiś fagot, klarnet. No i przestronność oraz głębia. Przestrzenność - cholerny słownik. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Tak. 706 S2 są bardziej wyczynowe niż 707 S2 i 607 S2. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Przed chwilą, Kraft napisał: Tak. 706 S2 są bardziej wyczynowe niż 707 S2 i 607 S2. ...705 S3, 606 S2 i chyba są najbardziej odjechane z monitorów 6xx, i 7xx dowolnej serii. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 53 minuty temu, Grzesiek202 napisał: - energia, chęć do grania, radość z muzyki. Coś co ja słyszę w absolutnie wszystkich modelach. W punkt, zgadzam się z Twoimi opisami różnych cech Bowersów. Gdybym nie kupił najlepszego brytyjskiego wzmacniacza wszechczasów to może i byłbym w klubie Bowersa, a tak to zaglądam tu jako gość honorowy. Nie da się ukryć, że ciekawie tu 😉 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 2 minuty temu, soberowy napisał: Nie da się ukryć, że ciekawie tu 😉 Mam nadzieję, że ze względu na treść merytoryczną, a nie tę drugą? 😉. Nie musisz odpowiadać. Wrócisz synu marnotrawny. Pozdrawiam Cię serdecznie. Przyjedź kiedyś. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Spokojniej proszę i mniej złośliwości! Dotyczy to kilku "Bardziej niespokojnych" Kolegów. A kto nie potrafi pisać tu w sposób mniej napastliwy to lepiej niech idzie spać... grzecznie (chwilowo) proszę! Pozdrawiam i spokojnej nocy PS. Usunąłem parę niezbyt uprzejmych wpisów (czytaj: bardziej złośliwych) Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego (edytowany) 15 minut temu, RoRo napisał: Spokojniej proszę i mniej złośliwości! Dotyczy to kilku "Bardziej niespokojnych" Kolegów. A kto nie potrafi pisać tu w sposób mniej napastliwy to lepiej niech idzie spać... grzecznie (chwilowo) proszę! Pozdrawiam i spokojnej nocy PS. Usunąłem parę niezbyt uprzejmych wpisów (czytaj: bardziej złośliwych) Romek, proszę moje zostawić. Niech królkiczu przeczyta jak wstanie rano, dla mnie to ważne. Ale może koledzy dla niego zrobią zrzuty. Zresztą mam taką nadzieję nadzieję 😉 Edytowano 12 lutego przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego 9 minut temu, DiBatonio napisał: Romek, proszę moje zostawić. Niech królkiczu przeczyta jak wstanie rano, dla mnie to ważne. Ale może koledzy dla niego zrobią zrzuty. Zresztą mam nadzieję 😉 Jacek. A nie łatwiej na ulicy niż w sądzie 🤪? 1 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Jacek - nie ma mowy. Jak sprzątanie to sprzątanie - inaczej to się nie skończy. Noc jest do spania, a nie do na....nia się nawzajem. Na niektóre rzeczy (i zachowania) oraz co się dzieje poza naszym Forum nie mam wpływu - ale na wpisy z przesadnymi złośliwościami staramy się (wraz z Olą i Mariuszem) reagować. Pozdrawiam PS. Życzenia "spokojnej nocy" naprawdę mają sens 🙂 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 13 lutego Autor Napisano 13 lutego 9 godzin temu, RoRo napisał: Na niektóre rzeczy (i zachowania) oraz co się dzieje poza naszym Forum nie mam wpływu - ale na wpisy z przesadnymi złośliwościami staramy się (wraz z Olą i Mariuszem) reagować. Nasza kochana moderacja jest łagodna i tolerancyjna jak nasze sądy wobec wszelkiej masci złoczyńców. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts