tomek4446 Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu @audiowit Witek , ponieważ powstały naciski ze strony @Kraft , że jednak te dziurki to za mało , skonsultowałem się z P. Bartkiem. Nowa tkanina już zamówiona. A co do zdjęcia ,to wszyscy chcą wstawiać, Audio ,High Fidelity , StereoLife i takie tam , ale płacić nie ma komu A tu fotka w dzień. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu No nieno jak już Kraft z Bartkiem tak pisza, to wiesz... nie ma co dyskutować. Napewno uslyszysz rożnicę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, audiowit napisał: Napewno uslyszysz rożnicę Na razie ją poczułem........ w portfelu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu A mowiłem. Przejdź sie po smietnikach i poszukaj starych materacy. Byloby bardziej ekologicznie i taniej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @audiowit - nie nabijaj się ze starego, zasłużonego audiofila. @tomek4446 - przepraszam za ,,starego,, 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) @audiowit Materac z śmietnika "taszczyć" na chatę? No weź przestań. Na pewno są jakieś pod ręką w domu. Edytowano 2 godziny temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: Na pewno są jakieś pod ręką w domu. Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu No ale jak mogł zamalować dziurki w hybrydzie. To taki szkolny błąd. No przeciez teraz napewno nie da sie tego sluchać. Zdajesz sobie sprawę jak spadnie koc z kolumn po wymianie tej tkaniny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . No to w takim wypadku pozostaje to co proponował kolega 🤷♂️ 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . No nie, gabkowych nie polecam. Wystarczy nam juz specjalistow od gabek. Np Mariusza. Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) No i dlatego czasem nie warto wrzucać "za dużo" o sobie, zwłaszcza że ma powstać temat z zdjęciami i pomiarami pomieszczen naszych (gdzieś napotkałem tu na forum taką propozycję), bo jak widać zawsze znajdzie się ktoś komu przeszkadza to i owo. A podobno liczy się dźwięk. Ps: na innym forum pamiętam również takie wpisy, że ktoś tam komuś wytykał, że pościel w tle. Ż jak Żenada! Edytowano 2 godziny temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu @audiowit Tak szczerze to nie zmieniam tej tkaniny dla poprawy właściwości paneli. Robię to tylko dla estetyki. Malowanie wyszło super , lepiej niż z fabryki. Jedynym elementem po którym poznać , że to DIY jest tkanina w szczelinach. Tyle i aż tyle. Jutro pomiary. Ciekaw jestem czy potwierdzą to co słyszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Zapewniam Cię Chyba Miro, że Mariusz jest na tyle inteligentny, ze zlapie dowcip. A tobie Chyba życzę miłego wieczoru. Do niezobaczenia. Tomek, olej to. Nie uslyszysz roznicy. No chyba, że widac zeczywiscie niedopracowania w szczelinach. Nie dalo się wyjać welny przed malowaniem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, audiowit napisał: Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie? Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉 Za tani żeby się wyspać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Tomek, podejzewam, ze to siła sugestii. Gdybyśmy nie zwrocili Ci uwagi na malowanie tej tkaniny, nie byloby tematu. A teraz na to patrzysz i widzisz te szczeliny :). Daj spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, audiowit napisał: Daj spokój. Już za późno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, tomek4446 napisał: Już za późno Psychoakustyka to potężne narzędzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, MariuszZ napisał: Materac A jak by go tak przykręcić do sufitu ....... Kurde ,wyszło by taniej niż ustroje sufitowe, które ostatnio widziałem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, MariuszZ napisał: Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉 Za tani żeby się wyspać? Gold, to zobowiązuje. Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy. Przyznaj się. Żona nie przylapala Cie jak Tomka przy wyrywaniu gabek z materaca i Tobie sie udało. Tomek, umik prawdę Ci powie... czy Ci sie podoba, czy nie:). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, audiowit napisał: Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy Sprężyny lepiej tłumią drgania mechaniczne, gąbka akustyczne. Jako doświadczony audiofil powinieneś o tym wiedzieć. Poza tym skończ już te żarciki na temat gąbek na mojej ścianie, która jest moja, nie twoja i nie jest tematem przewodnim w tym wątku. Zrób może w końcu pomiary swojego pomieszczenia, opisz co i dlaczego zastosowałeś na scianach i suficie. Pochwal się na forum użytkownikom efektem i to będzie jakiś pożyteczny wkład dla lokalnej społeczności. Oczywiście żarty dozwolone są, w zakładce humor. Zapraszam 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 minuty temu Udostępnij Napisano 4 minuty temu 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Psychoakustyka to potężne narzędzie. Aha. Czyli wystarczy sobie tylko wyobrazić, że ma się zrobioną adaptację akustyczną, panele i dyfuzory na ścianach (chociaż ich tam nie ma), a psychoakustyka zrobi swoje, nawet pomiary niepotrzebne? 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts