Skocz do zawartości

Dyfuzor , absorber czy hybryda ?

tomek4446

Recommended Posts

@audiowit Witek , ponieważ powstały naciski ze strony @Kraft , że jednak te dziurki to za mało , skonsultowałem się z P. Bartkiem. Nowa tkanina już zamówiona. 

A co do zdjęcia ,to wszyscy chcą wstawiać, Audio ,High Fidelity , StereoLife i takie tam  , ale płacić nie ma komu :) 

A tu fotka w dzień.

IMG_4547.JPG

1 minutę temu, tomek4446 napisał:

Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . :) 

No nie, gabkowych nie polecam. Wystarczy nam juz specjalistow od gabek. Np Mariusza. Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie?

No i dlatego czasem nie warto wrzucać "za dużo" o sobie, zwłaszcza że ma powstać temat z zdjęciami i pomiarami pomieszczen naszych (gdzieś napotkałem tu na forum taką propozycję), bo jak widać zawsze znajdzie się ktoś komu przeszkadza to i owo. A podobno liczy się dźwięk.

Ps: na innym forum pamiętam również takie wpisy, że ktoś tam komuś wytykał, że pościel w tle. Ż jak Żenada! 

Edytowano przez Chyba Miro 84

@audiowit Tak szczerze to nie zmieniam tej tkaniny dla poprawy właściwości paneli. Robię to tylko dla estetyki. Malowanie wyszło super , lepiej niż z fabryki. Jedynym elementem po którym poznać , że to DIY jest tkanina w szczelinach. Tyle i aż tyle. :) 

Jutro pomiary. Ciekaw jestem czy potwierdzą to co słyszę. 

12 minut temu, audiowit napisał:

Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie?

Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉

Za tani żeby się wyspać? 

Screenshot_20230314_104230_com.android.chrome.jpg

8 minut temu, MariuszZ napisał:

Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉

Za tani żeby się wyspać? 

Screenshot_20230314_104230_com.android.chrome.jpg

Gold, to zobowiązuje.

Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy. Przyznaj się. Żona nie przylapala Cie jak Tomka przy wyrywaniu gabek z materaca i Tobie sie udało.

Tomek, umik prawdę Ci powie... czy Ci sie podoba, czy nie:).

14 minut temu, audiowit napisał:

Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy

Sprężyny lepiej tłumią drgania mechaniczne, gąbka akustyczne. Jako doświadczony audiofil powinieneś o tym wiedzieć. 

Poza tym skończ już te żarciki na temat gąbek na mojej ścianie, która jest moja, nie twoja i nie jest tematem przewodnim w tym wątku. 

Zrób może w końcu pomiary swojego pomieszczenia, opisz co i dlaczego zastosowałeś na scianach i suficie. Pochwal się na forum użytkownikom efektem i to będzie jakiś pożyteczny wkład dla lokalnej społeczności. 

Oczywiście żarty dozwolone są, w zakładce humor. Zapraszam 😉