Skocz do zawartości

Dyfuzor , absorber czy hybryda ?

tomek4446

Recommended Posts

Nie znaja się. To informacje marketingowe. Warto wiedziec o pewnych sprawach zeby Cie w salonach audio w butelkę nie nabijali ;)

Tu masz link

https://essspeakers.store/products/original-great-ess-heil-air-motion-transformer™-i-large

Ta technologia ma swoje lata, a jak się okazuje cytuję "mogą byc idealnym rozwiazaniem do odtwarzania nowych formatow audio o wysokiej rozdzielczosci"  ;)

5 minut temu, audiowit napisał:

I nie gra dobrze, tylko świetnie ;)

Szkoda, ze nie ma wsrod forumowiczow konstruktorow kolumn. To idealny materiał dla diy. Trzeba tylko niskotonowiec, ktory nadąży.

W Elacu wykonywało to dwóch fachowców ręcznie. Teraz nie wiem,  ale dalej robią to sami. 

Podoba mi się sygnatura Elaca. Trzeba je tylko odpowiednio ustawić i co do milimetra wypoziomować. Slucha się  godzinami.

Andrew James projektował tylko głośniki na rynek amerykański.  

Edytowano przez wtsz

2 minuty temu, audiowit napisał:

Poczytaj, warto znac historię audio. Inaczej spojzysz na to hobby.

Tyle czasu nie mam, ale mam kontakt z inżynierem Elaca d.spraw rozwoju.  On je projektuje.

2 minuty temu, Kraft napisał:

Zastanawiałem się swego czasu, czy nie kupić ich wersji podstawkowej. Ujęła mnie szczególnie ich mikrodynamika. Trochę tęsknię. 

Jeżeli pasmo jest równe i nie zakłóca Jeta niższa częstotliwość to jest bajka. 

5 minut temu, audiowit napisał:

No to przybij z nim pionę i pogratuluj mu dobrej roboty i dążenia w dobrym kierunku.

Cały czas to robię. Takie kontakty to żyła złota.  To forum też, kopalnia wiedzy i dziękuję za wszystkie rady. Szkoda, że  mam czas na audio w krótkim terminie zimą.

Edytowano przez wtsz