Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@audiowit Witek , ponieważ powstały naciski ze strony @Kraft , że jednak te dziurki to za mało , skonsultowałem się z P. Bartkiem. Nowa tkanina już zamówiona. 

A co do zdjęcia ,to wszyscy chcą wstawiać, Audio ,High Fidelity , StereoLife i takie tam  , ale płacić nie ma komu :) 

A tu fotka w dzień.

IMG_4547.JPG

Napisano
3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał:

Na pewno są jakieś pod ręką w domu.

Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . :) 

Napisano
2 minuty temu, tomek4446 napisał:

Chciałem , ale nie poszło. Żona mnie przyłapała jak wyrywałem gąbkę z materaca w sypialni . A ta z kanapy ponoć za mało porowata . :) 

No to w takim wypadku pozostaje to co proponował kolega 🤷‍♂️ 😜

Napisano
1 minutę temu, tomek4446 napisał:

No nie, gabkowych nie polecam. Wystarczy nam juz specjalistow od gabek. Np Mariusza. Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie?

Napisano (edytowany)

No i dlatego czasem nie warto wrzucać "za dużo" o sobie, zwłaszcza że ma powstać temat z zdjęciami i pomiarami pomieszczen naszych (gdzieś napotkałem tu na forum taką propozycję), bo jak widać zawsze znajdzie się ktoś komu przeszkadza to i owo. A podobno liczy się dźwięk.

Ps: na innym forum pamiętam również takie wpisy, że ktoś tam komuś wytykał, że pościel w tle. Ż jak Żenada! 

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano

@audiowit Tak szczerze to nie zmieniam tej tkaniny dla poprawy właściwości paneli. Robię to tylko dla estetyki. Malowanie wyszło super , lepiej niż z fabryki. Jedynym elementem po którym poznać , że to DIY jest tkanina w szczelinach. Tyle i aż tyle. :) 

Jutro pomiary. Ciekaw jestem czy potwierdzą to co słyszę. 

Napisano

Zapewniam Cię Chyba Miro, że Mariusz jest na tyle inteligentny, ze zlapie dowcip.

A tobie Chyba życzę miłego wieczoru. Do niezobaczenia.

Tomek, olej to. Nie uslyszysz roznicy. No chyba, że widac zeczywiscie niedopracowania w szczelinach. Nie dalo się wyjać welny przed malowaniem?

Napisano
12 minut temu, audiowit napisał:

Zastanawialem się jak ogladalem zdjecia jego pokoju odsluchowego czy on spi na tej ścianie?

Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉

Za tani żeby się wyspać? 

Screenshot_20230314_104230_com.android.chrome.jpg

Napisano
8 minut temu, MariuszZ napisał:

Mam sypialnię i wygodne łóżko od spania. Wystarczyło zapytać. Materac aktualnie zaś eksploatujemy z żoną ten z obrazka poniżej jeżeli Cię kwestie mojego spania interesują 😉

Za tani żeby się wyspać? 

Screenshot_20230314_104230_com.android.chrome.jpg

Gold, to zobowiązuje.

Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy. Przyznaj się. Żona nie przylapala Cie jak Tomka przy wyrywaniu gabek z materaca i Tobie sie udało.

Tomek, umik prawdę Ci powie... czy Ci sie podoba, czy nie:).

Napisano
14 minut temu, audiowit napisał:

Natomiast jestem zawiedziony troche, ze spreżynowy, a nie gąbkowy

Sprężyny lepiej tłumią drgania mechaniczne, gąbka akustyczne. Jako doświadczony audiofil powinieneś o tym wiedzieć. 

Poza tym skończ już te żarciki na temat gąbek na mojej ścianie, która jest moja, nie twoja i nie jest tematem przewodnim w tym wątku. 

Zrób może w końcu pomiary swojego pomieszczenia, opisz co i dlaczego zastosowałeś na scianach i suficie. Pochwal się na forum użytkownikom efektem i to będzie jakiś pożyteczny wkład dla lokalnej społeczności. 

Oczywiście żarty dozwolone są, w zakładce humor. Zapraszam 😉 

Napisano
2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał:

Psychoakustyka to potężne narzędzie.

Aha.

Czyli wystarczy sobie tylko wyobrazić, że ma się zrobioną adaptację akustyczną, panele i dyfuzory na ścianach (chociaż ich tam nie ma), a psychoakustyka zrobi swoje, nawet pomiary niepotrzebne?

🤭

Napisano (edytowany)
14 godzin temu, tomek4446 napisał:

IMG_4547.JPG

Podziw, uznanie, gratulacje. Wspaniały zestaw, pozazdrościć. Jedyna niedogodność, że po odpaleniu wszystkiego, sąsiadom w bloku przyciemnia się światło :) 

Edytowano przez MMarek