audiowit Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Doskonale rozumiesz ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 24 listopada Udostępnij Napisano 24 listopada Yyy, nie. Jakos zle skonstruowane zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 21 godzin temu, no_i_fajnie napisał: No tak. Niestety, powtarzasz sobie, ze tylko mlodzi popieraja konfederacje i ubzdurales sobie, ze konfederacja opowiada sie za czyms takim. Smutne. Gdzie napisałem "ze tylko mlodzi popieraja konfederacje"? Poza tym z faktami się nie dyskutuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada "Według znanego dowcipu bowiem Polacy dzielą się na nauczycieli ("Ja pana nauczę"), ekshibicjonistów ("Ja panu pokaże!") oraz nieznanych ("Pan nie wie, kto ja jestem!")." -Stefan Kisielewski 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Dnia 23.11.2024 o 16:13, no_i_fajnie napisał: Nie rozumiem zwiazku, z tekstem o mlodziezy. Podobnie calej Twojej wypowiedzi. Chodzi o to, że Rosja chce zagarnąć Europę, a może i cały świat, a Watykan chce trzymać łapy na sprawach światopoglądowych. Tylko Lewica. Najlepiej skrajnie radykalna, wespół z EU zbawią Polskę i świat... Co do Konfederacji, ja się w ogóle nie dziwię, że młodzi na nich głosują. Był PiS, było PO, widocznie jednymi i drugimi się rozczarowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 40 minut temu, Adi777 napisał: Chodzi o to, że Rosja chce zagarnąć Europę No i może w końcu będzie lepiej, skoro jest tak źle. W podstawówce pani Jażdzyńska wymagająca była i mnie nużno tylko sobie przypomnieć/język. Dogadam się. Zresztą na codzień coś niecoś sobie przypominam. Od 15 października Żenia i Maksim z dwójką chłopaków mieszkają. Chata za 600 tys €. O wojnie w „domu”/Ukraina jeszcze słowem nie wspomnieli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 44 minuty temu, AudioTube napisał: No i może w końcu będzie lepiej, skoro jest tak źle. Mogę mówić tylko za siebie. Otóż mnie takie żarty b. irytują i dlatego proszę Cię, żebyś nie pisał więcej w ten sposób. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Odpowiadam za to co napisałem, a nie za Twoje @Rafał S emocje/irytacja. Prośbę rozważyłem. Dnia 11.11.2024 o 23:50, RoRo napisał: jakie widzicie perspektywy dla naszego kraju. Nie znam odpowiedzi. Wiem co ja mogę zrobić. Popracuje nad wrogością, chciwością i ukrytym niepokojem. Niech choć w mojej malutkiej Polsce będzie normalnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Ja już sam nie wiem, w którym momencie ironizujecie, a w którym nie. Niestety. Ten tekst: 3 godziny temu, AudioTube napisał: No i może w końcu będzie lepiej, skoro jest tak źle to gruba przesada. Poza tym, czy Ty w ogóle mieszkasz w Polsce? Czy taką codzienność śledzisz z TV i z opowieści rodziny/znajomych? Luźne pytanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 32 minuty temu, no_i_fajnie napisał: to gruba przesada Nie biorę odpowiedzialności za Twoją wypowiedź. Na luźne pytania odpowiem na PW. Jeśli masz odwagę i zainteresowanie to porozmawiajmy. Z wieloma kolegami z forum mailuję. Na różniste tematy. Bardzo mnie to ubogaca. Roman @RoRo poprosił, by ten wątek nie stał się ringiem. Klapnąłem i teraz żałuję swojej wypowiedzi. Nie mam nic na usprawiedliwienie. Roman zadał pytanie, o perspektywy dla Polski. Pierwsze skojarzenie, które mnie przychodzi to możliwości. Co zrobić, by to przyniosło korzyść, zysk zamiast strat. Którędy najkrócej, najbezpieczniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 2 minuty temu, AudioTube napisał: Nie biorę odpowiedzialności za Twoją wypowiedź. Tak, wiemy. Na szczęście wziąłeś chociaż za swoją. 3 minuty temu, AudioTube napisał: Jeśli masz odwagę i zainteresowanie to porozmawiajmy. Z wieloma kolegami z forum mailuję. Na różniste tematy. Bardzo mnie to ubogaca. Nie jestem zainteresowany, nie ubogacę Cię niestety bardziej. Zadałem tylko jedno pytanie, raczej istotne w całej rozmowie. Nie chcesz odpowiadać na forum - spoko, może zabrakło wspomnianej odwagi. Udanego popołudnia 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Obserwuję ten wątek od momentu powstania i gratuluję odwagi jego założycielowi. To mogło się potoczyć po całkiem innych torach, gdzie rodak rodakowi o innych poglądach mógłby wbić przysłowiowy "nóż w plecy" cytując jednocześnie wersy z Biblii. Po upływie roku nowych rządów, zostałem skutecznie zniechęcony do oglądania programów publicystycznych gdzie występują politycy każdej ze stron. Jestem zniechęcony sytuacją, ponieważ to co mieniło się przeciwieństwem poprzedniej władzy, nie różni się wiele od poprzedników. Na moim płocie osobiście wieszał banery wyborcze ówczesny poseł, a teraz europoseł jednej z partii. Komisje tak zwane śledcze mają "rozgrzebane" tematy chłonne medialnie, podobnie jak Antoni przez 8 poprzednich lat brzozę. Póki co, nic z tego nie wynika, ktoś tam aresztowany, ale niczego spektakularnego nie obserwujemy, choć w kampanii było to obiecane. Prezydent to już chyba największa pajacjacja tego urzędu od momentu ukonstytuowania. Ciężko będzie go w tej kwestii przebić, choć myślę że niejeden Dzban chciałby. Posłowie podczas obrad Sejmu wychodzą podczas czytań, których demonstracyjnie nie chcą słuchać. TO MY ich wybraliśmy i powinni tam siedzieć, ponieważ to jest ich praca, nawet choćby mieli wysłuchiwać często idiotyzmów, które sami głoszą. Dodatkowo skoro poprzednia ekipa jest oskarżana o złodziejstwo, to jak to się ma do ówczesnych posłów posiadających kilka mieszkań w Warszawie którzy biorę środki na wynajem mieszkania dla siebie? Jedną z deklaracji wyborczych było odcięcie kościoła od budżetu. Okazuje się, że jest większy niż w poprzednich latach. Mógłbym tak na kilka stron. Pytanie brzmi: Co z tą Polską? Nie mam pojęcia? Starzy politycy nigdy nie zmienią swoich przyzwyczajeń. Nowi? Popatrzcie na Kukiza Brauny i inne tego typu typy też prześcigają się z prezydentem w pajacjacjach. Czarno to widzę..... 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 8 godzin temu, karolkos napisał: gdzie rodak rodakowi o innych poglądach mógłby wbić przysłowiowy "nóż w plecy" cytując jednocześnie wersy z Biblii. Niestety to jest dramat tego społeczeństwa, które dało sobie wmówić, międzynarodowej korporacji, że sposób na życie sprzed tysięcy lat jest aktualny. 8 godzin temu, karolkos napisał: Komisje tak zwane śledcze mają "rozgrzebane" tematy chłonne medialnie, podobnie jak Antoni przez 8 poprzednich lat brzozę. Póki co, nic z tego nie wynika, ktoś tam aresztowany, ale niczego spektakularnego nie obserwujemy, choć w kampanii było to obiecane. Biorąc pod uwagę szybkość działania polskiego walca sprawiedliwości to i tak szybko. Dopiero co, na dniach, zapadł wyrok w sprawie śmierci nastolatek w escaperoomie. Ile to lat? W sprawach którymi zajmują się komisje jesteśmy dopiero na początku. Komisje to nie sądy, ani prokuratura. Poza tym szybkie pokazowe procesy, które niektórym chodzą po głowach, już mieliśmy za peerelu. Nie chcę powtórki tego. Poza tym stworzyliśmy sobie kastę nietykalnych, którzy zupełnie nie rozumieją za czyje pieniądze pracują. Jestem jednak optymistą, pod warunkiem, że nie wróci ruski mir, jaki był za peerelu, a którego bardzo pragną co najmniej dwie siły w Polsce i międzynarodowa korporacja z siedzibą w Watykanie zostanie odcięta od wpływów politycznych w Polsce. Przestanie żądać tego jak mam żyć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 22 godziny temu, AudioTube napisał: Dogadam się. Nie dogadasz się. I nie chodzi tu bynajmniej o język. Ale Ty chyba ogólnie mieszkasz poza Polską? I może dlatego nie masz pojęcia, jak blisko ten dramat się rozgrywa. Nie czujesz niestety (choć to dobrze dla Ciebie) powagi tej wojny i tego, jak aktualny porządek w naszym kraju wisi na włosku. Wróciłem w zeszłym tygodniu ze "spokojnego" regionu Ukrainy. Sądzę, że nie chciałbyś tam mieszkać. Spokój ducha - ważna rzecz, również dla mnie. Niestety i spokój i pokój nie są dane na zawsze. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
száraz fehér Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada RoRo to cenzura, usunął mój wpis z początku wątku, nie był obraźliwy, przyczyna nie podana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: Nie czujesz niestety Nie wezmę odpowiedzialności za to co zrozumiałeś z mojego wpisu. Żałuję, że napisałem. Na pw wyjaśnię, jeśli będziesz rzeczywiście zainteresowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 18 minut temu, AudioTube napisał: Nie wezmę odpowiedzialności za to co zrozumiałeś z mojego wpisu. To już trzeci Twój wpis na tej stronie za który nie bierzesz odpowiedzialności. Może warto dać to sobie w stopce? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 7 minut temu, Grzesiek202 napisał: To już trzeci Twój wpis na tej stronie za który nie bierzesz odpowiedzialności A Ty byś wziął? Jakie niespełnione Twoje potrzeby stoją za napisaniem tego wpisu? Czego ode mnie oczekujesz? Co mógłbym zrobić, by potrzeby zostały spełnione? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 12 minut temu, AudioTube napisał: A Ty byś wziął? Tak. Ogólnie staram się brać odpowiedzialność za to co piszę. 13 minut temu, AudioTube napisał: Czego ode mnie oczekujesz? Co mógłbym zrobić, by potrzeby zostały spełnione? To nie jest wątek o potrzebach moich, tylko kraju. O tym możemy pogadać. Tymczasem wracam do roboty. Miłego dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada Nigdy nie wezmę odpowiedzialności za czyjeś wpisy. Za oceny. Za to kto i jak zrozumiał moją „wypowiedź”/wpis. Za interpretację, domysły, emocje czy uczucia. Grzegorz, 19 minut temu, Grzesiek202 napisał: Ogólnie staram się brać odpowiedzialność za to co piszę. Pełna zgoda. 21 minut temu, Grzesiek202 napisał: O tym możemy pogadać Zacznijmy Wszyscy się słuchać. Wtedy usłyszymy. Nie będę nikomu radził jak ma wiązać sznurówki, gdy nie włożę jego butów. Polska jest tu gdzie Adam i Grzegorz. Raz i na zawsze skończmy z - „kto nie z nami ten przeciwko nam”. 4 mce w roku mieszkam na Kaszubach. Za kilka latek na stałe. Córa do Gdańska chce na medycynę. Pozdro 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada Ostatnio słyszałem tekst babci do trzyletniego wnuka który coś tam zbroił i zaprzeczał, że to naprawdę nie on zrobił. Co powiedziała do niego babcia? -Cyganisz jak Tusk!!! Takie są realia. Jedna strona broni wiary i choćby ich uwielbieni politycy z prawej strony zabijali, kradli i nie wiadomo co jeszcze, to będą tego bronić. Popatrzcie na widzów Republiki. Dlaczego ją oglądają? Bo im do życia potrzebny był przekaz, który brzmiał z byłego TVP, gdzie hołdowane były tylko hejt, nienawiść i oskarżanie. To jest paliwo, które potrzebne jest niektórym do egzystowania.. Morał z tego taki, że mnóstwo wody w Wiśle upłynie, zanim antagonizmy między nami się przestaną tlić. Najgorsze jest to, że sami pozwalamy politykom podsycać ten żar. Podsumowując: poprzednia władza dokonała czegoś, czego żadna poprzednia nie dokonała. Mianowicie obiecali dla rodzin po 500 i po przejęciu władzy dotrzymali słowa. Dzięki temu bujnęli gospodarkę, ponieważ nikt tego 500 w skarpetę nie włożył, tylko wydał. Dla większości obywateli ta obietnica wydawała się być kolejnym kłamstewkiem, a jednak dotrzymali słowa, I dlatego wygrali drugą kadencję pomimo bardzo długiej listy grzechów, które nie zostałyby wybaczone, gdyby właśnie nie 500. Kościołowi dali poczuć kasę w zamian za głoszenie na kogo trzeba głosować. Nikt chyba nie jest na kasę tak podatny, jak ta instytucja. Mnie to rozwala, bo patrząc na to wszystko moim zdaniem nie trzeba było być geniuszem, żeby na takie posunięcia wpaść. To jest bardzo proste działanie, aczkolwiek bardzo skuteczne, ponieważ większość ich zwolenników uważa że to był bardzo prorodzinny rząd. Rząd który sprawił, że niektórym matkom nie opłaciło się pracować od momentu otrzymania 500, ponieważ dochód z pracy zbytnio zawyżałby dochody i zasiłki trafiłby szlag. To jest chore Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada (edytowany) O Polskę jestem spokojny. I nie dlatego, że obecna władza mi „leży”. Bo akurat leży nie dokońca (ponowne założenie przepoconych skarpet nie sprawi, że staną się nagle czyste i świeże po ośmiu latach leżenia w kącie). Ale i tak jestem spokojny bo od 35 lat powoli, choć z upadkami po drodze, konsekwentnie podążamy we właściwym kierunku. Jesteśmy mądrym i dobrze wyedukowanym narodem. Mamy mocny instynkt samozachowawczy - lubimy spać ale budzimy się gdy sytuacja tego wymaga. Jesteśmy bardzo pracowici i inne narody to wiedzą. Firma, w której pracuję kupiła niedawno firmę skandynawską. Pierwsze co powiedzieli Duńczycy to: „O cholera, teraz trzeba będzie naprawdę pracować…”. Cieszymy się dużym szacunkiem w zdecydowanej większości krajów na świecie. Potrafimy obejść głupie systemy i zakazy i nie idziemy jak baranki wszyscy w jednym kierunku. A to obecnie rzadkość wśród rasy ludzkiej. Wierzę, że jak uporaliśmy się z kajdanami Stalina, tak samo uporamy się z każdymi innymi. Pamiętam jak wiele, wiele lat temu oglądałem program gdzie ekipa TV odwiedziła Aleksandra Gudzowatego w jego domu. Pomimo, iż był zdeklarowanym ateistą, wybudował sobie w ogrodzie kapliczkę wielowyznaniową z symbolami należącymi do różnych systemów religijnych, aby tam odpoczywać, dumać, rozprawiać. Do dzisiaj imponuje mi jego wówczas akceptujące acz zdrowe i zdystansowane podejście do tego jakże prostego zagadnienia. Prostego - gdy go niepotrzebnie nie komplikujemy naszym zacietrzewieniem i niezdrowymi emocjami, brakiem poszanowania dla inności i niedostatecznym dystansem do siebie i zjawisk nas otaczających. A ponieważ jest to forum audio, to dodam jeszcze, nawiązując zgrabnie do jego tematyki, że pomimo, iż pewnie nie do końca w sposób przemyślany, to jednak już 32 lata temu Sinéad O’Connor nazwała rzeczy po imieniu. Edytowano 27 listopada przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 7 minut temu, sonique napisał: (ponowne założenie przepoconych skarpet nie sprawi, że staną się nagle czyste i świeże po ośmiu latach leżenia w kącie). 8 minut temu, sonique napisał: Prostego - gdy go niepotrzebnie nie komplikujemy naszym zacietrzewieniem i niezdrowymi emocjami, brakiem poszanowania dla inności i niedostatecznym dystansem do siebie i zjawisk nas otaczających. Brawo! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada 1 godzinę temu, karolkos napisał: Morał z tego taki, że mnóstwo wody w Wiśle upłynie, zanim antagonizmy między nami się przestaną tlić. To jest tylko kwestia odejścia na śmietnik historii pewnej klasy politycznej, może nawet jednego człowieka. 17 minut temu, sonique napisał: od 35 lat powoli, z upadkami po drodze, konsekwentnie podążamy we właściwym kierunku. Nie zauważyłeś tego, że jest duża grupa ludzi, dla których to są same negatywy. Nie jest to odsetek obywateli w granicach błędu statystycznego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 27 listopada Udostępnij Napisano 27 listopada (edytowany) 5 minut temu, Highlander_now napisał: Nie zauważyłeś tego, że jest duża grupa ludzi, dla których to są same negatywy. Nie jest to odsetek obywateli w granicach błędu statystycznego. Jest ich jednak wciąż znacznie mniej niż dinozaurów w Mezozoiku i z pewnością natura położy im kres tym łatwiej i szybciej… Edytowano 27 listopada przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts