Rafał S Napisano Piątek o 09:18 Udostępnij Napisano Piątek o 09:18 4 godziny temu, AudioTube napisał: Alkohol to kłamstwo. Po jego wypiciu pojawia się iluzja. Widzę to, czego nie ma. To samo można powiedzieć o dobrym stereo. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano Piątek o 09:45 Udostępnij Napisano Piątek o 09:45 15 godzin temu, Rafał S napisał: Nie wiem, na ile to wykonalne. Nawet ewentualne reguły priorytetów obsługi przez system opieki zdrowotnej (palacze na koniec kolejki onkologicznej itp.) to b. trudny temat. Jak pisałem problemem jest barak zakazu konkurencji. Przykłady każdy zna. Na NFZ termin za dwa miesiące, pół roku. Prywatnie u tego samego lekarza, "Czy może być na czwartek?" Nie demonizowałbym alkoholu czy innych używek. Wspomniane dobre stereo też jak się okazuje jest używką, której wyznawcy słyszą kable ethetnetowe. Nie potrafimy korzystać z rzeczy nam danych. Sam prowadzę dom w którym zawsze jest alkohol, ale nikt nie ma problemu za alkoholem. Palenie jest kwestią świadomości i tu nasuwa się na myśl system szwajcarski. Każdy jest oceniany przez wybranego ubezpieczyciela pod kątem zdrowia i możliwych chorób, od tego, między innymi, jest uzależniona składka na ubezpieczenie zdrowotne. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano Piątek o 13:06 Udostępnij Napisano Piątek o 13:06 8 godzin temu, AudioTube napisał: Alkohol to kłamstwo. Po jego wypiciu pojawia się iluzja. Widzę to, czego nie ma. Myślę że nie wiesz o czym piszesz!!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano Niedziela o 19:20 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:20 Wczoraj dowiedziałem się o ciekawej inicjatywie obywatelskiej w okolicy . Pan Piotr Kołodziejski zainicjował Punkt Kontroli Władzy Lokalnej . Uprzedzam,że z braku czasu/urodziny Lepszej Połowy/dopiero teraz rzuciłem okiem na ów twór . Pierwsze wrażenie jest pozytywne . Można poczytać sprawozdania z sesji lokalnych władz ,jest filmik z przebiegu obrad,zdjęcia . Wygląda,że inicjator zna temat i ludzi . Na tym etapie,cieszy mnie ,że komuś się CHCE . Wyobrażam sobie,że gdyby podobne działania nabrały masy w naszym kraju ,z biegiem lat moglibyśmy mieć mniej prywaty i koterii, które skutecznie spowalniają nasz rozwój,marnotrawią środki . Wiem,brzmi to jak pobożne życzenia,ale gdyby człek nie wierzył w lepszy świat zostałoby tylko stać się idącą po trupach świnią . Choć w moim przypadku, pewnie na to zbyt póżno 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolkos Napisano Poniedziałek o 10:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:37 Mnie jeszcze bulwersuje inna rzecz w tej naszej Polsce. W mojej okolicy mieszka rodzina, która ma synka Ignasia. Ignaś zachorował na bardzo rzadką, a co za tym idzie wymaga bardzo kosztownej terapii. Koszt leczenia to 16 milionów złotych. Podziwiam determinację całej rodziny, bo sporo jest miejsc w Inowrocławiu. gdzie porozwieszane są banery informujące z zbiórce na tego dzieciaka. Latem był organizowany przez Urząd Gminy i Urząd Miasta Inowrocławia rajd rowerowy ze zbiórką na ten cel. Co chwilę jest jakaś zumba, jakaś licytacja, wchodzisz do apteki - puszka na zbiórkę, podobnie jest gdziekolwiek. Naprawdę ogromny szacunek za walkę tej rodziny, ale też stawka jest ogromna. Trwa to już kilka miesięcy i brakuje jeszcze 14 milionów. A ten ( nie napiszę tego słowa, bo niecenzuralne) podpisał 2,7 miliarda na TVP? Szpitale wyposaża Owsiak. Za chwilę będziemy skazani na samych siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 15:20 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:20 A to Cię nie bulwersuje? VrydjIUcD2rBkoVh.mp4 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts