Skocz do zawartości

Wzmacniacz w kwocie do 5 tysięcy złotych.

Recommended Posts

Cześć :) Sprawdziłbym mimo wszystko nieco droższą Regę Elex MK4. Dobra scena, fajne dociążenie i zagęszczenie brzmienia. Z ceną zawsze też można porozmawiać :) 

Dodatkowo też Atoll IN80 Signature, Fezz Torus 5040, Vincent SV-500, nieco bardziej skręcający w stronę naturalności Cyrus i7-XR :)

Mamy trochę możliwości, zapraszam w razie czego do kontaktu i na odsłuchy ;) 

Ktoś tu w ogłoszeniach sprzedaje NAD 375

Nie zabraknie dociążenia, basu ani przestrzeni.

Pierwsze Waty grania w klasie "A"  dla spokojności i ochrony kolumn można stłumić moc potencjometrem z tyłu bo łatwo zagłuszyć sąsiadów.

wady? są .... potencjometr volume potrafi się zakurzyć i moze lekko trzeszczeć, potencjometr od balansu nie zawsze jest sprawiedliwy, jeden kanał moze grać głośniej, trzeba  wiec go skorygować. Poza tym to mocny piec, stara szkoła budowania.

1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał:

wady? są .... potencjometr volume potrafi się zakurzyć i moze lekko trzeszczeć, potencjometr od balansu nie zawsze jest sprawiedliwy, jeden kanał moze grać głośniej, trzeba  wiec go skorygować. Poza tym to mocny piec, stara szkoła budowania.

To jest już powód, by dać sobie spokój z tym wytworem.

Kolega dawno temu też kupował NADa, dość szybko trafił do serwisu, na jego szczęście jeszcze na gwarancji.

9 minut temu, Chmarski napisał:

Odsłuchaj Synthesis Roma 54DC lub 54DC+.

Masz może informacje z pierwszej ręki czy Salon Na Temat Audio nie będzie się zamykał?

W sieci można znaleźć bardzo niepokojące wpisy klientów, sprawy w sądach itd.

Edytowano przez kaczadupa

3 godziny temu, kaczadupa napisał:

Masz może informacje z pierwszej ręki czy Salon Na Temat Audio nie będzie się zamykał?

W sieci można znaleźć bardzo niepokojące wpisy klientów, sprawy w sądach itd.

Adam, wrzucając takie opinie nie przysługujesz się salonowi. No i jeśli już coś takiego piszesz to warto byłoby wrzucić jakieś linki do podawanych informacji.

32 minuty temu, Dedal napisał:

Nie rob sobie jaj z mojej inteligencji 🤔 

Już się tak nie obrażaj. Nie tylko Ty czytasz ten wątek, więc inni, którzy może nie mają takiej wiedzy jak Ty, nie będą wiedzieli o co chodzi.

Ja w każdym razie nie słyszałem by coś złego się tam działo. Słyszałem natomiast, że Adam ma tam trochę pod górkę i nie chcą mu pożyczać sprzętu.

16 godzin temu, Online Purshares napisał:

dużą przestrzeń w odsłuchu dociążoną dobrym basem

Za to odpowiadają kolumny a w przypadku basu także akustyka i jej korekcja. Jakąś tam akustykę mieć musisz, prawda?

Pamiętaj o fotelu. On także powinien mieć korzystne miejsce.

Do wybitnej „przestrzeni” odpowiednie realizacje lub/i stosowne drivery w kolumnach. 

19 godzin temu, Chmarski napisał:

Wzmacniacz, który zaproponowałem mógłby być właśnie od nich.   

Dobra cena na to jest to prawda.

13 godzin temu, Bogusz Ratajczak napisał:

Ze swojej strony, o ile bierzesz pod uwagę sprzęt używany, polecę Roksana K3. Spokojnie napędzi Twoje kolumny i da im solidnego kopa.

Zgadzam sie.

Ciekawi mnie bo autora tematu tu nie ma jakiś czas :)

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Dobra cena na to jest to prawda.

Zgadzam sie.

Ciekawi mnie bo autora tematu tu nie ma jakiś czas :)

Właśnie go rozważam - w outlecie mieści się w budżecie. Do tego dochodzi jeszcze Marantz model 50, który w obecnej promocji -20% też wychodzi w okolicach 5 tysiecy. Jedyne co moje amatorskie oko wychwyciło to, że Roksan nieco gorzej w testach wypada pod względem zniekształceń harmonicznych, ale za to oferuje większą moc.

Co sądzicie o tych dwóch wzmacniaczach?

42 minuty temu, Online Purshares napisał:

Właśnie go rozważam - w outlecie mieści się w budżecie. Do tego dochodzi jeszcze Marantz model 50, który w obecnej promocji -20% też wychodzi w okolicach 5 tysiecy. Jedyne co moje amatorskie oko wychwyciło to, że Roksan nieco gorzej w testach wypada pod względem zniekształceń harmonicznych, ale za to oferuje większą moc.

Co sądzicie o tych dwóch wzmacniaczach?

Akurat Roksan K3 to minimum o klase wyzej od Marantza 50tki :)

Jakbym mial te dwa do wyboru, to bez zastanawiania bym bral Roksana K3!