Online Purshares Napisano 4 grudnia Udostępnij Napisano 4 grudnia Cześć, posiadam kolumny Monitor Audio Silver 500 6G. Zastanawiam się nad wzmacniaczem do 5 tysięcy złotych, nie więcej. Lubię dużą przestrzeń w odsłuchu dociążoną dobrym basem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 grudnia Udostępnij Napisano 4 grudnia Cześć Sprawdziłbym mimo wszystko nieco droższą Regę Elex MK4. Dobra scena, fajne dociążenie i zagęszczenie brzmienia. Z ceną zawsze też można porozmawiać Dodatkowo też Atoll IN80 Signature, Fezz Torus 5040, Vincent SV-500, nieco bardziej skręcający w stronę naturalności Cyrus i7-XR Mamy trochę możliwości, zapraszam w razie czego do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 4 grudnia Udostępnij Napisano 4 grudnia Ktoś tu w ogłoszeniach sprzedaje NAD 375 Nie zabraknie dociążenia, basu ani przestrzeni. Pierwsze Waty grania w klasie "A" dla spokojności i ochrony kolumn można stłumić moc potencjometrem z tyłu bo łatwo zagłuszyć sąsiadów. wady? są .... potencjometr volume potrafi się zakurzyć i moze lekko trzeszczeć, potencjometr od balansu nie zawsze jest sprawiedliwy, jeden kanał moze grać głośniej, trzeba wiec go skorygować. Poza tym to mocny piec, stara szkoła budowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: wady? są .... potencjometr volume potrafi się zakurzyć i moze lekko trzeszczeć, potencjometr od balansu nie zawsze jest sprawiedliwy, jeden kanał moze grać głośniej, trzeba wiec go skorygować. Poza tym to mocny piec, stara szkoła budowania. To jest już powód, by dać sobie spokój z tym wytworem. Kolega dawno temu też kupował NADa, dość szybko trafił do serwisu, na jego szczęście jeszcze na gwarancji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Moim zdaniem zdecydowanie NAD 375, Atoll czy to IN 80 czy 100 kwestia ceny czy Roksan Caspian M2 chodź ten nowy już trudno dostępny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Odsłuchaj Synthesis Roma 54DC lub 54DC+. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia (edytowany) 9 minut temu, Chmarski napisał: Odsłuchaj Synthesis Roma 54DC lub 54DC+. Masz może informacje z pierwszej ręki czy Salon Na Temat Audio nie będzie się zamykał? W sieci można znaleźć bardzo niepokojące wpisy klientów, sprawy w sądach itd. Edytowano 5 grudnia przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Nic mi na ten temat nie wiadomo. Może nie drenuję tak mocno netu, ale nie spotkałem nigdzie takich wpisów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Co więcej na Google mają bardzo dobre opinie i wysoką ogólną ocenę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia W październiku wypożyczałem z NTA dwa XLR-y. Obsługa, jak zwykle, bardzo kulturalna i sympatyczna. Zwrot kaucji bez problemu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Advance xi75, xi125 , Albo ten zestaw. https://www.olx.pl/d/oferta/advance-acoustic-x-a160-x-preamp-koncowka-mocy-przedwzmacniacz-CID99-ID13jgcq.html Pzdr 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Masz może informacje z pierwszej ręki czy Salon Na Temat Audio nie będzie się zamykał? W sieci można znaleźć bardzo niepokojące wpisy klientów, sprawy w sądach itd. Adam, wrzucając takie opinie nie przysługujesz się salonowi. No i jeśli już coś takiego piszesz to warto byłoby wrzucić jakieś linki do podawanych informacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Czy ktoś kończy czy nie to nic wspolnego nie ma, ze wzmakiem za piątkę 🤷♀️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 1 minutę temu, Dedal napisał: Czy ktoś kończy czy nie to nic wspolnego nie ma, ze wzmakiem za piątkę 🤷♀️ Wzmacniacz, który zaproponowałem mógłby być właśnie od nich. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia (edytowany) Nie rob sobie jaj z mojej inteligencji 🤔 Wiem ,ale co autora interesuje w jakiej kondycji jest NTA. Może kupić używkę . Pzdr Ps PC na intelu nie kupię bo firma ma problem🤦? Edytowano 5 grudnia przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 32 minuty temu, Dedal napisał: Nie rob sobie jaj z mojej inteligencji 🤔 Już się tak nie obrażaj. Nie tylko Ty czytasz ten wątek, więc inni, którzy może nie mają takiej wiedzy jak Ty, nie będą wiedzieli o co chodzi. Ja w każdym razie nie słyszałem by coś złego się tam działo. Słyszałem natomiast, że Adam ma tam trochę pod górkę i nie chcą mu pożyczać sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia (edytowany) Ja się nie obrażam, uwazam tylko ze takie wpisy robią więcej szkody niż pożytku, ot cała filozofia 🖐 Edytowano 5 grudnia przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia 16 godzin temu, Online Purshares napisał: dużą przestrzeń w odsłuchu dociążoną dobrym basem Za to odpowiadają kolumny a w przypadku basu także akustyka i jej korekcja. Jakąś tam akustykę mieć musisz, prawda? Pamiętaj o fotelu. On także powinien mieć korzystne miejsce. Do wybitnej „przestrzeni” odpowiednie realizacje lub/i stosowne drivery w kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusz Ratajczak Napisano 5 grudnia Udostępnij Napisano 5 grudnia Ze swojej strony, o ile bierzesz pod uwagę sprzęt używany, polecę Roksana K3. Spokojnie napędzi Twoje kolumny i da im solidnego kopa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 19 godzin temu, Chmarski napisał: Wzmacniacz, który zaproponowałem mógłby być właśnie od nich. Dobra cena na to jest to prawda. 13 godzin temu, Bogusz Ratajczak napisał: Ze swojej strony, o ile bierzesz pod uwagę sprzęt używany, polecę Roksana K3. Spokojnie napędzi Twoje kolumny i da im solidnego kopa. Zgadzam sie. Ciekawi mnie bo autora tematu tu nie ma jakiś czas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Online Purshares Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Dobra cena na to jest to prawda. Zgadzam sie. Ciekawi mnie bo autora tematu tu nie ma jakiś czas Właśnie go rozważam - w outlecie mieści się w budżecie. Do tego dochodzi jeszcze Marantz model 50, który w obecnej promocji -20% też wychodzi w okolicach 5 tysiecy. Jedyne co moje amatorskie oko wychwyciło to, że Roksan nieco gorzej w testach wypada pod względem zniekształceń harmonicznych, ale za to oferuje większą moc. Co sądzicie o tych dwóch wzmacniaczach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano 6 grudnia Udostępnij Napisano 6 grudnia 42 minuty temu, Online Purshares napisał: Właśnie go rozważam - w outlecie mieści się w budżecie. Do tego dochodzi jeszcze Marantz model 50, który w obecnej promocji -20% też wychodzi w okolicach 5 tysiecy. Jedyne co moje amatorskie oko wychwyciło to, że Roksan nieco gorzej w testach wypada pod względem zniekształceń harmonicznych, ale za to oferuje większą moc. Co sądzicie o tych dwóch wzmacniaczach? Akurat Roksan K3 to minimum o klase wyzej od Marantza 50tki Jakbym mial te dwa do wyboru, to bez zastanawiania bym bral Roksana K3! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Online Purshares Napisano 6 grudnia Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia Panowie, a co sądzicie o wzmacniaczu Denon PMA-1700NE? Używany idzie kupić zdecydowanie poniżej 5 tysięcy. Warto się zainteresować tą konstrukcją? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia 2 godziny temu, Online Purshares napisał: Panowie, a co sądzicie o wzmacniaczu Denon PMA-1700NE? Używany idzie kupić zdecydowanie poniżej 5 tysięcy. Warto się zainteresować tą konstrukcją? Warto się zainteresować 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 grudnia Udostępnij Napisano 9 grudnia Zainteresować się warto całą trójką, ale decyzja powinna paść po odsłuchu Zapraszam do kontaktu w razie czego, sprawdzisz kilka opcji i będziesz wiedział, która jest dla Ciebie najciekawsza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts