Bastek Napisano Piątek o 19:33 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:33 (edytowany) Zgodnie z obietnicą dowożę pomiary Na początek dodam, że dzięki subwooferowi mogę w końcu odsunąć kolumny od ściany i z rogu pomieszczenia z 40cm do 75cm i zyskać dzieki temu lepszą scenę. Wcześniej było to niemożliwe ze względu na całkowitą utratę niskich częstotliwości co widać na wykresie. Wyjaśnienie nazw pomiarów: direct | no sub - c53 ustawiony w trybie direct + wyłączony subwoofer eq | no sub - c53 ma ustawione podbicie 50 - 100hz + wyłączony subwoofer direct | sub | 100hz - c53 w trybie direct + włączony subwoofer z podziałem od 100hz eq | sub | 60hz - c53 w trybie podbicia 50-100hz + włączony subwoofer z podziałem od 60hz eq | sub | 100hz - c53 w trybie podbicia 50-100hz + włączony subwoofer z podziałem od 100hz Jeśli chodzi o moje odczucia to dźwięk najbardziej mi odpowiada w ustawieniu eq | sub | 100hz - jestem fanem niezbyt głośnego odsłuchu. Zamieszczam grafikę + plik źródłowy a w przyszłym tyg chyba się zdecyduję na drugiego rela. PomiarREQ.mdat Edytowano Piątek o 19:34 przez Bastek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts