Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Rafał S napisał:

???

Rafał, to był żart. Nawet mi nie w głowie zmiany. Ktoś musi zarabiać na nowe zabawki. 
Co innego zmiana wzmacniacza. ;)

Coś potężnego (i ciężkiego) wisi w powietrzu. Po malutkim Cyrusie to wręcz trzęsienie ziemi. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Te po szkole muzycznej to za nic nie mają słuchu. Przez ponad 10 lat wynajmowałem mieszkanie dziewczyną studiującym na Akademii Muzycznej. Waltornia , fortepian , skrzypce , wiolonczela , śpiew i nie wiem jak one kończyły tą uczelnię / pozom musi być kiepski / , bo jak przychodziły do mnie i robiłem test kabli , to żadna nie słyszała różnic :) 

W takim razie to wysoki poziom nauczania i słuch dobry skoro kabli nie słyszała. 

Edytowano przez Nie wszystko wiedzący
Napisano
7 minut temu, kaczadupa napisał:

tańszy zamiennik. 

Dopiero teraz zerknąłem na cenę pod spodem recenzji w Audio. Nawet po rabacie będzie grubo. A było wziąć po taniości D2R z ciepłym piecykiem typu SN3. ;) 

Zamiennik jakiej firmy? 

Napisano
Dnia 17.06.2025 o 10:22, tomek4446 napisał:

Te po szkole muzycznej to za nic nie mają słuchu. Przez ponad 10 lat wynajmowałem mieszkanie dziewczyną studiującym na Akademii Muzycznej. Waltornia , fortepian , skrzypce , wiolonczela , śpiew i nie wiem jak one kończyły tą uczelnię / pozom musi być kiepski / , bo jak przychodziły do mnie i robiłem test kabli , to żadna nie słyszała różnic :) 

Jak ex muzyk (pożegnałem się z zawodem gdzieś w środku akademii muzycznej) długo mogłem słuchać na wszystkim. Słucha się czegoś innego (struktury, niuansów wykonawczych), do czego dobre audio jest niepotrzebne. Dopiero lata później zacząłem słuchać mniej wiecej jak normalny człowiek. Trochę tych znajomych muzyków mam i jest to powtarzalna przypadłość.