Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dnia 7.04.2025 o 20:00, hyde napisał:

Witam.

Ktoś pomoże w doborze kabla coaxial który nie jest tak basowy jak melodia ktorą posiadam. 

Expand  

Poszukaj, czy ktoś nie ma tego Neotecha na sprzedaż. 

https://avcorp.pl/product-pol-3885-Neotech-NEI-3003III-Interkonekt-hybrydowy-coaxialny-miedz-oraz-srebro-UP-OCC-.html?selected_size=uniw&cd=21492742767&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw782_BhDjARIsABTv_JCakgPRyT0WJstiMp7r8npQEt4MG60gAFT5_oqu2Ihtn7Ar-lwsS_kaAm9TEALw_wcB

Fajnie się sprawdza ze srebrzonymi wtykami KacSa.

https://www.poweraudio.pl/wtyk-rca-kacsa-rp-85st-high-end-cu-miedz-ag-srebro-p-5421.html

Edytowano przez DiBatonio

Dnia 8.04.2025 o 08:11, Q21 napisał:

Fajną, popularną opcją jest też WireWorld Chroma 8 :) 

Expand  

Zastanawiałem się nad tą opcją ale i nad ultraviolet i luna tego producenta. Warto? Co zyskam, co stracę w dźwięku ?  

Inną opcją był też kabel od fiio, ale nie wiem czego się spodziewać 

Dnia 7.04.2025 o 22:26, DiBatonio napisał:

Fajnie się sprawdza ze srebrzonymi wtykami KacSa.

https://www.poweraudio.pl/wtyk-rca-kacsa-rp-85st-high-end-cu-miedz-ag-srebro-p-5421.html

Edytowano 15 godzin temu przez

Expand  

Ciekawa opcja nie znam tej firmy ale pisze się dużo...

Nie wiem czy mi się chce robić samemu kabel zwłaszcza że mam jakiś stary kawałek koncentrycznego kabela made in ZSRR a jego oplot jest mega miedziany i tu może bym spróbował zrobić coaxial 

Dnia 8.04.2025 o 13:47, hyde napisał:

Zastanawiałem się nad tą opcją ale i nad ultraviolet i luna tego producenta. Warto? Co zyskam, co stracę w dźwięku ?  

Expand  

W Wireworldzie im wyżej, tym lepiej w kwestii sceny i detalu. Ogółem dość uniwersalne przewody, Luna nieco żywsza od Ultravioleta. Chroma dość spokojna w przekazie. 

• RoRo changed the title to Kabel coaxial
  Dnia 9.04.2025 o 19:35, DiBatonio napisał:

Masz oba widzę, czy potwierdzisz, że "grają" podobnie, czy tak samo?

Pytam, bo coaxiala AQ Carbon nigdy nie miałem. 

Expand  

Odpowiem cytatem z archiwum innego forum użytkownika który ma taki sam awatar co Boguś

"Furutech grał za to jakby z dociążeniem docieplał,  ale z przestrzenią i klimatem jak z kabli zasilających Oyaide Tunami v2.

Mówię o EVOLUTION DIGITAL RCA, tu był dociążenie przekazu i gęstość,  jednak wciągający był ten przekaz.

AQ Carbon przy obu tych kablach grał cyfrowo, beznamiętnie i sucho."😉😉😉

Dnia 9.04.2025 o 15:43, Bogusław 66 napisał:

Mam nie używany AudioQuest Carbon coax, mogę pożyczyć .....  za tydzień czy dwa napiszesz czy cokolwiek się zmieniło z basem a kabelek odeślesz. OK?

Expand  

Boguś, bardzo mi miło za propozycje. Niestety nie stać mnie na kaucję😉. Zresztą dziś zrobiłam porównanie streamery podłączonego kablem optycznym i cd podłączonego coaxialem molodika i różnice są minimalne przy tym samym materiale Mateusza Pałki Trio z płyty CD i streamera że Spotify. Mam mętlik w głowie... Na dzień dzisiejszy może kupię z metra kabel supry a może viablue a może neotech...nie wiem

Dnia 9.04.2025 o 19:46, hyde napisał:

Furutech grał za to jakby z dociążeniem docieplał,  ale z przestrzenią i klimatem jak z kabli zasilających Oyaide Tunami v2.

Mówię o EVOLUTION DIGITAL RCA, tu był dociążenie przekazu i gęstość,  jednak wciągający był ten przekaz.

Expand  

Miałem tego Furutecha i zgadzam się jak najbardziej z tą opinią.

Teraz mam w szufladzie Furutecha Alpha FX Ag na wspominanych wcześniej srebrzonych wtykach Kacsa i też bardzo "analogowe" brzmienie z tego coaxiala.

Dnia 9.04.2025 o 19:46, hyde napisał:

streamera że Spotify. Mam mętlik w głowie... Na dzień dzisiejszy może kupię z metra kabel supry a może viablue a może neotech...nie wiem

Expand  

Jak źródłem jest Spotify pomijajac playerek CD, to wyżej bym nie brnął, bo najzwyczajniej nie ma sensu, ale Supra niewiele będzie się różnić od  Melodiki.

Dnia 9.04.2025 o 20:01, DiBatonio napisał:

Jak źródłem jest Spotify pomijajac playerek CD, to wyżej bym nie brnął, bo najzwyczajniej nie ma sensu, ale Supra niewiele będzie się różnić od  Melodiki.

Expand  

Rozumiem, ale wiim ultra ma USB a przez nie pliki FLAC i dsd odtwarzam czasem

Dodam że te Spotify premium zagrało odrobinę lepiej niż muzyka z cd. Oczywiście jestem świadomy że jakość transportu jest ważny.

Dnia 9.04.2025 o 20:29, Rega napisał:

U mnie bardzo dobrze sprawdza się ten

IMG_20220716_111736.jpg

Expand  

Ładny 😉. Gdzie kupić można i czemu tak drogo 😉

Dnia 9.04.2025 o 21:25, hyde napisał:

Mam kable głośnikowe od tara labs. Bez szału. Używam innych 

Expand  

Hmmm.

Wiesz, Tara Labs robi różne kabelki od budżetowych po jakieś topowe.

W większości producenci kabli ma w swojej ofercie takie, które też szału nie robią, wszystko zależy po które sięgnąłeś. 😉

Dnia 8.04.2025 o 06:17, tomek4446 napisał:

Mam zarówno coaxiala Melodiki jak i wspomnianego Neotecha i pytanie jaka elektronika i kolumny ?

Expand  

Tomku, jaka jest różnica w dźwięku między tymi kablami wg Ciebie? 

Dnia 9.04.2025 o 21:47, DiBatonio napisał:

Hmmm.

Wiesz, Tara Labs robi różne kabelki od budżetowych po jakieś topowe.

W większości producenci kabli ma w swojej ofercie takie, które też szału nie robią, wszystko zależy po które sięgnąłeś. 😉

Expand  

Tara labs prism

@hyde Sprawdziłem .

Połączenie między streamerem , a DAC-em. Wzmacniacz ,najpierw lampa ,a następnie tranzystor.

- Melodika MDC 1160

- Neotech NEI - 3003 III

i jak już zacząłem przepinanie to dorzuciłem

Furutecha FX-Alpha Ag

Niestety żadnych różnic między tymi przewodami nie odnotowałem. W każdym razie , takich, które by w jakiś istotny sposób wpływały na dźwięk.

IMG_5012.JPG

IMG_5013.JPG