hyde Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia Witam. Ktoś pomoże w doborze kabla coaxial który nie jest tak basowy jak melodia ktorą posiadam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 7 kwietnia Udostępnij Napisano 7 kwietnia (edytowany) 2 godziny temu, hyde napisał: Witam. Ktoś pomoże w doborze kabla coaxial który nie jest tak basowy jak melodia ktorą posiadam. Poszukaj, czy ktoś nie ma tego Neotecha na sprzedaż. https://avcorp.pl/product-pol-3885-Neotech-NEI-3003III-Interkonekt-hybrydowy-coaxialny-miedz-oraz-srebro-UP-OCC-.html?selected_size=uniw&cd=21492742767&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw782_BhDjARIsABTv_JCakgPRyT0WJstiMp7r8npQEt4MG60gAFT5_oqu2Ihtn7Ar-lwsS_kaAm9TEALw_wcB Fajnie się sprawdza ze srebrzonymi wtykami KacSa. https://www.poweraudio.pl/wtyk-rca-kacsa-rp-85st-high-end-cu-miedz-ag-srebro-p-5421.html Edytowano 7 kwietnia przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 kwietnia Udostępnij Napisano 8 kwietnia 10 godzin temu, hyde napisał: Ktoś pomoże w doborze kabla coaxial który nie jest tak basowy jak melodia ktorą posiadam. Mam zarówno coaxiala Melodiki jak i wspomnianego Neotecha i pytanie jaka elektronika i kolumny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia Udostępnij Napisano 8 kwietnia Fajną, popularną opcją jest też WireWorld Chroma 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 8 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 5 godzin temu, Q21 napisał: Fajną, popularną opcją jest też WireWorld Chroma 8 Zastanawiałem się nad tą opcją ale i nad ultraviolet i luna tego producenta. Warto? Co zyskam, co stracę w dźwięku ? Inną opcją był też kabel od fiio, ale nie wiem czego się spodziewać 15 godzin temu, DiBatonio napisał: Fajnie się sprawdza ze srebrzonymi wtykami KacSa. https://www.poweraudio.pl/wtyk-rca-kacsa-rp-85st-high-end-cu-miedz-ag-srebro-p-5421.html Edytowano 15 godzin temu przez Ciekawa opcja nie znam tej firmy ale pisze się dużo... Nie wiem czy mi się chce robić samemu kabel zwłaszcza że mam jakiś stary kawałek koncentrycznego kabela made in ZSRR a jego oplot jest mega miedziany i tu może bym spróbował zrobić coaxial Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 kwietnia Udostępnij Napisano 8 kwietnia 1 godzinę temu, hyde napisał: Zastanawiałem się nad tą opcją ale i nad ultraviolet i luna tego producenta. Warto? Co zyskam, co stracę w dźwięku ? W Wireworldzie im wyżej, tym lepiej w kwestii sceny i detalu. Ogółem dość uniwersalne przewody, Luna nieco żywsza od Ultravioleta. Chroma dość spokojna w przekazie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia Chyba nabede ultraviolet, jest posrebrzany... A o kablu fiio ktoś coś powie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Zmieniłem nazwę wątku z "Kable kable kable" na "Kabel coaxial" - tak będzie czytelniej dla wszystkich. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 30 minut temu, RoRo napisał: Zmieniłem nazwę wątku z "Kable kable kable" na "Kabel coaxial" - tak będzie czytelniej dla wszystkich. Pozdrawiam Ok. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Mam nie używany AudioQuest Carbon coax, mogę pożyczyć ..... za tydzień czy dwa napiszesz czy cokolwiek się zmieniło z basem a kabelek odeślesz. OK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Jeśli "gra" jak jego brat USB, to może być bardzo spoko. U mnie leżą dwa inne, jeden z nich WW Chroma 8 pogonił kiedyś i zostal. Teraz nie używam, a jak w końcu doczekam sie transportu, to i tak wybiore AES/EBU no i tylko jednej jedynej firmy 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Jeśli "gra" jak jego brat USB, to może być bardzo spoko. To dokładnie ten sam przewód. foto 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) 22 minuty temu, Bogusław 66 napisał: To dokładnie ten sam przewód. foto Masz oba widzę, czy potwierdzisz, że "grają" podobnie, czy tak samo? Pytam, bo coaxiala AQ Carbon nigdy nie miałem. Edytowano 9 kwietnia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 9 minut temu, DiBatonio napisał: Masz oba widzę, czy potwierdzisz, że "grają" podobnie, czy tak samo? Pytam, bo coaxiala AQ Carbon nigdy nie miałem. Odpowiem cytatem z archiwum innego forum użytkownika który ma taki sam awatar co Boguś "Furutech grał za to jakby z dociążeniem docieplał, ale z przestrzenią i klimatem jak z kabli zasilających Oyaide Tunami v2. Mówię o EVOLUTION DIGITAL RCA, tu był dociążenie przekazu i gęstość, jednak wciągający był ten przekaz. AQ Carbon przy obu tych kablach grał cyfrowo, beznamiętnie i sucho."😉😉😉 4 godziny temu, Bogusław 66 napisał: Mam nie używany AudioQuest Carbon coax, mogę pożyczyć ..... za tydzień czy dwa napiszesz czy cokolwiek się zmieniło z basem a kabelek odeślesz. OK? Boguś, bardzo mi miło za propozycje. Niestety nie stać mnie na kaucję😉. Zresztą dziś zrobiłam porównanie streamery podłączonego kablem optycznym i cd podłączonego coaxialem molodika i różnice są minimalne przy tym samym materiale Mateusza Pałki Trio z płyty CD i streamera że Spotify. Mam mętlik w głowie... Na dzień dzisiejszy może kupię z metra kabel supry a może viablue a może neotech...nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 11 minut temu, hyde napisał: Furutech grał za to jakby z dociążeniem docieplał, ale z przestrzenią i klimatem jak z kabli zasilających Oyaide Tunami v2. Mówię o EVOLUTION DIGITAL RCA, tu był dociążenie przekazu i gęstość, jednak wciągający był ten przekaz. Miałem tego Furutecha i zgadzam się jak najbardziej z tą opinią. Teraz mam w szufladzie Furutecha Alpha FX Ag na wspominanych wcześniej srebrzonych wtykach Kacsa i też bardzo "analogowe" brzmienie z tego coaxiala. 15 minut temu, hyde napisał: streamera że Spotify. Mam mętlik w głowie... Na dzień dzisiejszy może kupię z metra kabel supry a może viablue a może neotech...nie wiem Jak źródłem jest Spotify pomijajac playerek CD, to wyżej bym nie brnął, bo najzwyczajniej nie ma sensu, ale Supra niewiele będzie się różnić od Melodiki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) U mnie bardzo dobrze sprawdza się ten Edytowano 9 kwietnia przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Nie pisałem nic o kaucji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 41 minut temu, DiBatonio napisał: Jak źródłem jest Spotify pomijajac playerek CD, to wyżej bym nie brnął, bo najzwyczajniej nie ma sensu, ale Supra niewiele będzie się różnić od Melodiki. Rozumiem, ale wiim ultra ma USB a przez nie pliki FLAC i dsd odtwarzam czasem Dodam że te Spotify premium zagrało odrobinę lepiej niż muzyka z cd. Oczywiście jestem świadomy że jakość transportu jest ważny. 19 minut temu, Rega napisał: U mnie bardzo dobrze sprawdza się ten Ładny 😉. Gdzie kupić można i czemu tak drogo 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 32 minuty temu, hyde napisał: Ładny 😉. Gdzie kupić można i czemu tak drogo 😉 Ta Tara Labs już tylko na rynku wtórnym zdaje się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia Mam kable głośnikowe od tara labs. Bez szału. Używam innych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 19 minut temu, hyde napisał: Mam kable głośnikowe od tara labs. Bez szału. Używam innych Hmmm. Wiesz, Tara Labs robi różne kabelki od budżetowych po jakieś topowe. W większości producenci kabli ma w swojej ofercie takie, które też szału nie robią, wszystko zależy po które sięgnąłeś. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 1 godzinę temu, Rega napisał: U mnie bardzo dobrze sprawdza się ten Dzięki życzliwości Romana miałem okazję sprawdzić go kiedyś w swoim systemie. Rzeczywiście świetny kabelek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano 10 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia Dnia 8.04.2025 o 08:17, tomek4446 napisał: Mam zarówno coaxiala Melodiki jak i wspomnianego Neotecha i pytanie jaka elektronika i kolumny ? Tomku, jaka jest różnica w dźwięku między tymi kablami wg Ciebie? 11 godzin temu, DiBatonio napisał: Hmmm. Wiesz, Tara Labs robi różne kabelki od budżetowych po jakieś topowe. W większości producenci kabli ma w swojej ofercie takie, które też szału nie robią, wszystko zależy po które sięgnąłeś. 😉 Tara labs prism Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia 34 minuty temu, hyde napisał: Tomku, jaka jest różnica w dźwięku między tymi kablami wg Ciebie? Dzisiaj podłączę , porównam i odpowiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 kwietnia Udostępnij Napisano 10 kwietnia @hyde Sprawdziłem . Połączenie między streamerem , a DAC-em. Wzmacniacz ,najpierw lampa ,a następnie tranzystor. - Melodika MDC 1160 - Neotech NEI - 3003 III i jak już zacząłem przepinanie to dorzuciłem Furutecha FX-Alpha Ag Niestety żadnych różnic między tymi przewodami nie odnotowałem. W każdym razie , takich, które by w jakiś istotny sposób wpływały na dźwięk. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts