Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 44 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  1. KD 15-20 tys

• 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. kd 3.1 czy warto? 1 2

• 46 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 41 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
  3. KD 5.1 - 60% koncerty, 40% filmy

• 3 odpowiedzi
    • 504 wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  4. KD 5.1 10tys zl 25m2

• 8 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. KD 5.1 lub 2.1 do 3000 zł

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 960 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 41 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  6. KD 5.1.2 vs SB HW-N950

• 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 44 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  7. Kd atmos 5.2.4 lub 7.2.4 1 2 3 4

• 99 odpowiedzi
    • 17,8k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  8. KD ciezkie warunki

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Odkopałem przypadkiem swojego posta. Kupiłem Toppinga DX3 Pro+ i starczył mi na 1,5 roku. Teraz przesiadka na Hifimana Ananda i Hifiman EF500. EF500 świetnie napędza Beyerdynamic DT990 Pro. DX3 Pro+ daje radę ale EF500 zrobił to lepiej. A na zakończenie to planary to to czego szukałem 😁
    • Kondensator elektrolityczny unipolarny oznaczony na schemacie jako EC1 zastąpiłem kondensatorem foliowym o pojemności 2,2 uF, natomiast kondensator elektrolityczny unipolarny oznaczony na schemacie jako EC2 zastąpiłem dwoma połączonymi równolegle kondensatorami foliowymi o pojemności 10 uF. Dodatkowo pomiędzy ujemny biegun zasilania a masę dolutowałem na obwodzie drukowanym równoległe połączenie kondensatora elektrolitycznego unipolarnego o pojemności 47 uF oraz kondensatora foliowego o pojemności 0,1 uF. Zabiegi te miały na celu poprawę stabilności i trwałości pracy układu.
    • Jestem już po kilku testach RZ30 i w porównaniu z denonem tu jest krótka piłka - zostaje onkyo! Dalej uważam, że marantz jest lepszy w stereo, ale w kinie onkyo wgniata w fotel i wyciera marantzem podłogę Najlepsze jest to, że po pierwszych 30 min chciałem go zwrócić, bo nie mogłem sobie poradzić z obsługą... Wszystko wygląda tu totalnie inaczej niż w marantz/denon. Dirac na poczatku mi sie wykrzaczył, bo zmieniłem odcięcie z 70 hz na 80 hz (audyssey można było normalnie edytować, a tu się podobno nie da), nie ma tu przycisku pure direct, nie wiedziałem nawet czemu nie słyszę różnicy między dirac on i off (potem sie okazalo, że domyślnie miałem jakiś tryb thx cinema włączony i tam dirac nie działał w ogóle... No, ale w końcu po kolei zacząłem ogarniać obsługę, włożyłem płytę z wonder woman, potem diuna, potem operacja overload, maverick i szczęka opadła... Już wiem o co chodzi z tym, że marantz jest wycofany i ugrzeczniony co ciekawe w pure direct onkyo wydaje się mieć trochę mniej mocy, za to w kinie gra głośniej. Basu jest więcej, ale jest lepiej kontrolowany, w ogóle wszystkiego jest więcej świetny sprzęt! Diraca na razie zrobiłem na odpierd... Na tel i tylko 3 pkt pomiarowe, bo wersji na kompa jednak nie ogarniam, a i tak jest super w kinie! @tomek72 dzięki za polecenie, bo to głównie Twoje posty mnie przekonały, że warto spróbować
    • Apropos Nicka, to to co wyprawia z Warrenem Ellisem po rozstaniu się z Bargeld-em to w warstwie muzycznej istny majstersztyk. Czuję tu głównie wpływ Warrena, który, jak się ku mojemu zaskoczeniu okazało, ma bardzo mocną osobowość muzyczną, ogromny talent i umiejętności (wcześniej w the Bad Seeds był nieco z tyłu). Obecny okres w twórczości Nicka jest mi szczególnie bliski - takie obrazy muzyczne moja wyobraźnia chłonie hurtowo. No i jeszcze ten wczesny - bo zaczynałem od “From Here to Eternity “, jeszcze na pirackej MC. Ale… co ma oznaczać ostatnia płyta “Wild God” to ja nie wiem. Tego nie kupuję. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk…;)
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...