Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 842 tematów w tym forum

• 10 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 48 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  1. Yamaha RXV 540 RDS

• 4 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  2. Pytanie o soundbar

• 0 odpowiedzi
    • 716 wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Pierwsze kino domowe 1 2

• 47 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Dali zensor 7 czy coś innego ?

• 14 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  5. Pierwsze kino domowe

• 22 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. Yamaha RX-V685 Dolby Atmos 1 2

• 36 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń

• Ostatnie posty

• DENON DCD-1700NE ze swoim AL32 pozamiata większość transportów zestawionych z Twoim DAC, więc, nie jest wcale tak oczywiste, czy należy sobie darować ten model. Moja rada: posiadany DAC używaj do streamu, jak szukasz porządnego, ale nie HI-ENDowego [cena] źródła dźwięku, to zainwestuj w DENON DCD-1700NE. CD audio odtworzy tak, że żaden transport + DAC w analogicznej cenie tego nie zrobi, a zyskujesz jeszcze SACD. Nie. Bo SACD nie jest wypuszczane po cyfrze tylko po RCA.
    • Odległość od miejsca odsłuchu 180 cm. Cała przestrzeń jest spora, połączony salon z kuchnią i przedpokojem. Salon 5,1m x 4.1m  Kuchnia 2,14m x 1.3m Przedpokój 3m x 2.13m
    • Sub na pokładzie. Ale potrzebuję wsparcia w zakresie połączenia (umiem czytać i przeczytałem instrukcje, obie). Denon X3800 i SVS sb1000 pro. Jak kupowalem Argona to porposiłem w Q21 z kablem. Dostałem melodikę w wersji Y. I teraz mam problem z podłączeniem.  cytat z instrukcji:  1. Wejście liniowe - Pojedynczy kanał LFE Standardowym sposobem podłączenia SB-1000 Pro jest użycie pojedynczego kabla RCA do połączenia wyjścia LFE lub SUB1 na odbiorniku AV lub przedwzmacniaczu do wejścia LFE na twoim SB-1000 Pro. Pozwala to procesorowi na zarządzanie basami i wysyłanie do subwoofera wstępnie przefiltrowanego sygnału mono. 2. Wejście liniowe - Odbiornik stereofoniczny lub lewy / prawy kanał przedwzmacniacza Lewe i Prawe wejście na twoim SB-1000 Pro mogą być wykorzystane w systemie dwukanałowym stereo z przedwzmacniaczem stereo, który ma Lewe i Prawe wyjście liniowe. Podłącz lewe i prawe wyjście twojego przedwzmacniacza do lewego i prawego wejścia liniowego SB-1000 Pro za pomocą kabli RCA. Czy to znaczy że tego suba nie podłączę Y ?Może to głupie pytanie, ale wolę zapytać niż popsuć coś.  Czy przerobić melodikę na 1rca - 1 rca i podłączyć tylko do LFE w subie ?  HELP !  
    • Przede wszystkim jakiej masz wielkości pokój? Kolumienki może i fajne, nie słuchałem, ale nie specjalnie do każdego pomieszczenia. Zrób zdjęcia albo/i rysunek pokoju z zaznaczonymi odległościami od kolumn do miejsca odsłuchu.  Pozdrawiam 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...