Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 949 tematów w tym forum

• 10 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. Kolumny do yamahy rx-485

• 13 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. Głośniki dla KD Onkyo 686 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  3. Kino roth audio

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
  4. Głośniki efektowe

• 13 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  5. Soundbar do salonu 14m2

• 12 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  6. Pierwsze kino do 5000

• 22 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 989 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  7. Klipsch r112SW 1 2

• 35 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
  8. Kino domowe

• 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 53 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jeżeli byś postawił na GOLD 100 to mamy je w outlecie za 6 000 zł/ parę  W przypadku kiedy byłby to akceptowalny pułap cenowy to jest to znacznie bardziej wyrafinowana konstrukcja niż Silver 100.  https://s4home.pl/outlet/monitor-audio-gold-100-5g-czarny-lakier-outlet.html Jako tańsza alternatywa oczywiście Silver 100 też jest warta uwagi, bo to trochę taka podłogówka zamknięta w mniejszej obudowie. Basu im nie zabraknie na pewno a średnicę i górę będzie charakteryzował detal będący fajnym kompanem do tej podstawy zabudowanej przez niskie tony.  Jeszcze jako opcję można sprawdzić sobie Audiovector-y, które będą miały bardziej rytmiczny i szybki bas, albo zaproponowane przez Piotrka KEF R3, które potrafią też fajnie zbudować stereofonię i przestrzeń (podobnie jak Gold-y) także z bliskich odległości. 
    • W wątku obok ktoś szukał w miarę płytkich głośników pod Atmos. Przejrzyj propozycję które tam padały. Spory wybór z podziałem na sposób montażu mają tutaj - https://glosniki-instalacyjne.pl/category/glosniki-sufitowe (nie kupowałem tam, po prostu kiedyś znalazłem stronę sklepu). 
    • Dobrze pamiętam Akustonic ? Widzę że ich panel binarny oraz W1 mają współczynnik 0,3 przy 80Hz. To najlepsze wyniki jakie ja zaobserwowałem wśród wiarygodnym producentów, choć niewielu podaje dane poniżej 125Hz. Zastanawiam się czy jeden panel binarny 120x60 ustawiony za głową czy trzy w pionie 180x60 wpłynie znacząco. Oraz kostki W1 za kolumnami. Mam panel PT80 15cm efekt nie jest spektakularny ale pomógł. Hybryda pet z wełną wygląda ciekawie też się nad nią zastanawiam.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...