Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 949 tematów w tym forum

1. Amplituner Onkyo

• 2 odpowiedzi
    • 871 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 694 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. amplituner dla R700 1 2 3

• 63 odpowiedzi
    • 11,5k wyświetleń
  3. Buczenie subwoofera.

• 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Budowanie od zera kina 7.2

• 18 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Jaki Sub zakupić

• 10 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 777 wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 11,5k wyświetleń
  6. Yamaha htr-4069

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  7. Kino Domowe na mały metraż

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  8. Heco czy Dali + Yamaha

• 7 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  9. Kino domowe Marantz SR 5013

• 9 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  10. Kolumny pod 5.1 co wybrać

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  11. subwoofer canton

• 0 odpowiedzi
    • 854 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 997 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jasne, próbuję sobie po prostu jakoś zracjonalizować wybór  Za Marantzem przemawia na pewno kompaktowość i dodatkowe wejście cyfrowe, yamaha ma zachwalaną regulację "loudness" i wyjście DC USB, które może być przydatne do zasilenia np takiego wiima gdybym potrzebował. Do przemyślenia  
    • Dzień dobry, Jestem nowy na forum także chciałbym się należycie przywitać. Jestem muzykiem od najmłodszych lat więc mam wyczulony słuch na różnego rodzaju dźwięki. Dotychczas korzystałem z wbudowanej karty dźwiękowej w komputerze. Słuchawki które posiadam to HyperX cloud II wersja przewodowa. Słuchawki posiadają w komplecie kartę dźwiękową na USB natomiast z niej nie korzystam (słaba jakość + ciągły szum) więc zakupiłem oryginalny kabel na "jacka". Słuchawki posiadają wtyk jack 4 pinowy, a przedłużka z jednej strony jack 4 pin, a z drugiej strony 2x jack 3 pinowy. Na karcie dźwiękowej zintegrowanej wszystko działało poprawnie. Po zakupie karty dedykowanej (Creative Sound Blaster X AE-5 Plus) na tej samej przedłużce wszystko działało poprawnie do momentu odpalenia gry Fortnite. Podczas grania ciągle słychać brzęczenie w obu słuchawkach - jakby jarzeniówka żarzyła się nad głową. Po skonsultowaniu problemu z supportem Creative stwierdzono, że problem nie jest po stronie karty dźwiękowej tylko po stronie samej gry ( no bo skoro w innych tytułach nie ma takiego problemu, ani w innych warunkach to to musi być ta gra). Po skonsultowaniu się z Epic Games dostałem odpowiedź, że nie spotkali się ani razu z takim problemem. Karta dźwiękowa posiada możliwość wpięcia mikrofonu i słuchawek na 3pinowych jackach czyli tak ja ta moja przedłużka ale ma też możliwość wpięcia takich słuchawek odrazu na 4pinowe wejscie jack. Po wpięciu tak słuchawek problem zniknął. Ze względu na pasujący oplot przedłużki i słuchawek postanowiłem zostawić ta przedłużkę i zakupić przejściówkę 4pin jack na 2x3 pin jack, żeby końcowo do karty dźwiękowej wychodził pojedynczy jack 4 pin. Problem brzęczenia znikł. Natomiast pojawił się nowy problem. Jeśli słucham głośniej muzyki to mikrofon zbiera wszystko co idzie na słuchawki. W tych słuchawkach jest możliwość wypięcia samego mikrofonu więc tak zrobiłem, ale problem nie ustąpił. Pomimo braku mikrofonu i tak na jego wejściu jest to co idzie na słuchawki. Po usunięciu nowej przejściówki problemu przydźwięku nie ma. Podsumowując: Szukam rozwiązania tego problemu, podejrzewam ze po prostu ta przejściówka zakupiona w drugiej kolejności jest słabej jakości, a na tej oryginalnej jest problem jakiejś pętli masy. Nie wiem już co po prostu wymyśleć jako przyczynę problemu. Myślę nad zakupem po prostu porządnego przewodu, który będzie miał z dwóch stron 4pinowego jacka i każda żyła w przewodzie, żeby była oddzielnie ekranizowana. Prosiłbym o jakieś polecajki, żeby nie był to tani chińczyk który będzie miał końcowo taki efekt jak ta przejściówka Pozdrawiam Bartosz
    • Po Tosce to chyba te sprzęty ci nie spasują. Jeśli piszesz o tym wątku co myślę to w tym 900hne nie ma możliwości podpięcia bi-ampingu, tylko dwóch par kolumn lub bi-wiringu. Choć z załączonego rysunku można odnieść wrażenie , że jest taka możliwość.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...