Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 304 tematów w tym forum

1. DAC + sub do kina 5.0 czy nowy ampli?

• 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. KD 15-20 tys

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Koda

• 9 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  4. Polk Audio czy Heco Victa

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. jaki zestaw kupić

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. Pasmo przenoszenia Hz

• 1 odpowiedź
    • 882 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
  7. kino domowe do 2 tys.

• 8 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  8. DTS vs Dolby - ???

• 16 odpowiedzi
    • 15,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Podłaczenie

• 1 odpowiedź
    • 782 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  10. Pomoc w sprawie Ampli

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Piękna plyta! Trzeba sobie dać sporo czasu na jej wysłuchanie... zwłaszcza w wersji delux 🤣 👌
    • Witajcie,   pare lat temu doradziliscie mi doskonale w wyborze systemu stereo, dlatego z wielka nadzieją licze ze i tu mi doradzicie równie dobrze 😉  Mam do zaprojektowania system tylko do ogladania filmow (Stereo bedzie budowane w osobnym pomieszczeniu dedykowanym do tego).  System jaki mi sie marzy to przede wszystkim system ktory pozwoli na przestrzenne efekty dzwiekowe. Myslalem o systemie w stylu 5.1.4 przy czym jeden z najwazniejszych aspektow (stety niestety) jest... wyglad glosnikow (moja lepsza połówka ma wysublimowane feng shui 😛 Dlatego tez do Stereo bedzie osobne pomieszczenie gdzie kolumny beda staly tam gdzie je ustawie i beda wygladaly tak jak beda 😄  Wracajac do meritum. Czy jest wogole mozliwosc jakis minimalistycznych glosnikow typu np focal dome flax czy dali fazon sat czy w ostatecznosci klipsch reference on-wall, myslalem zeby to napedzac czyms w stylu DENON AVC-X3800H i do tego jeszcze 4 glosniki sufitowe efektowe ale nie mam pojecia jakie i czym sie kierowac? Myslalem czy np KLIPSCH DS-160C lub cos w tym stylu...  Kolejne pytanie czy przy takim pomieszczeniu to wszystko wogole ma sens? czy dzwiek nie bedzie calkowicie uciekal na bok i wowczas zamaist wogole takiego zestawu trzeba pojsc w soundbar i tyle?  bo roznicy w wydaniu 2 czy 3 razy tyle nie ma po prostu sensu...  Z góry dziękuje za wszelkie wskazowki na co zwracac uwage,  Milego weekendu :)
    • "Miedź PCOCC-A (5,5 m²), materiał wtyków platyna i ruten. Szlachetniejsze materiały we wtykach pozwalają lepiej wykorzystać potencjał miedzi Furukawy." @maciek72 pamiętaj o tym!
    • U mnie niestety występują, główny mod mam na 46 Hz , i jak bym chciał odciąć te 10 Hz wyżej to powinienem ustawić suba na odcięcie 52 Hz. Ale spróbuję , zobaczymy co się stanie. Zastanawia mnie dlaczego filtry generowane przez DBX całkowicie pomijają ten mod , choć wychodzi w pomiarze. Wręcz przeciwnie pasmo jest podbite , a nic nie dudni . Widać też , że DBX na automacie stosuje bardzo szerokie Q.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...