Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 304 tematów w tym forum

1. DAC + sub do kina 5.0 czy nowy ampli?

• 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. KD 15-20 tys

• 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 8,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Koda

• 9 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
  4. Polk Audio czy Heco Victa

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. jaki zestaw kupić

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  6. Pasmo przenoszenia Hz

• 1 odpowiedź
    • 884 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
  7. kino domowe do 2 tys.

• 8 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  8. DTS vs Dolby - ???

• 16 odpowiedzi
    • 15,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Podłaczenie

• 1 odpowiedź
    • 783 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  10. Pomoc w sprawie Ampli

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Daj znać jak to gra, jak już uruchomisz.
    • Bardzo ładny pokoik. O głośnikach nic nie napiszę bo za ATC nie przepadam ale jak je kuna kiedyś zmienisz to, jak to jest teraz modne na galach MMA, przyjadę i Ciebie wyjaśnię. Ogólnie będę wyjaśniał, czy jakoś tak. Teraz masz się bać. No.   Tylko dodam, że na targach w Anglii ludki pytali się pracowników ATC, które brzmienie wg nich fajniejsze SCM 20 czy SCM 40 i panowie z ATC  delikatnie ruchami głowy wskazywali na SCM 40. 
    • A propos ustawiania kolumn, podam swój przykład z ostatnich dni. W lipcu kupiłem swój pierwszy, bądź co bądź "lepszy" system, choć to de facto budżet liga. Wstawiłem to do swojej Samotni, podłączyłem i cieszy mnie do dzisiaj.  Grało to fajnie, ale ciągle coś mi przeszkadzało, a zwłaszcza pojawiające się kłucie wysokich, sybilanty i jakieś szeleszczenia wokali. Kenny G jak mi zaczął tą swoją fujarką świdrować uszy, to ło matko bosko...Panie Krall i Souza, też nie szczędziły ssszeleszczenia i śśśśświszczenia moim narządom słuchu. Przyprowadziłem tą zgagę pieruńską, co to ze mną mieszka, żonę znaczy się, żeby oceniła czy to ja świruję czy Ona też to słyszy. To chyba nie był dobry pomysł, bo dowiedziałem się tylko 2 rzeczy: że ona jest przygłucha, a ja jestem @#$%^&*(! i wogóle wymyślam. Tak że...tak. Eniłej... Co zrobił Adaś? Odpalił forumy i wklepał: "wzmacniacz do Opticon 6". Zamiast odpowiedzi na to pytanie, dowiedziałem się o pomysłach na poprawę akustyki i o pokombinowaniu z ustawieniem kolumn. No i tak sobie jeżdżę od lipca z tymi kolumnami po pokoju, odsuwając i rozstawiając te gadziny po kilka cm co kilkanaście dni. Od 2 dni banan z ryja nie schodzi, bo chyba znalazłem ustawienie dla mnie. Na tyle na ile dzisiaj potrafię "słyszeć", to mam teraz bardzo szeroką scenę, bez dziur między środkiem a kolumnami. Mam chyba najlepszy bas jak do tej pory i zdaje się lepiej kontrolowany niż ja przez moją zgagę🙂. Panie Souza i Krall się ogarnęły, a Pan Kenny G chyba też tą swoją fujarkę wystroił, bo pięknie ciągnie do samej góry, ale już mi szklanki z herbatą nie pękają. Dzisiaj biorę kartkę, ołówek i szkicuję Samotnię z ustawieniem kolumn i wymiarowaniem ich położenia. Jak mnie najdzie na kolejne manewry, to będę miał backup z tym zayebistym póki co ustawieniem. Wczoraj z 6 godzin męczyłem muzę. Dzisiaj też jestem napalony jak arab na kurs pilotażu. Polecam zabawę z ustawieniem i przede wszystkim wytrwałość w tym. Jak to słusznie ktoś tu kiedyś napisał, to najtańszy sposób na poprawę brzmienia. Jestem żywym przykładem tego.  A...A ten wzmacniacz i tak zmienię, bo lubię sprzęt audio i lubię go posiadać, tylko muszę najpierw poprawić akustykę.  Niemniej, jeżdżaj chłopie tymi kolumnami ile możesz, bo całkiem możliwe, że nic nie musisz kupować.  
    • Z tym , ze nowe Prima Luna Evo 100, dostosowane są do współpracy z wieloma typami lamp stopnia końcowego. Np EL 34, EL 37 poprzez wszystkie rodzaje KT, do 6L6 i 6550.  Osobiście chyba wybrałbym Prima Lunę zamiast Unisona, pomimo ładniejszego dizajnu Unisona.  A przeszukałem olx i nigdzie ich nie widzę. Kiedyś widziałęm jeden w przytoczonej cenie , ale coś z nim było nie tak. Pewnie dlatego tyle kosztował.  A odnośnie PTP, oczywiście  , to tylko jeden ze sposobów montażu. Nawet we wzmacniaczach montowanych PTP , bardzo często zastosowane są układy lub moduły na płytkach. Nie ma co demonizować i stawiać jeden typ montażu nad drugim. Wszystko zależy od konstruktora.  No i całkowicie zgadzam się z @Wing0 - lepeij zwrócić uwagę na dobre i dobrze dobrane elementy, niz na sposób montażu. Czasem bardzo niepozorne zewnętrznie urządzenie potrafi zostawić daleko w tyle wiele produktów znanych firm, bardzo futurystycznie wykończonych. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...