Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 949 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
  1. Zestaw Amplituner + Kolumny

• 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  2. Denon avr-x2300w

• 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Kilka pytań od laika. 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  4. Yamaha RX-V679 + streaming po LANie

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  5. Rozbudowa kina domowego.

• 9 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
  6. Zepsuty subwoofer

• 0 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 7,6k wyświetleń
  7. Kino domowe - Komputer

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Wybór amplitunera

• 13 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 952 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  9. Kolumny do pokoju 15m3 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  10. Multiroom audio w domu

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @audiowit Wiele lat temu gdy wysyłałem jednej osobie z jakiegoś forum DAC pod tuning by lepiej mógł grać dowiedziałem się że forumowicz ma dokładnie te kolumny, zapewne tez je samodzielnie złożył, nadrobiło się obszerny temat na audiohobby o Huricane i tak od 3.5 roku jeden egzemplarz stoi u mnie, nie myślę o zmianie na inne czy lepsze kolumny. By nie zaśmiecać tego wątku o akustyce powiem tak.. tego typu kolumny bardzo odpowiadają mi barwą która jest równa bez podbarwień, tego właśnie oczekiwałem, lubię większej skali dźwięk względem małych monitorów i poszedłem na taki kompromis, mogłem szukać sporych monitorów i też bym miał podobny "spektakl" mimo małego pokoju, kilka lat temu mocno zastanawiałem się nad dużymi monitorami Xavian kttóre ma nasz moderator Roro, czy ATC SCM11, wyszło na największe klony hurricane. Jak na niewygórowaną cenę kolumny grają z werwą sporą dynamiką, bardzo ładne wypełenienie całego pasma, od zanikanie kolumn w dobrych realizacjach, wydaje mi się  że w połączeniu z dobrą lampą by najwięcej zyskały hurricane, z takiej racji że sam dół pasma mają bardzo przyzwoitej jakości, nie spowalnia, nic nie muli i nie jest "bułowaty" nabity stad zwiewnie grająca lampa mogła by być idealnym wyjściem a kolumny nie wymagają dużej mocy wzmacniacza. Przy PMC 25.21 czy ATC scm7 tu jest najbardziej otwarty styl grania, od małego skoku głosności można wyłapać sporo niansów, w nowym usadowieniu tych kolumn wokale nigdy nie były przesadnie wypychane na słuchacza co czaszem może lekko drażnić. Podoba mi się również spokojny delikatny styl grania bez efekciarstwa, przykładowo wyraźnie narzuconego twardego wyższego basu by kolumna pokazywała non stop swój pazur na basie itd w odwrotna stronę. Jestem zadowolony z brzmienia od strony technicznej i równej barwy bez podbarwień.      
    • Witam wszystkich, Na początku chciałem się przywitać, ponieważ jestem tutaj nowym forumowiczem. Jestem zainteresowany zakupem gramofonu marki YAMAHA dla swojej kolekcji płyt, która czeka na swój odsłuch już bardzo długo (za długo). Posiadam zestaw w/w firmy w postaci wzmacniacza i CD, stąd chęć uzupełnienia go o kolejny sprzęt ze stajni YAMAHA właśnie. Z racji tego, że w kwestiach gramofonów, przedwzmacniaczy, igieł, wtyczek , kabli itp. nie mam za bardzo pojęcia, stąd moja prośba o poradę jaki model gramofonu na początek powinienem brać pod uwagę? Co do kwestii poziomów cenowych, to interesuje mnie zakup sprzętu używanego w formacie automatu lub półautomatu posiadającego funkcję STOP, auto-return i funkcję cueing. Z góry dziękuję za każdy głos z Waszej strony. Pozdrawiam, Rafał
    • Cześć,  Co wybrać ? Amplituner  Yamaha RX-V765, czy  Amplituner Onkyo TX-NR535?
    • Ja piszę tylnej ścianie. To gdzie jest bas reflex nie ma żadnego znaczenia. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...