Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 945 tematów w tym forum

1. Zestaw 5.1 do 2tyś zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. jakiego kabla użyć

• 3 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
  3. HK AVR 255 a system 5.1

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 9,7k wyświetleń
  4. Prywatna sala kinowa w domu.

• 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. kino domowe

• 5 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. Ktory wybrac ?

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,8k wyświetleń
  7. B&W czy DALI ??

• 6 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  8. Sub to kina

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ale z drugiej strony: biali niczego ich nie nauczyli. Najpierw eksploatowali, potem sprzedawali broń. Belgowie byli w dużym stopniu odpowiedzialni za ostry podział na Tutsi i Hutu, Brytyjczycy wcisnęli 3 plemiona (Joruba, Hausa i Ibo) do jednego kraju (Nigeria), Amerykanie stworzyli Liberię - przykłady można mnożyć. Byle łatwiej rządzić tubylcami.
    • Proponuję, żebyś jeszcze poczytał o pamięci pokoleniowej, czyli np. o przekazywanych z pokolenia na pokolenie traumach. To się dzieje na poziomie DNA! Warto też zastanowić się nad znanym w Stanach powiedzeniem: "Zatrzymany za prowadzenie w stanie bycia czarnym".
    • Witam Panie Bartku Mam kilka pytań. Najbardziej zależy mi na redukcji odbić i pogłosu poniżej 80 Hz bez redukcji średnich i wyższych częstotliwości powyzej 150 Hz  a przede wszystkim likwidacji peaku 55 Hz. Inne częstottliwości wypadają w miarę OK.   1 Który zakup od Was lub pomysł  pomysł na redukcję 55 Hz będzie najlpeszy planując wstawienie w tylne 2 rogi . Czy basstrap Corner CBT ładnie z wykresu redukujący okolice 50-100 Hz   czy piankowe Premium trapezy ? czy https://www.mega-acoustic.pl/sklep/corner-bass-trap-cbt-rezonansowa-pulapka-basowa/?v=288404204e3d czy https://www.mega-acoustic.pl/oferta/pianki-akustyczne/pulapki-basowe/?v=288404204e3d czy inne  np w kształcie walca absorbery lub jakiś  innych firm może jesli te nie bardzo.. ?   2 Czy jest sens otworzyć częsć wypuszcznych karton-gipsów z tyłu i włożyć tam jakieś wygłuszenie i jakie ? Wiem dość nietypowy pomysł :)  Na zdjęciu zaznaczyłem czerwonymi strzałkami gdzie mógłbym wypełnić.   Pomieszczenie dalon odsluchowy mam o wymiarach 7x5 z przyległą otwartą w 75% lewą częścią salonu - przestrzenią na kuchnię 5,5 (w głab) x 3,5 m. Sufit , front kartongips  , tył salonyu  wypiszczanymi  kartongipsowymi pókami ok 50 cm głębokości .podłoga twarda - klepka.   Moje pomiary UMIK-1 , REW z 2 absorberami za kolumnami 160x60x 6cm Załączam pliki , wykresy i tylną ścianę salonu audio - szerok 5 m. Wykres Last2 SPL pokazuje o jaką redukcję mi chodzi Seledinowy kolor wykresu to bez PEQ a żółty z PEQ. zredukowane 55 Hz tak jak życzyłbym sobie. Chciałbym absorberami to załatwić zamiast PEQ. Cel dyskusji.   Z gory uprzejmie dziękuję za  odppowiedzi i sugestie. Miłego dnia, Marek.     Dołączam pliki REW z pomiarami . Opisane część przy wyłączonym PEQ= OFF częsć z włączonym  OK NAJWAZN PEQ4 Low Full Razem 12.mdat OK 18.02 FULLcz2.mdat
    • Dirac może zrobić dużą różnicę  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...