Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 061 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
  1. Subwoofer w bloku?

• 4 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 115 odpowiedzi
    • 9,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  2. Subwoofer w szafce

• 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 883 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 625 wyświetleń
  3. Subwoofer, B&W vs Rel

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  4. Subwoofery 1 czy 2

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  5. Sufit audio

• 5 odpowiedzi
    • 668 wyświetleń
  6. Sukcesor Blu-ray?

• 6 odpowiedzi
    • 812 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 877 wyświetleń
  7. Supreme 100?????

• 4 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 892 wyświetleń
  8. surround do zabudowy?

• 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  9. Surround na tylnej ścianie.

• 7 odpowiedzi
    • 837 wyświetleń
  10. Surround z TV

• 5 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Najlepszym rozwiązaniem byłby chyba subwoofer w takiej sytuacji. Velodyne DB-10 przykładowo  
    • 😛 ok rozumiem już z tym bassem a może jakieś inne propozycje macie z podobna średnica i Góra jak silver i pełniejszym bassem? Niestety na osłuch nie ma opcji za bardzo ale zdam się na porady ekspertów i myślę że to pomoże w wyborze. 
    • Mnie zachęciłeś i za rok spróbuję przyjechać, mam nadzieję, że w większym gronie. 
    • Cześć! Po kilku latach spędzonych wyłącznie na słuchaniu muzyki na słuchawkach i salonowym soundbarze, zdecydowałem się zainwestować w cos poważniejszego. Po tym, jak syn opuścił dom rodzinny zwolnił się jego pokój, który planuję zaaranżować na swoje biuro + miejsce do słuchania muzyki. Niestety, ów pokój nie jest największych wymiarów - najdłuższa ściana ma około 3 m (ta z oknem), krótsza 2,5 m (ta z biurkiem) + maluśki przedsionek. Wrzucam zdjęcia jak planuję to ograć.  I teraz mam kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek: 1. Czy w takim pokoju uda się uzyskać fajne granie? Słucham jazzu, elektroniki, trochę rapu i popu. 2. Jaki sprzęt dobrać? Chodzi o wzmacniacz + głośniki, bo na szafeczce pod oknem planuję umieścić gramofon (udało mi się wyrwać w bardzo dobrej cenie Technicsa Q3). 3. Rozumiem, że na standach obok biurka warto umieścić kolumny? A może lepiej blat na całą szerokość i na nim głośniki? Myślałem o Kef LSX II, ale też o czymś zbudowanym w oparciu o WiiM Amp lub innym malutkim wzmacniaczu. Co byście polecali? Czy jednak głupim pomysłem stereo do takiego metrażu i zostać przy słuchawkach (aktualnie korzystam z Bowers&Wilkins PX8). Z góry dziękuję za pomoc! PS Mogą być używki
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...